Översvämmning

Hoho... Översvmning nere vid diket intill cykelbanan här.. Ett rör har gått sönder helt då vägen rasade ihop på ett litet ställe här intill vårt hus. Just nu är J på väg ner dit för att hämta vatten vid en sån kranbil eller va de heter, för nu finns inget vatten alls i kranarna här. Hoppas man kan gå på dass ändå *S*....
Haha får cykla hem till föräldrarna för att göra sina behov *S*... Rätt tradikomiskt. Dock visste de inte alls hur längde det skulle bli så här, kan ju ta en bra tid att laga ett vattenlednings rör. Troligen är de dock bara kallvattenröret, men de har ju stängt av allt vatten. Tur man hann duscha av sig all svett tidigare ikväll. :-)
Barnen hann få sin välling också, sen va vattnet borta.
Läskigt för dem som körde bilen där vägen gick sönder., för de va visst några som hade kört där precis då de sprack. En stor grop, hål eller va man ska säga är det där nu mitt i vägen.

Bra att det inte hände mitt på dagen ändå för då dricker man ju mkt vatten nu är det varit så varmt. Snart är det ju sovdags ändå så då behöver man ju förhoppningsvis inte så mkt vatten.
Skräck senariot vore ju om barnen vaknade magsjuka och har spytt ner sig helt eller något.. när man inte har vatten, kul jul lixom. Nej usch om jag skriver om de så händer de väl med. *HOPPAS INTE*

Nej om man ska sova kanske...... ;-)

Farmor..

Hej hej..

Kom nyligen hem igen efter att ha varit och hälsat på min gamla farmor på snart 87 år.
Vi var där och hälsade på lite för hon har nyligen kommit hem från en sjukhusvistelse, hon verkade rätt ok ändå just nu iallafall.
Hon bjöd på glass och lite att dricka med. Sen så pratades det lite också och vi tittade på lite saker. Jag fick en gammal docka av henne som hennes mamma köpte till min farmor som liten. En liten negerdocka. Kan va skoj att ha som minne senare.
Nu så är J och handlat till henne då hon inte orkar det själv. Tänkte säga det till min pappa sen att han borde årdna så att hemtjänsten fixar det till henne också. Hon orkar inte gå själv längre till affären. Visst att vi och min pappa kan handla då och då till henne, men hemtjänsten kanske hinner med det oftare när dom ändå har henne som "kund" eller vad det heter. Hon borde ha lite mer hjälp än vad hon har i dagsläget får hon endast hjälp med medicinerna.
Sädning borde hon definitift få hjälp med av dem. Gå runt med dammsugare kan ju inte va speciellt lätt när man har mkt vatten i benen o knappt kan gå så bra längre. Ja vi får väl se hur de blir med den biten.

Ska hitta på något att äta här också, jossan sover middag o Amanda kikar på något barnprogram på tv..Jag funderar va vi ska äta. Det är ju så varmt så man känner inte direkt för att stå vid en varm spis heller. Inte jag iaf. Det är sånna här dagar man skulle behöva en stor frys som man har fryst in matlådor i så man bara kan ta farm, va bekvämt det vore... Vi har bara en pytte liten frys på tre fack. Får inte plats med så mkt fryst.
Senare ska vi allafall åka iväg och plocka hallon i Munktorp. Gott. Blir väl hallon m mjölk imorron bitti.

Näe mat var det...

Jisses...

Åh jisses va jag känner mig slut i kroppen. Har varit igång hela dagen.
Först shopping i Morgongåva, på butiken Karlsson, sen åkte vi hemmåt igen i värmen och tog lite fika (åt mat där i Morgongåva). Sen kom vi på att vi skulle ta en promenix uppe vid ån och slussarna.
Där var det fint som alltid. Och som tur va så höll dem precis på att börja slussa lite längre upp så vi skyndade dit för att barnen skulle få se hur de gjorde. Amanda tyckte det var intressant. :-)

Sen så gick vi vidare en bra bit upp till Trångfors smedjan. Ett gammalt ställe men fint. Där finns en s.k hälsokälla som man kan dricka vattnet ur och få ett lite längre liv, hehe. :-)
Det är mkt fint vaten som kommer därur, friskt och gott faktiskt. Dock gick vi inte ner där för vi hade vagnen med oss o jossan som satt i den. Får ta det nån gång om vi cyklar istället. Skoj hade vi iallafall, och endel bilder blev det med visar dem senare ikväll, snart ska vi lägga barnen. Just nu duschar de med John.
Jag är helt slut i benen efter den promenaden. Gick långt, men skönt var det och trevligt.

