Sen kväll

Hej hej!

Sitter här igen en sen kväll.. Det är riktigt skönt att sitta uppe en stund extra efter att alla sover. Tyst och lugnt, avslappnande. Min egentid. :-)
Dock borde man ju sova denna sena timma iaf, men snart så ska jag försöka med det också. Tänkte kika igenom några sajter på nätet först. Slösurfa lite.
Har även försökt fixa min jobbmail på datan, den strula lite då jag inte hade rätt lösen visade det sig. Så jag får vänta till imorron och fixa när jag kan kontakta kontoret. Fick alltså en mail nu idag som jag ska använda istället för min privata mail. Blir nog bra det. När den funkar. :-)

Amanda och jossan var på bra humör idag när de kom hem från dagis iaf. Skönt.
Dem lekte i nån timma i deras rum tillsammans. J passade på att  åka till affären och handla hem lite småsaker under tiden, han fick åka själv för en gångs skull. Annars brukar alltid Amanda bråka om att hon vill följa med. De gjorde hon inte idag. Så det var nog skönt för J. När han kom tillbaks var det mat som gällde, sen så badade barnen en stund också. Dem gillar att bada. Riktiga badkrukor. Ibland kan de bli närmare två timmar i badkaret. Hehe. (Det är om J också  badar me dem.).
Då brukar de ropa in mig till badrummet också att jag ska komma in och titta på diverse grejer som Amanda har fått för sig att hon ska göra i vattnet.. Hålla andan under vattnet, försöka dyka osv... Kul att se ibland. Jag brukar dock bli aldeles för varm av att vara där inne för jag har ju kläder på och de har ju ganska varmt badvatten så då blir hela vårt lilla badrum aldeles kokhett typ. Ånga är inte ovanligt...Tokstållarna. :-D
Skoj att de gillar att bada iaf. :-) Nån gång nu i vinter (typ i Januari) ska vi åka till Borlänge och bada i deras äventyrsbad. Blir nog kul. Vi var till Örebro förra vintern och det gillades av alla som var med.
Jag ska dock försöka bli av med några kilon innan så jag kan köpa mig en ny bikini. Hehe.

Känner mig i övrigt ganska bra nu. Har dock väldigt ont fortfarande i området där knölen sitter. Gör ont ner till bröstet och vid sidan av bröstet mot armhålan. Fick ta alvedon igår natt för att ens kunna ligga ner i sängen. Jag undrar när läkaren tänker höra av sig. Får ta och ringa upp VC igen. Vill ju veta resultatet av röntgen jag var på förra tisdagen.
Ja jag hoppas iallafall att det är en ofarlig knöl som sitter på ett dumt ställe bara.  Det är säkert så. (!!)

Nu har jag skrivit mkt igen. Orkade nån läsa? :-)

Har förresten ingen aning om än vem som plingade på dörren tidigare idag när jag duschade. Kommer väl aldrig få veta det heller. Haha.

Ha de gott, god natt o kram till dig som behöver. :-D

"Pling plong"

Pling plong lät de från dörrklockan när jag s tod i duschen tidigare idag.. Asch!! Tänkte jag... Kan ju inte kuta ut och öppna helt dyblöt. Haha. Får väl vänta och se om det är nån som återkommer eller om nån ringer och säger att dem varit här och plingat på typ... Annars var de väl nån försäljare typ.

Har så j-la ont i ena örat idag. Trycker på som attans. Hjälper inte att blåsa och hålla för näsan heller, trycket brukar ju lätta då, men nu gör det inte det. Kännde av det  igår med men inte lika kraftigt.
Har ju varit förkyld i snart två veckor så det är väl nått sånnt. Får väl gå tillbaks till VC om det ej släpper snart.

Har fixat lite med mina jobb grejer idag, samt vilat, tvättat och diskat. Hunnit endel alltså.. Snart kommer älsklingarna hem! :-)

Det var förresten frost imorse (även igår morse), så J fick skrapa rutorna på bilen innan han åkte till jobbet.
Jag såg att temperaturen har varit nere på 0.0 grader. Så vintern är på väg....... :-D

3 månader kvar till jul!!!!!!!!!!! Hehe.....


Idag

Idag har jag tvättat...... :-D Haha skoj va. *S*
Ja och sen har jag vilat med haront i sidan vid bröstet numera, samt knölen vid nyckelbenet. Undrar när min läkare ska ringa mig. Får ringa upp imorgon annars. Väntar som sagt på tid till mammografin. Urk.

Idag fick jossan tid till ögonkliniken. 23 Oktober. Vi var där när hon var liten för hon skelade ganska mkt då.
Så då bestämdes det att hon skulle komma tillbaks när hon var 2 år för då brukar skelandet ha gett med sig ifall de bara var en sånn sak bebisar får... Så vi får väl se vad läkaren tycker. Jag tycker de är mkt bättre iallafall.

Nu kommer mina älsklingar hem straxt. Så då blir det liv i luckan igen. *pust* ;)
Har tagit fram kyckling till middagen.. Känner mig hungrig redan nu faktiskt.. Hehe.

Jaja nu ska jag fixa lite innan de flyger in genom dörren. Ha de fint. :)

Fina bilder

Här är några fina bilder...  :-D

Hade gjort en bild på mina prinsessor också, men den blev väldigt konstig när jag skulle ladda upp den så jag får fixa om den sen ikväll.  Blev konstigt i ansiktet på jossan aldeles grummligt. Konstigt. Men jag kanske förminskadeden för mkt så de blev knas med pixlarna? Tror de var något sånnt.






Ullared!!!