Nej hörs senare.. ha det gott.


Besöket i Sala

Här var vi på besök i Sala i Onsdags.. Var till Stadsparken och lekte i lekparken som finns där. En underbar lekpark med mycket att leka och klättra, hänga, gunga, hoppa i och med.. En massa olika saker m.a.o. Dit åker vi alla gånger igen.

                                                 

Östra Holmen

Några bilder från Östra holmen, Västerås.... :-)

                                  

Ja det var några bilder från igår.......  (Klicka på bilden för att få se den större).
(Bilden på mig med linne på, är för att visa mina fina märken efter badkläderna.... Tänk att det blir så där rött fastän man smörjer in sig med solkräm. Jag kan säga att det svider...  Hoppas färgen blir kvar sen bara).

 OBS, det var inte Fanta i flaskan som jossan håller i.. det var vatten!! bara så ni vet om det....

I nästa inlägg kommer lite andra bilder. Ha de gott.

Söndag..

Söndag och en vecka kvar på semestern.
Har tvättat idag på förmiddan så nu hänger det på balkongen o torkar. Eller.. det är nog redan tort nu antar jag. Så varmt som det är, har  29 grader i skuggan så nog är de varmt alltid. Dock lite molnigt nu här men men det skyddar mot solen iallafall. Vi tänkte åka och ta ett kvälls dopp i vågsjön idag. Amanda ligger och vilar en stund nu med pappa.. hon va så oerhör ttrött och gnällig.. så de fick bli så, en liten stund allafall innan vi åker iväg. Jossan vilade på förmiddagen redan. Så hon leker i lekrummet just nu.
Jag har satt igång en maskin med tvätt igen, men den får jag hänga ikväll tror jag.

Igår var vi på en tur ut till Östra Holmen och det var så mysigt ställe så. Så dit kommer vi att åka flera gånger. Barnen verkade älska stället med. Amanda somnade i bilen på väg hem, hon hade lekt och badat så hon va helt slut. Ansiktsmålning fick hon också. Dom hade det där för alla barn som ville - gratis också. hehe bra  d. *S* Amanda blev målad som Shrek.... grön i ansiktet vill säga.. Hahah.. fotade så ni fårtitta på bilden längre ner. ;-)

Igår kväll åkte vi till ett ställe som heter Lustigkulla grillen och åt mat vi alla 4. Vi orkade bara inte stå vid spisen ... Mysigt ställe och populärt med, man får så himmla mkt mat så man orkar inte äta allt. Jag tog en kebabtallrik och jag orkade endast äta halva. Eller mindre än halva t.o.m. Efterätt tog vi med, mjukglass. Överdrivet mkt på dem med. Amanda som tog en liten barnbägare fick en som brukar vara som en stor på vanliga ställen.
Jag skulle ha en mjukglass med strut och jordgubbstopping, men dessvärre tog det precis slut så den glassen blev inte som den skulle han tänkte först slänga den men så ångrade han sig och vi fick en extra glass.. gratis.
Jag fick en stttoooorrr (skit mkt glass!!) med choklad och strössel på istället. Den va god den med.
Snacka om att man var mätt när man åkte därifrån!! Haha. :-D

När vi åkte hemmåt blev Amanda akut kissnödig så vi svängde förbi farmor & farfar så hon fick kissa där. Såklart blev vi kvar en stund och babblade. Kom hem typ kl 21.30. Då va Amanda så svettig igen efter allt bus hos farmor & farfar så vi fick duscha av henne igen. Duschade ju efter badet..
Hon somnade bums efter duschen iallafall och idag sov hon ända till halv 10 i förmiddags. Rekord!!
Jossan vaknade strat efter kl 8 i morse. Rätt ok tid de med. Vi lade oss kl 23 igår så vi fick sova länge för en gångs skull.. eller jag iaf för john hade visst vaknat några gnger i natt utan att veta varför... jaja så bblir de ibland.

Nehe nu ska jag nog väcka sömntutorna.. så vi får bada nån gång. Fast egentligen känner jag inte för det, men man får väl lov att passa på nu ändå.... Ha en fortsatt bra dag. :-)) 

 

Shopping

Hej hej...

Ska väl berätta lite om gårdagen då. (Fredagen).

Tog en slödag idag och stannade hemma från stranden och sov ut och "gömde oss" från solen nån timma innan vi körde in till stan och shoppade lite.
Ibland behöver man vila sig från den gassande solen, speciellt barnen som är så ljusa i både hår och hyn, spelar nog ingen roll hur mkt man än smöjrer in dem, kan va bra att vila lite ändå. Bara slappa sådär.

Vi vaknade iallafall runt 8 i morse. Käkade frukost och sånnt, sen vid halv 11 var jossan så super trött igen så hon fick sova sin middag då. Hon somnade på en gång i vår säng och fick sova tills hon vaknade.. vilket blev kl 13!! Sjusovare där! Men hon behövde nog den sömnen. Blev inte så mkt vila igår Onsdag då vi va på utflyckt hela dagen.
Efter hon hade sovit åt vi lunch och sen brassade vi in till stan och handlade korv & bröd och en del annat picknick aktigt till imorgon, köpte engångsgrill också som vi ska ha med ut till Östra holmen (därav korven också haha).
Finns en kiosk där att köpa mat och sånnt men blir ju billigare att ta med sig, och mysigare med!
Köper säkert glass där ändå så.

I övrigt så fick jag också köpt 4 toppar till mig, basplagg bara. 2 linnen och sen 2 vanliga då. Behövde nya sånna. Hittade även schorts (stavning?) och t-shirt's till båda barnen inne på lindex, på rean. 130 kr endast, bra pris.
Sen kollade jag efter nånting till mig där men jag hittade inget alls.
Har ett presentkort nämligen som jag ska ha för att köpa något till MIG och inte till barnen. (Födelsedagspresent). Tänkte att jag ska nog vänta till höstkläderna kommer in istället och köpa mig något snyggt. Inte ofta det händer... Att jag handlar kläder till mig själv alltså. Blir mest till barnen när man shoppar konstigt nog. Hehe. Roligare så. :-D

Iaf så har vi gjort årdning mackor vi ska ha med imorgon också, och så har vi packat badkläderna så nu är det bara att sticka efter frukost. Skönt att ha allt gjort så man slipper stressa med det också.
Lade in några 50 cl flaskor med saft i frysen så man ska få kallt att dricka där borta. En smart grej tycker jag, det tinar ju ute nu när det är så varmt. Svalkande och gott.

...Jag hoppas förresten vi kommer iväg som vi ska... Så att dem inte ringer från sjukhuset ang min farmor som åkte in dit igår pga hjärtsvikt. Mina föräldrar kan inte just nu (de är bortflugna just nu), så det lär väl bli jag som får ta det "ansvaret" om de skulle hända något. Jag hoppas så klart för hennes skull (och ja såklart hela familjens skull) att hon blir bra igen. Farmor fyller 87 i September. Ja åren går som man säger.........

Ikväll pratade jag även med lillasyrran på telefon. Hon ringde från jobbet, hade inget att göra just då. Skoj att prata med henne blir inte så himmla ofta tyvärr. Hon skulle komma hit till nästa söndag! Skoj!

Nej nu är de sovtajm. Ha de gött!

Igår

Gårdagen... Var först till mia föräldrar och fixade lite saker, en ett snabbt besök hos några bekanta till mina föräldrar, ska plocka hallon vid deras torp på söndag då de inte kommer kunna göra det på några dagar och inte har nåra andra som vill plocka (som inte har egna hallon vill säga).... Gott med hallon.

Iaf så åkte vi sen hem och packade i årdning för en bad dag. Blev en fin dag på stranden vid Vågsjön. Många dopp. Och foton med men dem får komma up imorron nu ska vi sova. Ska på äventyr imorgon med med några vänner.