Hohihohoo.. Haha.. Stuga är bokad nere i Ullared till den 29 - 30 November. Tur att vi bokade nu för det var bara 5 stugor kvar!!! Guu va folk det kommer att vara, antar jag........ Men de var bara då vi hade tid att åka ner, ska åka tillsammans med ett par kompisar också, så vi delar bensin och stug kostnad. Bra det!
Barnen får vara här hemma hos sin farmor & farfar den helgen, antar de inte skulle gilla att vara inne i affären hela dagen. Haha. De är för små för det. Vore lite skillnad om det var sommar och varmt och man skulle vara kvar i flera dagar. Då kan man ju ta och göra annat för deras skull med. Men nu ska vi ju dit för att shoppa julklappar och diverse annat.
Första gången vi åkte dit, för lite mer än ett år sen så hade vi lilla jossan med, men då var hon kanske 4-5 månader gammal, Vi hade henne i bilstolen typ hela tiden hon sov sov sov och sov. Sov i bilen på väg ner hela tiden, ja förutom en gång då jag ammade henne. Sen sov hon inne i affären med, och J matade henne med purré mat en gång där inne då tror jag hon var vaken en liten pluttestund efter det sen sov hon igen i bilstolen som vi hade i kundvagnen.
Våra kompisar vi åkte med trodde vi skulle få ett helvete där inne i affären med jossan då för att hon hade sovit i bilen ner, men nej då de gick hur bra som hälst. Hon var väldigt lugn av sig den perioden och sov mycket hela dagarna i stort sätt. Så de gick utmärkt att ha med henne. Det hade dock varit jobbigare om vi hade haft Amanda med då också.
Ja så vi hade tur med lilla jossan när hon var med. Men som sagt nu vill vi inte ha med dem ner, då skulle man inte få en lugn stund för shoppingen. Hehe.  Bättre de får vara hos farmor & farfar så de kan ha roligt med dem istället.

Vi ska väl egentligen inte köpa så mkt julklappar har vi tänkt, men kan va kul att göra en liten resa sådär också, och sen köper man de julklappar man har tänkt att köpa. Ungarna har så mkt saker ändå. Iofs skulle vi kunna rensa ut en del för att det är saker de inte använder längre. Skulle nog bli en stor pappkasse skulle jag tro. Mest saker för mindre barn dock.

Ja, de kommer nog bli kul iallafall. :o)  Det jobbiga är ju vägen ner, den är ju såå tråkig!

Nej nu ska vi kolla lite teve sen e de sovdags. Ha de gött, kramisar!

Lördag.

Lördag eftermiddag......... Dagarna går. På bara några dagar har de verkligen blivit höst också, här ligger löv på marken nu iaf, det gjorde det inte förra veckan.. Om jag minns rätt. Men fint är det, många olika färger, mina favoritfärger faktiskt. :)

Idag har J och Amanda varit ivär på innebandyn. Efter det åt vi mat här hemma, blev enkelt falukorv & mackaroner samt gurka & tomat..  J trodde att han skulle ha behövt hjälpa min pappa idag men de visade sig att han behövde hällre hjälpen imorgon förmiddag istället. Så han ska dit vid halv 10 tiden. En stund bara för sen ska vi iväg på kalas. Även mina föräldrar skulle iväg pappa på hockey och mamma till dagiset där hon jobbar för de firar 60 år då.

Iaf så är J ute med barnen en stund nu, de gick iväg till nån lekpark. Det har börjat blåsa här så de är väl inte ute så länge kan jag tro. När de kommer in igen ska vi göra en kladdkaka samt börja med potatisgratängen till maten ikväll.
Och så skulle barnen få bada. Blir nog bra.

Jag ska dock passa på att vila lite nu. Sov en timma inatt...... Man ligger vaken och tänker för mkt helt enkelt!! Blä!
Ska lägga mig före 00.00 ikväll iaf.. Ovanligt för mig men jag måste försöka få in bättre sovtider även om jag knappt inte sover iaf fast jag ligger i sängen. Men försöka kan man ju iaf. :-)

Ha en skön helg, kram till er som behöver.

Skola utrymd...

Skola utrymd i Västerås.. http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=814475 Länken går till artikeln på VLT.se där detta står.
Polisen tror att det är någon som vill skrämmas efter det som hände i Finland. Samma sak hände tydligen i Västerås förra året då det även var en massaker i Finland.

Antagligen någon som tror den är "tuff", tycker att det är skit coolt osv.. Jag säger då, bara jävla idiotiskt!!
Kul att skrämma folk till livet eller? NNÄÄÄ! Sånnt är de bara idioter som håller på med, riktiga psykopater!
Så, ja jag anser att sånna är psykopater som pysslar med sånnt och njuter av det.
Enstöringar som förstör för andra.
J-la idioti. Jag blir bara arg!


Snart är mina godingar hemma, och min älskling också.. Får se va vi hittar på. Det är sånnt fint väder så en promenad i området kanske? Så man får gå av sig lite samt få njuta av solen innan den går ner, skulle väl va sämre väder i helgen igen?
Ja får se va som händer helt enkelt..

Pöss

Onsdag

Onsdag.. Lill lördag..... Haha. Här blir de ingen lill lördag iaf.. hehe. Nej vi ska snart äta och sen ska J åka till mina föräldrar och hjälpa min pappa igen på taket med nånting.
Nu är J iväg och handlar så vi kan äta innan pappa ringer.. och så skulle J hämta ett paket på Ok.. en ny digitalbox eftersom våran slutat fungera. Har haft bara de vanliga kanalerna en stund och man märker att de är ju ingenting på de kanalerna, inte ett skit att se... fast de är de ju inte på nån annan kanal heller oftast. Haha.
Ikväll börjar det dock en serie på 4:an som vi ska se. Den med Persbrant.

När J kom hem med barnen från dagis så hade båda barnen andra byxor på sig än va jag tog fram till dom i morse... Amandas knapp hade gått sönder på de byxorna hon hade.. Varför jossan har bytt byxor vet jag inte, de hade inte J frågat.. som vanligt då. ;-) En tröja som är jossans har han glömt kvar på dagis flera dagar nu, dags att den får komma hem och bli tvättad för den hade hon spillt nått på så hon fick byta. Jaja, tur man har extra kläder i väskorna till barnen.

Idag har jag pysslat med lite jobb grejer, fastän jag är sjuk fortfarande men jag kännde att jag kunde göra de ändå.
Har dock sett ett annat jobb jag absolut tänker söka. Säger inte vad det är ännu. Hihi. :-)

Nej usch nu fryser jag igen, ska ta på mig min fleace tröja och tofflor. Jäkla förkyldning!!!!!

Nattblogg

Ytterligare ett nattinlägg.. Kanske skulle ta och döpa om min blogg till nattbloggen? Haha.. ;)
Jag ska släpa mig emot sängen snart iallaflal, lovar!!