Nu ikväll så somnade iallaflal Amanda före halv 9 men jossan höll sig uppe till kl 23.. *hm* Hon lär va en trött tös imorgon. Hon var vaken för att hon sov i bilen på väg hem ifrån badet. Då va kl nästan halv 7 på kvällen så de va ju lite sent att sova då. Kunde inte väcka henne heller för jag satt fram o Amanda baki med jossan.  Jaja...
När vi kom hem duschades det en sväng en va de gröt som gällde. Och så sängen för stora tösen då iallaflal, hehe.

Nu ska vi med sova återkommer imorrn med bilder o inlägg! Lovar! *kram*

pust

Pustar ut lite från en 3 km promenad på spåret (motionscentrum) här i närheten. Gick den på 2 timmar med barnen. Plockade samtidigt lite blåbär, räcker iallafall till frukosten imorgon bitti. Varmt var det solen gassade, blåsten kom inte fram emellan alla träd ju. Men skönt var det ändå. Fick ett bromsbett dock, inte så skönt. Men men sånnt får man tåla om man är ute i skogen.  Heheh.. Nu badar barnen med J, alla är svettiga efter turen då det är varmt ute med, var säkert en 25 grader där inne i skogen på spåret. Här hemma har vi 23 grader varmt i skuggan nu.

Tog några kort i skogen, men kameran är för tillfället kvar i vagnen som ligger i bilen så det får bli några foton ikväll istället.

Innan vi var till skogen plockade vi 1,5 kilo hallon hemma hos min mamma och pappa. Skriver i kilo eftersom jag hade en sånn vit syltburk som vi plockade i och den var på 1,5 kilo. Den blev knökfull.
Gott med hallon, ska frysa in dem tänkte jag.

Semester Planer:
Imorgon ska vi nog åka och bada om det är såhär fint då med. Torsdag blir det nog att åka till en stor utomhus lekpark i Sala med ett par vänner. Och sen på lördag har vi planerat att åka båt (liten färja) till ÖstraHolmen som är en ö ute i Västerås skärgård (Mälaren). Åker med vänner dit och ska ev ha med engångsgrillar så man kan grilla korv och så. Härligt! :-))

Dags att göra lite käk här, blir nog en ost & skinkpaj. Sen Morden i Midsommer ikväll. Ha de gott.

dagen efter

Hej hej..

Huh. de känns som dagen efter idag, ungefär.. *S* Man känner sig helt mörbultad och seg i hela kroppen.
Idag är det dage efter som vi var på Furuviks parken med barnen och goda vänner.
Resan gick superbra, tog 3 timmar med bil för oss. Hemmåt gick det också  bra, barnen sov ju då i ca 2 timmar med så de var rätt lungt ett tag. Hemmåt stannade vi även i Sala och åt lite på en mini pizzeria, maten var god men ägaren var inte snäll och trevlig.
Ska inte gå in närmare på vad han sa (han sa mer än va jag skrivit) men nått om att han kunde tjäna bättre på era (syftade på våra män) fruar här i sverige än att äga en pizzeria..  och så bad han våra män att dra därifrån flertalet gånger... *HM* lixom va är det för typ då??? Vi hade ju barnen med också och då vill man inte höra sånnt från nån främling eller hur? Vi sa att vi ska aldrig äta där nånmer gång iallafall. Blir man behandlad som om man inte är välkommen så skiter jag/vi i att besöka det stället nått mer. Sen så sa han även att alla fick inte ta pizzasallad eller servetter pga skatten mm mm.. Skit skum person. Vi sket i att plocka undan tallrikar och glas etc ifrån bordet det fick dom allt göra själva när dom va sånna. Urskummt känndes det. Ingen bra kännsla då man har barnen med sig.
Dock var iaf maten rätt god. Vi som hade tänkt att avsluta dagen med att äta på något trevlig ställe innan alla åkte hemmåt till sig, Blev inget trevligt besök på den pizzerian iallafall. Ät inte där om ni är i Sala, stället låg bredvid något som kallades Stekhuset vid en rondell...

Ja nog om det... ska snart äta lite här och så åller jag på att tvätta lite med barnen leker mer eller mindre iallafall... J ska städa ur bilen o sen blir det nog att lägga sig tidigt ikväll tror jag. Iallaflal barnen blev ju sent för oss dom kom inte i säng förrens runt 23 iden, kom hem straxt efter kl 22 . Vi lade oss runt kl tolv.
Förutom restaurangbesöket var dagen perfekt. int väder var det med med undantag en liten plutt regnskur på kanske 10 minuter. Men det var nästan bara skönt för de va inget kallt regn heller, o varmt var det ju ute med så. Kanske 23 - 25 grader blåste vid havet men inte annars. Inte speciellt mkt iallafall.

ja skriver mer ikväll o lägger in några bilder. Nu är de mat.

ha en fin kväller.