Jaha.. var på lungröntgen igår tisdag iallafall. Gick bra, stog upp under hela tiden emot grejen som fotade, de tog kanske en 5 bilder från olika vinklar. Det tog kanske bara 10 minuter max. Så de gick fort.. fick inte vänta nått heller direkt innan jag blev inropad till rummet.. Jag var på ett mindre sjukhus i stan som de öppnat igen, bra initiativ tycker jag för där går de fort verkar det som, inte som på stora sjukhuset där man får sitta i timmar i första väntrummet och sen nån timma ytterligare i ett andra väntrum osv...
Jag hoppas jag får veta resultatet redan nu i veckan. Min läkare skulle ringa mig. Får se om hon gör de också.

Annars så har vi varit i stan och köpt födelsedags present till en go och gla' liten kille som nyligen fyllt 2 år och som vi ska till i helgen och gratulera. :-)
Därefter åkte vi hem och åt.. sen var det dem dagliga rutinerna innan nattning och allt de där. Jossan tog tid på sig att somna för hon somnade ju till i bilen på väg hem fastän vi försökte hålla henne vaken både jag och Amanda.
Somnade iaf runt halv 9, aldeles för sen, men men.. Amanda somnade i bra tid vid 20 tiden. Jag tog och nattade henne och J tog hand om jossan. Han har lite mer tålamod när nattningen drar ut på tiden, hehe.. dock somna även han efter en stund. *S*

När barnen somnat var det lite tv kväll i soffan för vår del. J sover sen några timmar tillbaks nu, o de lär jag med göra NU... nattuggla som jag är, och alltid har varit. :-)
Nån som vet nått jobb där man kan jobba hemma vid datan på natten? :) Menar så man kan göra nått nyttigt när man ändå sitter uppe och nattugglar.. :)) Tips emottages gärna. :-)

NATTI

Natt

Natt..... Jo jag är medveten om att det är natt nu. Jag får lida för de imorgon bitti, eller inte jag.. min familj, haha ;P
Mitt humör tänker jag på då som ni kanske förstog.. :-D
Har egentligen inget viktigt att skriva nu heller.... Har jag nånsin haft det? ;P
Bloggen har varit på "paus" sen i söndags.. Beror på en sjuk dotter och även mig som fortfarande är väldigt förkyld.
Dottern blev dålig i lördags em hon med, hostar och så, dock ingen krupp än, så skönt.
Kan ju hoppas hon slipper det nu iom att hon är i den åldern då det brukar försvinna.. Enligt läkarna.

Blir iaf en Amanda som är hemma från dagis idag (kl är ju över tolv) med. Sen får vi se, hon va relativt pigg igår måndag ändå så, hade 37,5 i temp sprang runt och hade sig ändå.
Förstår inte det där.. När jag har 37,5 i temp så är jag inte uppe och springer kan jag ju säga, blir helt lam i hela kroppen bara vid den tempen, men alla är ju olika. Amanda får lätt hög feber som 40 grader och då blir hon dålig så hon har väl högre smärt tröskel ang feber eller va man ska säga.... Aja shit the same. SSSOVVVVVVAAA NNUUU..

Hmmm

Hm.. Sängen?? Nja.. Vet inte?
Svider i ögonen lite men jag "orkar" inte gå och sova än... Känner att jag bara kommer ligga där och typ stirra i taket och på klockan, som jag brukar göra när jag lägger mig och inte är supertrött.
Fast egentligen är jag trött nu ändå. Helknas jag vet.
J gick och lade sig kl 23 redan. Han var trött hela dagen idag så de va ingen ide att han var uppe nå längre, var inget på tv ändå att se eller nån film att kolla på. Och så ska han ju iväg kl 9.15 redan imorron bitti (idag)... Så.. ja.. Han behövde sussa... o de behöver väl jag med egentligen. NU!

Annars så blev de inte nått gjort direkt ikväll heller.. slö dag och slö kväll. Fast jag hängde iallafall lite mera tvätt så lite sånnt fick jag gjort ändå, samt gjorde mat och efter det var jag helt slut i kroppen. Jäkla förkyldning.
Ungarna somnade närmare halv 9 ikväll.. blev bara så, klockan stack iväg. Amanda trilskades lite också.. antagligen för att hon var trött och för att hon har blivit lite förkyld hon med, hostar lite och så. Hoppas de inte bli något värre av det.

Imorgon (idag) eftermiddag ska vi städa köket rejält, det behövs saneras.. Hah nej inte direkt, men en storstädning iallafall.
Jag är sugen på nya gardiner in dit, men  vet inte riktigt vad för typ och mönster, färg .. ja allt.
Vi har vita tapeter med nå blått inslag (mönster) där.. Så det är svårt att välja gardiner tycker jag. Tips??

...GoDnAtT :P



Inget alls

Näe har inte gjort nått alls idag.. typ.
Jag är förkyld och matt i kroppen fortfarande så jag tar det lungt även i helgen.

Hjälpte iallaflal till att laga tacos i middags, som vi åt alla utom jossan, hon fick köttfärs och fullkorns spaghetti och lite grönsaker på tallriken..  Efter maten plockade vi undan tillsammans med, Amanda hjälpte också till. Och de gjorde hon även med grönsakerna innan maten, skar dem i bitar och så. (med en lagom  vass kniv).


Ja efter maten så åkte J och barnen iväg till mina föräldrar och J hjälpte min pappa med taket.

Jag gick in till vår säng och lade mig och sov i 2,5 timma. Jag var helt slut av bara matlagningen.


Runt halv 6 klev jag upp från sängen och fixade med disken och hängde tvätt.. sen kom familjen hem igen.

Nu har dom badat lite och sen är de väl sovdags om ett tag.


Imorgon ska J dit straxt efter kl 9 redan, men de blir nog klara med allt på taket vid lunch ungefär. Skönt att få de avklarat.
Bara städning kvar på gräsmattan och så för mina föräldrar, åka till tippen och sånnt med en massa skit. Tog tid det där, att lägga nya takpannor.. fick ju avbryta nåra dar och så pga vädret med de var ju ett tag i augusti det regnade mkt.

Jaja ne nu struntar jag i datan för en stund, ögonen svider igen.. suck.

Ha en skön kväll.


Fredag em

Fredag eftermiddag... Å jag ska snart ta och lägga mig och vila igen känner jag.
Halsen värker och jag börjar bli trött igen. Har varit uppe sen halv 2 nu i eftermiddag iaf. Wow.. hehe. :)
Och jag har dessutom hängt tvätt samt stoppat i disk i diskmaskinen och kört igång. Alltid något.  Ätit lite har jag också gjort.

Barnen och J har kommit hem, och åkt igen... Först så skulle dem till J's mormor och hjälpa henne med deras tv.. var nått med digitalboxen.. han skulle se om de gick fort att fixa, annars skulle han åka dit senare när vi ätit ikväll o barnen sover.
För de är på väg till stan nu också för att handla. Så han kunde inte va kvar där så länge för de tar ju sin lilla tid att åka till stan samt att handla också. Jag väntar hem dem runt halv 7 - 7 iaf. Hoppas det inte är så mkt folk på Willys.
Hoppas att listan hjälper han att komma ihåg allting.. händer ju att man glömmer fast det är uppskrivet.
Halstabletter vill jag allafall ha! Samt mandariner eller nått sånnt.. bra med c-vitamin nu.

Nähe.. om jag ska ta o vila då.. om de går.. grannen ovanför poppar musik rejält. Inget ovanligt iofs, men ganska irriterande om man är sjuk och vill vila.

C U

Vaken

Hej hej.. godmorgon.

Jaha här är jag vaken sen kl 5.30.. Jag har sovit. Väldigt länge... Somnade igår vid halv 2 på eftermiddagen, sen vaknade jag till när barnen och J kom hem straxt efter kl 15, de var hemma en stund sen åkte de och handlade och var och pratade med min mamma för J trodde han skulle ha hjälpt min pappa igår em med taket men min pappa hade visst glömt att han hade kvälls möte i Kumla eller nått, med jobbet. Så de blev inget igår, men på lördag (imorgon) efter innebandyn ska j dit och han tar med sig barnen dit också, jag orkar nog inte gå hela vägen till mina föräldrar iallafall.. inga krafter ännu. Jaja men de blir nog bra ändå, barnen får vara ute iaf o slipper va inne med mig som är sjuk.

Ja iaf så kom dom hem till halv 6 igår kväll igen och då fick barnen mat sen så badade dom en stund och sen var det nattning... Jag sov under hela tiden!! Hörde ingenting. Snacka om att vara "borta".
J var t.om tvungen att kolla till mig en gång för han tyckte att jag låg så stilla och såg inte att jag andades... jag blev irriterad men somnade snabbt om igen. Hehe..
Sen vaknade jag till vid 20 tiden men somnade om igen och så vaknade jag vid 23 igen. Då gick jag upp och gjorde mig klar för att sova i sängen för natten. Skoj dag o kväll va!? Hehe. Men jag mådde inget vidare, J sa att jag såg helt vit ut i ansiktet vid ett tillfälle när jag var vaken, och varm var jag sen kunde jag knappt prata det kan jag inte nu heller, halsen är svälld och det svider. Så ikväll får J köpa halstabletter till mig när de åker till stan och handlar mat.

Usch känner mig taskig mot barnen att jag knappt hejjade på dem igår. Men är man däckad så är man.. tyvärr.
Jag hade runt 38 i feber o det är ju inte så mkt men jag har annars 36 grader i vanliga fall när jag är frisk. Så det är ändå 2 grader förhöjd temp. Mkt vid feber. Även om de inte är super  hög feber så att säga....
Men allas kroppar reagerar ju olika.

M.a o blir det ingen lungröntgen idag heller, är inte alls kry för det. Det får bli på måndag istället så jag får helgen att vila mig på också. Ska ringa min läkare senare idag för de gjorde jag aldrig igår, orkade bara inte då.

Nej nu orkar jag inte sitta här längre... får återkomma senare. Hoppas ni får en trevlig helg.

mitt mode

Mitt mode idag är detta.. :)



Jag är sjuker.. näsan rinner och halsen värker. Får hoppas jag får sova något snart, innan barnen o maken kommer hem... Jag har väntat och väntat hela förmiddagen på att de ska komma från Swesafe o byta lås i ytterdörren. NU är de vid grannen iallafall. Suck. Jag hade hellre velat ligga i sängen och sova.
Sov INGET inatt, låg och snorade och hade så himmla ont i halsen så jag kunde inte somna alls.. vände och vred på mig och dessutom låg jossan i mitten också. Hon vaknade runt halv 2 inatt och var otröstlig.
Vet ej varför, kanske hon hade drömt någonting. Iallafall så somnade hon nån gång efter kl 2.

Jobbig natt och dag hittills... *orka*... Jag ska ringa vc när de har varit här ang låset så att  jag får lämna mitt mobil nr till läkaren jag hade i tisdags. Hon skulle ringa, bättre hon ringer på mobilen tycker jag då vi har spärrat för "främmande nummer" till vår telefon. 

*Paus*

Åh äntligen plingade dem på om låset. Skönt att slippa vänta mer.

Vad händer hos er idag? Nånting skojigare än hos mig hoppas jag iaf för här händer ju inget just nu iaf.......

Åh..

Däckad

Har legat däckad i sängen hela dagen. Så himmla förkyld, inte ätit nått heller bara druckit lite varm nyponsoppa. Gott, och skönt med lite varmt ner i onda halsen.
Skulle ju eg ha vart in till stan på röntgen, men si de gick ju inte när jag mår såhär, o jag fick en ny tid helt enkelt, på fredag em. Kan ju knappt prata, halsen värker o näsan ja den rinner hela tiden. Går de att ligga still och röntgas då, njäe.. kan inte tro de allafall.  Förkyld.. JAPP. :(
Så jag får pallra mig till stan på fredag iallafall, så ska kurera mig så gott jag kan tills dess.

Sitter just nu i sängen med datan och väntar på att maken ska komma hem med barnen, samt att det ska komma några från Swesafe och byta lås i vår dörr. Hela hyreshuset här ska få nya lås, j och barnen var o hämtade nya nycklar igår.
Trodde dem skulle komma tidigare, men näe inte då. Jag vågar ju tex inte hoppa in i duschen när man inte ve när någon ska komma som man ej känner.. De öppnar ju själva med huvudnyckel annars om vi ej öppnar. Kul att stå näck i duschen då lixom. Hehe. Nope! Får vänta med duschandet.

Har tagit fram köttfärs från frysen, tänkte de får bli något enkelt o snabbt, fast jag är mer sugen på attgöra köttbullar av den än köttfärssås...

Nu kom dem hem.