Foton

Här är några foton från tidigare. Lite blandad kompott.. Klicka på bilderna för att se dem i stort format.

             

Bilden på mig är för att visa halsbandet jag fick av min syster när jag fyllde år, jättefint halsband. Dock ser jag lite flummo ut på minen jag gör, haha. =)

Första bilden på Amanda håller hon i en gul läskig grej hon fick av mormor & morfar som de köpt när de hade varit och åkt båt till Tyskland.. den e mjuk och går att böjja på olika sätt.. konstig tusenfoting.. *S*

Nu är det sovdags här, ska upp runt kl 6!! För att åka långt och ha en trevlig semesterdag med goda vänner... Så ha de gott, återkommer väl imorrn kväll med foton. =)

Nu så

Nu så har han varit här o hämtat bankomatkortet för en liten stund sedan. Amanda passade på att kissa också så de var väl bra att hon fick gå på toan då innan de kom in på affären...

Dock så står dom kvar här hemma på parkeringen ännu. Han fick tydligen för sig att byta lampor på bilen just nu.. jaja karlar ska då komma på att göra andra saker när dom ska skynda sig med något... Hm, inte blev det att handla tidigt inte. *suck*

Städ & packa dag..

Idag är det städning och packning som gäller!

Får besök av svärföräldrarna i eftermiddag, och även J's mormor & hans morbror. Dom kommer för att fira mig på födelsedagen i eftreskott. Så till dess bör vi dammsuga och plocka undan iallafall. Ska fixa ihop en rulltårta med.

Nu är J på väg in till stan (Västerås) tillsammans med barnen föratt handla på Willys... dock har han glömt bankomatkortet här så han lär väl komma tillbaks hemmåt om en liten stund antar jag.. hihi... Inte första gången det sker. Jag tvättar just nu lite saker som jag vill ha med imorgon, bla en skön tröja och lite smått + jossans filt till vagnen.

Igår tog vi de lungt bara J hade fasligt ont i ryggen och jag hade typ mensvärk. Så på eftermiddan tog mina föräldrar hand om Amanda ett tag så vi fick vila samtidigt när jossan vilade lite. Gjorde m.a.o inget seciellt igår bara slöade på förmiddan med. Dock bråkade barnen lite med varann, eller tjaffs från den stora tjejens sida var de mest... Antar att hon va uttråkad.  På kvällen fick de vara uppe lite längre för att de skulle sova längre i dag tänkte vi. hm.. dom vaknade halv 8.. Så länge sov dom! *suck* Men ja 1½ timma mer än vanligt iallafall. Hihi.
Tänkte dom kunde sova lite längre på semestern som alla andras barn gör, men nej då..
Ja imorrn är de att gå upp kl 6 iallafall så de spelar ingen roll då.. men då sover dom väl så man måste väcka dom skulle va typiskt.

Vi drar till Furuviksparken (Gävle) imorgon. Skoj! Åker med några kompisar o deras lilla son som är jämngammal med jossan. sen ska en av kompisarnas lillasyster med så de blir nog skoj för Amanda. Hon är 9 år tror jag men Amanda leker med vem som hälst oavsett ålder.

Nehe, sätta fart nu då...

Ha en bra dag.

Semester

Jodå märks att man har semester kanske, har inte setat här så mkt alls faktiskt. Tar paus från datorn typ, hihi. Men skriver väl är jag får för migatt göra det antar jag. :-)

Har bara jossan hemma just nu dom andra två stack iväg och handlade på ica.
Jossan roar sig i lekrummet medatt åka rutchekana. Hon har blivit duktig på det nu med att både klätra upp för trappen och sätta sig själv och sen åka ner. Måste erkänna att jag va lite skrajsen i början när on höll på men hon håller balansen bra ändå.
Barnen tar dock ingen semester dom vaknar runt kl 6 på morgonen ändå så de blir tidiga mornar trots att man har semester. Segt om man tex har kollat på nån film kvällen innan. som vi gjorde igår kväll tex. Jumper hette filmen o den va bra. Lite annorlunda.