återkommer senare

Läkaren

Jaha då har jag varit hos läkaren på VC. Fick en läkare som jag inte haft tidigare, en kvinnlig hon verkade dock bättre än andra jag haft. Lite stressad bara men det var mkt folk där och de låg tydligen efter i tids schemat, fanns knappt plats kvar för att sitta i väntrummet (ganska stort väntrum).
Aja.. Fick iaf förklara för henne o hon kollade lite och så, mätte knölen och den var 4 gånger 3 cm.. Ganska stor alltså.
Pratade lite och så och sen skickade hon mig in på provtagningen där de tog blodprov o tempen, hade dock "bara " 37,5 i temp idag, i söndags hade jag över 38.
Förengångskull* (vet ej om ordet sitter ihop eller ej ber om ursäkt för särskrivning annars*) fick de blod på en gång när de tog proverna.. Brukar bli att de får sticka flera gånger annars.

Iaf så ska jag in på röntgen imorgon i Västerås.. Och vid senare tillfälle även Mammografi. Eftersom jag ändå är 29 år och aldrig har varit på det. Sen vill hon veta om knölen kan komma därifrån alltså att den har typ "vandrat" upp till nyckelbenet från bröstpartiet... Jaja.. Men troligtvis är det ändå bara en fettknöl... men man vet ju inte.

A, jag mår lite sisådär om man säger så. Inget vidare... Men hoppas på de bästa. Så ifall jag är lite off härifrån så vet ni varför.
 Från 11.15 - 12.40 var jag borta.. tog lång tid!  Cyklade också men de tog inte  nån lång tid, är bara 10 minuter att cykla dit så.. 
När jag kom hem var J hemma från Jobbet.. Han mådde illa, hade legat i vilorummet på jobbet och vilat också tydligen. Innan han hade kunnat köra hem. Så nu ligger han o vilar igen.
Jag har tryckt i mig lite mat, inte mkt blev de men ändå lite. Imorse innan jag åkte iväg fick jag i mig nyponsoppa bara. Jaja skit också!

Fick reda på av J att han hade missat att tala om att det var Föräldramöte på dagis igår kväll. Jaha sedär ja.. Bra att missa att tala om de helt för mig, undrar va de föräldramötet var om. Får väl fråga idag när barnen hämtas.
Men de hade varit bra om man hade varit där ändå. Vårat dagis ska ju läggas ner nästa höst, så de kan ju ha varit nått om det och det är ju lixom bra att få veta........ HM, Jaja, man måste sköta allt sånnt kom ihåg grejer själv. MÄN!
Jag blev lite smått "irri" på han om jag säger så.

Nu ska jag nog lägga mig o vila, fryser och är trött i kroppen.

Ha de bra

Läggdags!

Åh jo nu är det bäst att jag kryper till kojs. J gör sig i årdning i badrummet och snart ska jag in där jag med, måste sova så jag orkar med läkarbesöket imorgon tisdag. Ska dit på förmiddagen så.
Jag hoppas jag kan få tid att få ta bort knölen ganska så snart iaf, för detta är inte hållbart, gör ju ont så snart jag anstränger mig.. tex hänger tvätt, lagar mat, diskar, ja allt jag gör med höger armen.
Febern är borta, har inte haft nån alls idag måndag. Så knasigt lixom. Men så var de förra veckan med.
Ska bli intressant att höra vad läkaren säger. Om det är pga knölen som febern kommer eller om det är nått annat skit.

Jag vill bli bra NU!!

Jaja.. Jossan sov i sin säng igår natt för första gången. Ja i sin nya stora säng då. Så nu är spjälsängen ute i garaget och ska hem till mina föräldrars vind. Nästa unge som får använda den sängen får lov att bli min syrras blivande bebis.. ja om kanske 10 år sisådär.. hehe.

Iaf så fick vi besök till vår säng igår inatt kl 3.40. Det var inte av Amanda som det brukar vara.. Det var jossan som hade tassat in till oss för första gången då. Jag hade inte hört något i babyvakten heller, inte ett ljud. Hon brukar alltid annars skrika när hon vaknar. Men nu så kan hon komma in till oss själv, de blir bra det så slipper vi gå upp och hämta henne, hehe. Men bara hon inte går in till Amanda o stör henne. Hoppas inte.
Men hon va så duktig så. Vi tog iaf upp henne till vår säng och hon somnade om på en gång där. Så skönt.
Får se hur det blir inatt då, om hon kommer upp eller ej.

Jag får ta och återkomma imorgon. Nu måste jag sova...

Förresten, jag skulle vilja ha en ny design, finns det någon som kan tänka sig att göra en till mig?
Jag har ingen idé eller kreativitet alls just nu känns det som. Om nån vill, lämna en kommentar bara.
Jag skulle bli så tacksam!!

God natt alla

pest

Pest....?? Mjo mår typ så.
Feber och fryser så jag vet inte vad, sitter med fleacejacka inne och fryser ändå. Och vi som har +22 grader inne ändå...
Ja jag tror det har att göra med knölen som jag har, att jag får feber då och då som sen bara försvinner utan att jag blivit de minsta förkyld. Det är väl nån infektion där eller nått.. Jag vet inte, men såhär konstig brukar jag inte vara eller må.
Tur jag ska till doktorn på tisdag, så får jag höra vad han har att säga.
Har ju fått vila mig nu några dagar iaf och sluppit stressa så jag har inte så ont just nu iaf, dock gör det ont där när jag ligger ner för då trycker det på, och jag kan inte ligga på höger sida en längre stund, går bara inte.. Det gör ont i hela axeln då och ner vid bröstet samt utåt mot ryggen. En brännande/ ilande smärta på något sätt. Konstigt känns det och jag vet att det inte ska vara så får jag har inte haft så förut när knölen inte var där. Läskigt tyker jag det är iallafall.
Nån som tror sig kunna veta vad det är?

Jaja, annars så har barnen och J varit ut till lekparken här på gården en timma eller nått.. så de fick leka av sig.
Innan dess var de pytt i panna till lunch och dessför innan så var J och Amanda ut till garaget och målade på jossans blivande säng en sista gång. Ja Amanda målade på pallen som de tog ut igår.
Jag och jossan va inne och myste.

Nu är de tre iväg till johns mamma och pappa och skulle hämta madrassen som jossan ska låna och ha i sängen tills  vi hittar en bra billig som vi kan köpa, vi vet ju inte om vi ska ha denna säng kvar eller om vi ska köpa en helt ny.. onödigt att köpa en om de inte ens blir i samma mått sen ju, ja vi får ju se hur denna funkar som hon fått låna nu.

Nej nu ska jag nog ta och sätta igång en tvättmasksin o sen vila lite igen. Hörs...

Denna dag

Denna dag har vi inte gjort så mkt.. Inte jag iallafall.
John var iväg till innebandyn i morse kl halv 10 och spelade i två timmar. Han hade Amanda med sig som vanligt. Hon blir superarg om hon inte får följa med och titta. Och hon är duktig också och är för det mesta lugn och stillsam hon brukar få ta med sig nån bok och lite lördagsgodis också.
Det hade iaf gått bra för J att spela trots att han har lite ont i foten fortfarande, men han är envis och ville spela så.. fine for me. Men han tog det lugnare än vanligt iaf, det hade t.om varit en av de andra spelarna som va med som sade åt J att ta det lite lugnare och tänka på foten... *hm* Jaja jag har iaf en man som tror hon är typ 20 fortfarande.. ;-)
Jag och jossan var här hemma och softade under tiden de var borta.

Så när de kom hem lagade vi mat, de blev kotletter & potatis samt kokta grönsaker idag. Jossan älskar broccoli och morötter, Amanda är lite mer "Vill inte" för kokta görnsaker okokta äter hon iaf så det är ju bra.
Efter maten så blev det så att vi alla vilade en stund. Somnade i våran säng.. *ooppss* det var lixom inte meningen men välbehövligt var det ändå. Så nu ikväll har barnen varit uppe lite längre, gjorde ju ändå inget egentligen det är ju lördag.
Jossan somnade själv i sin säng runt 21 ikväll och Amanda runt 21.40....
Efter kvällsmaten som barnen fick så var Amanda och J ut till garaget och målade. Amanda fick vara med och måla på en pall som vi vill ha i vitt istället för trä färg. Och J målade på jossans blivande säng då.
Sängen ska nog gå och inviga för jossan imorgon kväll, hoppas på det. Hon är på tok för lång för spjälsängen nu.

Nu ska jag nog varva ner lite och kolla på tv en stund.
A just det vi var till mina föräldrar också och plockade tre påsar me plommon med. Jag frös in en påse med mkt plommon. Kan ju va gott att ha i mat och även göra paj osv. Mycket plommon var det och var många kvar när vi gick med.
Så imorgon efter maten blir det nog plommonpaj. :-D Hehe.

Här är två bilder på jossan från nu ikväll innan läggdags.. Här provar hon Amandas skor. :-)



märket vid näsan har hon fått av nån kompis på dagis.....


Ljus

Har tänt några ljus på bänken i vardagsrummet. Händer inte ofta, men nu gjorde jag det då jag tyckte det känns så kallt inne.  Har tagit på mig en fleacejacka också. Brrr. Ser även ut på himmlen som om det ska bli en kall natt inatt. Ja hösten är här, bara att erkänna!

Trevlig kväll.


Kramkalas

Amanda hade kramkalas med en pojke på dagis innan vi gick hem, hehe... Han brottade ner henne på golvet och kramades med henne där också. En i personalen sa lite skämtsamt "oj oj då". Hehe.. Han (pojken) har kramat henne förut också om jag minns rätt. Dem leker bra med. Kul.. iaf när det stannar på den nivån. *S* :-D

Jossan hade spikat idag, hihi.. på en stubbe. Amanda hade mest lekt med sin bästis Emelie, och så pojken osm kramas också då.
Hon blir sur när jag frågar vad hon har gjort förnågot på dagis idag.. Amanda alltså. Hon tycker det är jobbigt att jag frågar hela tiden och att hon måste svara, *S* Tjatmorsa, haha.
Klart man frågar personalen o så  va de har gjort men jag vill även fråga Amanda så att hon får berätta med egna ord. Alltid så kul att höra när hon berättar och vad hon väljer att berätta om.

Jossan kan ju inte berätta så mkt alls än, hon säger några ord sisådär ibland bara. Inte så pratig av sig. Dock kan hon och förstår mkt.

Nu åkte dom iväg igen, J och barnen alltså.. Kom hem och var hemma en liten stund bara.. J skulle till sin mormor och hjälpa henne med några småsaker. Så då tog han med barnen också så dem skulle få träffa J's mormor. Var ett tag sen sist. Amanda var dock väldigt gnällig innan de gick ut genom dörren. Tröttheten kommer väl såhär dags.
Blir till att sova tidigt ikväll med om hon ska va på bra humör imorgon.

Imorgon blir det nog en skogspromenad för att leta lite svamp. Om vädret håller i sig. Är fint just nu iallafall.
Ska även upp till mina föräldrar och plocka lite plommon. Ska nog fixa ihop en plommonpaj på lite av de plommonen.
Ev ska jag höra med mamma om det är ok att vi åker ut till ett par bekantas torp och plockar lite äpplen också. Mamma och pappa är uppe i fjällen vid stugan med dem nu så då kan hon höra med dem om det går bra tänkte jag.

Jaja får se va man ska ta o hitta på nu då.. slänga in lite tvätt i maskinen kanske.. roligt fredags eftermiddags göra....

Iaf så får ni ha en skön kväller!!

Förresten, tipsa mig gärna om bloggar ni läser.. Vill gärna ha lite nya sdor att besöka.

Kyckling..

Har kyckling i ugnen nu. Väntar på att barnen & J ska bli klara i badkaret också, jag är hungrig.
Har inte hänt mkt här idag... barnen & J kom hem runt 4, de hade åkt och pratat med Nicke en vän. Så de var lite senare än vanligt hem, jag började fundera vart de tagit vägen, då jag hade planerat att vi skulle ta en promenad allihopa innan maten och så, men de blev ju inte, barnen är trötta och griniga, så de blir mat sen får de sova vid 19 tiden idag.
Blivit sent de två senaste dagarna då de inte somnat förrens efter kl 20.. Inte bra när d e går upp tidigt. Helgerna gör det ju inget, då FÅR de ju sova längre om de vill... men det brukar ju inte hända ändå.