Straxt ska vi äta, lövbiff o klyftpotatis. Gott. Får se va vi hittar på sen, måste väl städa lite sen också för imorgon kommer svärmor o svärfar hit föratt gratulera mig i efterskott då jag fyllde år den 12 Juli. Amanda var ju sjuk då så de kunde ju inte komma då. Imorgon är svärmor ledig  från jobbet så då skulle de komma hit då.
Min familj var här i måndags.
Fick en ny vattenkokare då från OBH Nordica, Bra när man ska värma på lite vatten och dricka te sen i höst när man fryser på kvällarna.
Och så fick jag ett fint halsband av syrran min. Kan fota det sen, och så fick jag även en fin scharl/skarf eller vad det kallas för.. att ha i  höst av henne också. + så fick jag en del pengar av övriga familjen. Ska passa på att beställa tid hos frisören och klippa mig tänkte jag.

Nu är maten klar. hörs sen

Stora dagen

Så var den stora dagen här då. Eller snart är den iofs över redan skönt är väl det.. Haha.
Jag fyller som sagt år idag, 29 år! *hugah* Om 1 år så blir jag 30!!!
Blir nog lite mer firande då kan jag tro för idag har vi inte firat alls typ. Köpte pizza på lunchen bara, ikväll ska vi käka lite gott kött.
Firar mer på måndag eller tisdag då min familj kommer hem igen från semestern, och så har Amanda haft feber nu i helgen, igår och i förrgår med så det var lika bra att inte fira så mkt idag. Hon hade 39,5 i temp så.
Idag är hon frisk konstigt nog så jag vet inte vad det var med henne. Ingen förkyldning har hon heller så, mysko.... 3 dagars febern? Kan stora barn ha det? Febern har pendlat fram och tillbaks hela dagarna, på sen eftermiddag har den varit runt 39 grader.. konstigt tycker jag.

Nu dammsuger J och barnen kikar på Lotta på Bråkmakargatan på DVD'n.

Svar till dig Jenny som undrade hur lång Amanda är.. Hon är ca 105 cm.
Så hon är inte jättelång. Men det är inte jag heller så, hihi. Fast jag tror hon kommer bli längre än mig för barnens pappa är närmare 185 cm.

Nej återkommer senare med foton. Kram

Bloggpaus

Jag har haft en bloggpaus under veckan. Har ju inte loggat in här ens.
Har jobbat förmiddag, till lunch, sen har barnen kommit hem antingen från deras mormor & morfar eller från farmor & farfar. Igår var första dagen de var hos famor & farfar, och där är dom nu med och imorgon också..
Blir till kl 14 idag så jag hoppas det inte behöver bli så lång dag imorgon.
De har semester från dagis iallafall!

I tisdags cyklade dem med min mamma hem till dom då. Amanda har blivit så duktig på att cykla. Men det märks att cykeln börjar bli för liten. Allting är höjt till max. Så nu gäller det väl att träna bort stödhjulen till nästa vår så hon slipper ha stödhjul på en lite större cykel. Blir 14" hon får då, tror jag beror ju på hur mkt hon har växt för nu har hon 12", och den är ju nästan lite liten, nu iallafall... Kanske är bra att cykla på den utan stödhjul med ett tag för att lära sig ordentligt.
Hur har ni andra föräldrar gjort med det?

Jossan satt bakom min mamma i en sånn cykelsadel för barn.. hon tyckte det var skitskoj och satt och skrattade och tjoade. Sen somnade hon bums!! Mama kännde ett tungt huvud mot sin rygg.. Var väl sövande när min mamma cyklade kan jag tro. Haha. Sist vi cyklade så somnade hon inte

Senare i eftermiddag blir det iaf en cykeltur igen dit upp till deras hus och plocka lite hallon som jag ska ha på tårtan på lördag då jag blir äldre igen... Ska även hinna med att baka snoddas tänkte jag.
Sånna chokladrutor med cocosflingor på.
Imorgon blir det nog storstädning och lite handling. Så man slipper det första dagen på semestern på måndag! :-))

Nähe nu ska jag kolla av mailen lite sen laga lunch. Ha det gott..

Bilder

Hej i natten... straxt ska jag söka upp sängen och gosa ner mig i mina täcken och kuddar.  Jag har två täcken och två kuddar, hehe min man tycker jag e knäpp som har två täcken nu på sommaren... *S* Men jag tycker det är skönt!

Amanda hade gjort illa sig på dagis då hon sprungit ikapp med en av kompisarna ute på gården, på asfalten. Hon hade skrapat upp ena armbågen och det var ett ganska stort sår. Jag fick lov att byta plåster nu ikväll efter duschningen då det hade blödigt ganska mkt också. Ont gjorde det med, svider väl antagligen.

Har inte gjort så mkt annat än att ta hand om barnen idag, två gnälliga o sura barn. Men det berodde mest troligt på att de var supertrötta. Jossan började förresten blöda näsblod två gånger också, inte mkt, men ändå så jag fick lov att stoppa det. Vet inte varför hon började blöda men kan va ju för att hon är lite snorig.

Jag lagade korvstroganoff med spagettih idag.. Riset var slut tydligen. Men det gick i ändå, Amanda var så trött så jag fick hjälpa henn att äta lite så hon fick i sig iallafall. Annars satt hon mest och tjurade vid matbordet. Jossan va glad i maten och åt två portioner. Senare på kvällen drack hon även 200 ml välling. Hungrig liten flicka det där. Bra att hon äter igen. Under tiden nu (från i Lördags och till Tisdag/Onsdag) som hon fick två nya tänder åt hon inte mkt mat alls.

Här är 3 foton från torsdagen. Inte så märkvärdiga, men ändå.. :-) 

                                                 en trött morsa ;-)
                                   
                              
                                              Night sky 3 Juli 2008
                             
                                         Mina små älsklingar. :-D
                              

Gårdagen

Igår var ingen bra dag. Eller igår kväll får jag väl säga egentligen.

Hämtade barnen iallafall straxt efter kl 16, slutade ju 16.00 så.. Det tog sin lilla tid att komma hemmåt, typ 16.40 var vi hemma. Blir så när man låter dem gå i sin egen takt.
Hemma så började Amanda rita vid bordet i vardagsrummet så jag satte dit jossan med i sin barnstol så fick hon rita lite med, blev några papper med streck på för henne ändå. Hihi, dock vill några kritor in i munnen såklart...
Jag fick t.om rita av hennes hand på ett pappe. Skoj att spara sen. Amandas hand fick jag också, sen började hon rita så hon med på sin hand, riktigt duktig var hon.

Klockan stack iväg och halv 6 kom jag på att oj det är ju dags att fixa nån mat kanske, hehe. Så det blev lite stressigt där så de fick bli lite enkel mat Köttbullar & Mackaroner och grönsaker. Det går för det mesta alltid hem hos dem.
Två portioner var åt dem iallafall. Jag åt jag med såklart.

Dock blev jag otroligt dålig i magen efter ca en timma, vet inte av vad, men ont hade jga och fick lov att springa på toan. Intressant va? hehe.. konstigt var det iallafall, som tur var hade jag iallafall hunnit duscha barnen och de var iallafall klara för sängen, då var klockan omkring halv 8 redan. Det blev sent. jossan somnade straxt före kl 20 och Amanda kanske 20.20. Då var dem bra trötta. Tiden rinner iväg på kvällarna när man är själv med barnen.

Sen ringde min mamma o vi pratade lite hon hade varit i sthlm under dagen med en väninna. Men hon hade inte hittat så mkt kläder till barnen alls då hon tyckte det var dåligt utbud på det. Rea nu ju så allt försvinner ju ganska fort.
Hon brukar annarsalltid kolla efter kläder till dem då hon är i sthlm.

Efter jag pratade med mamma tog jag o duschade en liten stund ma nbir bra svettigav at ta hand om två "vildningar", *skoja* Söknt att ta det lite lungt en stund.
dock vaknade jossan vid 22.30 av någonting, vet itne vad men hon bara skrek och skrek iflera minuter. Så jag tog upp henne och lade henne ivåran säng så hon fick somna om där istället. Tog sin lilla stund. Så kom J hem straxt efter 23 nån gång. Sen va det typ sovdags. :-)
Här är iaf två foton från igår. Nu måste jag klä mig och gå och hämta ungarna!