Blev inget mer bloggande igår för min del blev mat o nattning av barnen och sen så var det Heros på tv som jag såg.
Pratade även med min farmor på telen när barnen hade somnat. Hon var väl på rätt bra humör lät det som iaf.
Ja sen så blev de en dusch för mig och så satt jag vid tv'n en stund, å så hade klockan stuckigt iväg så de var sovdags...
Kvällarna går så fort så man hinenr inte så himmla mkt fast man gör ju de ändå, på något sätt, det är ju därför tiden sticker iväg, sitter man å slöar går de ju så sakta....
Ja de lär väl bli samma ikväll. :-O

Intressant va? ;P
Händer inte så himmla mkt just nu känns det som.  Gäller att följa rutinerna när man har barm iaf under veckan.
Nu har de badat färdigt... ska kolla riset. Sen hoppas ajg att vi får äta snart. Kurrar i magen. ...

Hoppas er kväll blir trevlig.

Snabbt och gott

Spaghetti & Köttfärssås är väl snabbt och gott, eller hur?
Det är snart dags att äta, maten är klar bara att vi väntar på att pappa J ska bli färdig med dammsugandet. Alla äter samtidigt så då väntar vi. Dock fick jag göra utan lök i, hade ingen hemma och John hade nyss varit till affären och köpt diskmaskinstabletter så han hade ingen lust att åka igen och de förstår jag.. så jag började med maten och han med dammsugningen. Barnen har kollat på Alfons Åberg på videon. Nu leker dom lite.
Funderar redan på  vad vi ska äta imorgon kväll.. blev ingen lista denna veckan *suck* får ta och göra en till nästa vecka från söndag - söndag, blir lättast så. Slipper man fundera va man ska laga varje dag.

Nej nu är han klar medd ammsugandet. Bra.

Hörs

Liv i luckan.

Jodå snart blir det liv i luckan igen. Maken och barnen kommer hem från respektive ställen.. ingen lung stund förrens ikväll med andra ord, men hälrigt att få pussa o krama sina barn efter en lång arbetsdag.
J fick byta skift nu denna vecka så att jag får mer avlastning på kvällsrutinerna pga min onda axel och knölen som ställer till det. På tisdag ska jag till läkaren iallafall..

Ska väl ringa och gratulera min farmor sen också, de gör jag när barnen o maken badar sen så de blir lungt när jag pratar i telen åtminstånde.

Tog fram köttfärs från frysen.. men undrar vag jag ska laga av det.. Några tips??

Coca colan innehåller inga färgämnen...

Nej just de de skrivs det iaf på denna sidan idag,
http://www.e24.se/mankvinna/efterborsen/klacksparkar/artikel_688631.e24  Det är heller inget vanligt socker i den svenska colan, det är socker från sockerbetor skrivs det... Men, *hm* är det inte samma sak typ, eller? Sockret alltså..?
Färgämnet som inte finns (?) var ju bra iaf.  Däremot finns det tydligen i olika Fanta drickor, beroende på i vilket land det säljs...
Jag anser att det är tillräckligt med socker i colan för att de ska bli onyttigt iaf trots att det är socker från sockerbetor. Varför går man annars upp i vikt när man har druckit mkt Cola i en längre period?

Vad anser du??



Annars då.. Har inte hänt så mkt idag.. Jag är förkyld ännu.. Har passat på att tvätta några maskiner utan tvätt i föratt typ bara skölja ur maskinen på smuts. Luktar lite godare nu iaf.
Barnen är på dagis en stund  till. John har fixat med Jossans blivande säng, den står ute i garaget.. den är brun så den ska målas vit innan jag vill ha in den här. Haha.. En gammal säng som johns syster hade när hon var i jossans ålder.... hon är idag över 30 år så.. Men en sängram som sängram, vi ska iaf ha den en stund tills vi hittar den säng vi vill köpa, har inte sett nån ännu. Och har vi tur är den färdigmålad till helgen. Hon behöver en ny säng rätt fort så denna får gå så länge.
Jag ska ta det lungt en stund innan barnen ska hämtas tänkte jag.

Ha de gott.

Sisådär

Mår sisådär nu.. Febern är väl borta tror jag men jag fryser nått hemskt och känner mig jättehängig.
Tror personligen att det har med knölen att göra, som jag har på axeln. Jag har himmla ont där också och jag kan inte göra mkt saker med armen innan de värker som attans. Tror jag måste ringa vc för att få en tidigare tid till läkaren, jag menar jag klarar inte ens att lyfta jossan utan att få ont.
Idag har det gjort ont mot ryggen också från det stället, så ja vette fasen vad det är frågan om...
Nått skit lär det ju va, eller så ligger den bara på ett dåligt ställe. Mår inte prima iaf, och jag är tröttare än normalt, mera slut på något sätt.
Skulle gärna vilja gå en sväng i skogen och plocka lite svamp i helgen, men de får man ju se om man orkar. Det är gott om Karl Johan svamp här i trakterna nu, och annan svamp med då som trattkantareller, taggsvamp osv. Åh vore gott att göra nån gryta på söndag lunch av svamp och annat. Mmmm...... *hm*

På onsdag fyller farmor år, vet inte alls vad man ska ge henne i present. En blomma och foto på barnen kanske. I en fin ram... eller? Farmor fyller 87 i år. Hon är gammal. Men "frisk" ändå. Hon har ju såklart krämpor och så som de flesta äldre har... Hon var in på sjukhuset en sväng över helgen men är hemma nu igen så det är ju skönt.

Nej nu ska jag kolla om det är nått på tv ikväll.. Ha de gott.

Sjuk

Här är det jag som är sjuk. Feber och förkyld, superont i huvudet så jag ska straxt gå och sova.... igen.
Har sovit typ halva dagen ändå.. superkul..  *not*

J har varit och hjälpt mina föräldrar med det sista som de kunde göra innan de ska lägga takpannorna imorgon. Imorgon kan ju inte J hjälpa till för han jobbar kväll denna veckan så då går de ju inte, tyvärr.
Amanda var med där vid dem så hon fick va ute om hon ville eftersom jag är sjuk så vill jag inte gärna gå ut i regnväder och leka med barnen... Jag och jossan var slöa och vilade hela tiden nästan, hon är förkyld hon också.

Får se hur morgondagen blir... *suck*

Nu orkar jag inte titta på skärmen längre.. ont i ögonen.

Förresten, J fick plommon hos mina föräldrar.. dom har plommonträd och där är ganska mkt så han plockade ett antal. Gott!
Hoppas ni får en skön kväll.. ha de bra.