Trött

Är så himmla trött. Jossan vaknade inatt igne, typ 4:e natten i rad som hon inte sover.. Hon somnade typ kl 19.40 igår kväll, men sen vaknar hon runt 1 tiden på natten och är vaken i några timmar. Hon är helpigg, men samtidigt trött eftersom hon gäspar. Försöker man få henne att sova så gallskriker hon bara och vägrar ligga ner. Det har blivit en ond cirkel. Natten till söndag så var hon vaken mellan kl 1 och 5 på morgonen!!!!!! *gah* Sen vaknade Amanda vid 7 tiden så de blev ju inte mkt till sömn då alls.
Så vi skjutsade faktiskt iväg ungarna till deras farmor o farfar då på förmiddagen när de fått frukost, så att vi fick en stund att sova på. Skönt att vila ögonen, men så mkt piggare blev man ju inte då man sov på dagen. Hämtade dem igen kl 2 på eftermiddan ungefär. då hade de fått lunch och efterätt och jossan hade sovit en stund också. Men bara 1 timma tror jag, hon brukar annars sova rätt länge när hon vilar efter lunchen, minst 2 timmar brukar det bli....

Jag hoppas hon sover hela natten inatt eftersom hon varit på dagis idag igen, då brukar hon bli rättså trött på kvällen. Hon har ju varit hemma pga feber sen i söndags kväll, måndag & tisdag, feber som berodde på att hon fick 2 tänder.
Det kan ju vara en faktor också till att hon vaknat så på nätterna, hon brukar dock inte vara så när hon får tänder.
Vi tror även att hon blivit lite mörkrädd, men får se om det går över annars får man kanske lov att skaffa en nattlampa eller nått. Hon blir ju äldre och drömmer väl mer på nätterna också, så kanske hon blir rädd när hon vaknar o det är mörkt...

Jaja.. usch, hoppas den onda cirkeln bryts snart, jossan som sov så bra på nätterna för ett tag sen. Hon har ofta sovit bra. Idag eller ikväll kommer jag väl somna på soffan eller nått när barnen sover och jag ska kolla på tv. Haha.
Jag ska snart gå och håämta dem på dagiset. Då lär man väl märka vilket humör dem är på. Hoppas iallafall på en lugn eftermiddag o kväller med dem......

Ha det gott.

11 dagar

Om 11 dagar blir jag 29 år. Herregud!!!  Gammal????? Nja, jo lite kanske.... *hm* Man blir ju inte yngre iallafall, tyvärr.
*stor suck* Känner mig typ äldst av alla bloggare iallafall. Finns det inga lite äldre bloggare , är alla typ under 20??
En vet jag dock som är äldre än mig, och din blogg läser jag, roligt att kunna "mäta" sig med någon annan än fjortisar som bara köper läppglans hela tiden eller köper kläder i strl XS.......  Jag har inte strl XS, hade jag inte ens innan jag blev gravid för 4 år sedan då hade jag M iallafall. Haha. *suck igen*

Så om du som läser nu vet någon som bloggar som är typ lite i min ålder så får du gärna tipsa mig. :-)
Måste ju finnas en hel del tycker jag.. Hon som har Engla's showroom, hon är väl lite äldre tror jag (allafall inte under 20), men där kikar jag inte in så ofta. "För mkt" mode blogg för mig. Jag gillar mer personliga bloggar som uppdateras ofta och har en snygg design och mkt foton.

Jaha och skype som jag jobbar med, mitt jobbkonto då (Skype bussiness), fungerar inte idag heller. *dubbel suck*..... Tycker nog att chefen får hitta på något annat verktyg/program som vi kan använda oss av.
Mja jag ska se vad jag kan göra åt det där idag. Om det blir nått av att jobba eller inte.
Tur iaf att jag slipper ta bussen till jobbet... Har förresten inte sett nån buss åka förbi här idag faktiskt.
Inte 111:an som går till stan iallafall. Antar att streken är här med då.

Nehe kolla igenom skype'n då, vad som är felet.

Ikväll är det Morden i Midsommer som gäller... sen sovdags efter det.

RSS 2.0
Test