Klar

Nu är jag klar!
Sitter och väntar på min vän Alexandra som jag skulle få åka med. Snällt av henne. Men hon skulle ju oxå dit så.. :)

J och barnen är hos mina föräldrar och äter nu, så slipper J göra mat här hemma när kommit hem, så är det bara att lägga ungarna i säng för hans del. Sen har han lovat att vika en hög med tvätt ocskå, så vi får väl se när jag kommer hem om den är undanvikt. :-D

Nä nu måste jag sluta... klockan sticker iväg. *pöss*

Huh så hemskt

Men hjälp. Läste nyligen på vår lokala webbtidning... (vlt.se) att en kvinna har funnit en nål i en banan, en synål alltså! Herregud. Undrar om man vågar köpa frukt o grönt på den affären mer..... *ryser* tänk om det varit jag som hade köpt bananer och gett nån av  mina barn.. *Katastrof!* Totalt livsfarligt att göra något sådant ju. Ryser i hela kroppen, man kan inte lita på folk alltså. Vem är så himmla dum att man går och sticker in en nål i en banan så den inte syns???
Ja kan ju hända med vilken frukt eller mat som hälst lixom, men banan kan man ju köpa till barn om man är ute så där för att ge om de är hungriga på stört lixom. Ska man få börja kolla igenom allt innan man ger sina barn något? Eller sig själv förden delen. 
Kan ju vara vem som helst som gjort detta, t.om där i landet där bananerna kommer ifrån.. kan ju va lätt att missa när de kollar igenom det de får in till affärerna. Stog på vlt att denna affären kollar dagligen igenom sitt frukt och grönt iaf.

Ja hemskt tycker jag det är iaf. Äckligt!

Lördag..

Lördag då... Jag är för tilfället själv hemma.
Blir väl det i några timmar iallafall.. Barnen är hos deras farmor & farfar och J ska till mina föräldrar och hjälpa dem.
Får se hur det blir ikväll, om jag är redo för tjejkväll eller inte. Har mått pyton nu på morgonen. Fått i mig lite nyponsoppa iallafall. Men inget mer. Har kännt mig illamående och konstig.. Och allmänt trött.
Blev sent inatt när jag somnade klockan var nog efter 3... Kunde bara inte somna det var en granne som hade fest och spelade ganska hög musik, man hörde basdunket osv... Inte så skoj om man vill sova samt har barn som vaknar tidigt.
De grannarna brukar ha sena fester.. antagligen går de dit och har efterfest. Stör mig inte så mkt på det annars, men när de spelar så sent och det är sovdags för länge sen så blir man lite puttrig... iaf när man som jag har svårt att somna.

Nej jag tror faktiskt att jag ska ta och lägga mig en stund igen. Så trött. En liten stund kan jag få vila för sen måste jag ringa en vän med tanke på kvällen... måste få skjuts med nån ut på landet då den vi ska till bor ca 1 mil utanför där vi bor.
Kanske inte är riktigt 1 mil men 7-8 km iaf.. och jag vill inte cykla! :P

Blä

Hm, jaha de blev en blä kväll... Eller eg eftermiddagen som blev det kvällen är ju inte slut än, men lär gå och lägga mig tidigt iaf så jag får sova så man kanske kan bli utvilad.
Mitt humör är inte på topp. Barnens humör var inte heller på topp sen de kom hem från dagis. Jossan ville inte hem därifrån ens hon började storgråta när hon skulle hem.
Sen är hon förkyld också så hon va på tråk humör här hemma, slog Amanda och så, gnäller osv. Försöka förklara att man inte får slåss och så är ju inte så lätt, men jag tror hon förstår mer än vad man själv anar.
Antar hon gör så för att hon inte är på topp heller.  Men det är ju ingen ursäkt.
Nåja.. Hoppas morogndagen blir bättre de fick lägga sig tidigt ikväll iaf så jag hoppas de får sova hela natten så de har sovit ut de också.
Imorgon ska de vara hos deras farmor & farfar ett tag. Från 10 tiden o nån timma frammåt. J ska och hjälpa min pappa med deras tak på huset, göra de sista innan teglet ska upp på söndag.
Jag mår inte så bra så jag behöver få vila lite imorogn samt plugga extra inför jobb på måndag. Tror att det är min knöl som gör att jag inte mår bra.
Har en knöl som sitter vid höger axel som har växt nu under sommaren, den ligger troligen mot någon nerv eller så för jag kan inte göra mkt innan de gör skita ont i hela armen och ner mot bröstet. Ska till läkaren den 16:e för undersökning sen blir de troligen att de tar bort den inne på sjukhuset i Västerås.. nån gång. Man vet ju inte när man får tid dit till op. Men eftersom jag har så ont och får ta värktabletter nästan varje dag så lär de iaf få lov att ta bort den. Kan tex inte lyfta jossan mer än nån minut i sträck. Hon väger ju inte jättemkt heller kanske 11-12 kg.
Så nånting är som det inte ska vara, de märker man ju när man inte mår bra av en grej som har blivit i kroppen.
Jag hoppas bara det inte är något annat skit som inte alls är bra. Man är ju orolig eftersom de gör ont.
Jag hade en fettknöl för ca 3 år sedan under hakan och den opererades bort för att den växte så att den syntes väldigt bra, den va inte nån farlig knöl, men den gjorde heller inte ont..... var mest bara ivägen.
Ja vi får väl se va som blir. Ont gör det nu och det känns inte bra.

Ja nu har jag fått klaga lite... haha.
Nån som kan något om knölar och så?

Imorgon kväll är det dags för tjejkväll igen, får hoppas jag känner mig lite bättre tills dess så man orkar med det.

Barnen

Barnen leker med vagnar.. Amanda har dockvagnen och jossan lära gå vagnen. De springer ikapp och man ska räkna 1,2,3 klara färdiga gå. osv.. Hehe..
Jossan har problem att komma övertrösklarna med framhjulen, då blir hon superarg och gnäller men försöker ändå att själv komma över tröskeln. *S* Envis är hon! Det går i ett här. 
J är på sjukgymnastiken. Får hoppas att han lär sig något som han kan ha nytta av att göra hemma för att träna foten.

Jossan är förkyld som attans, eller näsan mest är det, den rinner och har sig. Även jag är dålig. Amanda och J har klarat sig än iallafall. Skönt.
Jossan har pottränat här idag, hehe... hon pekar på blöjan och säger blöja när det är dags att göra något har jag märkt, så då är det ju bara att sätta henne på pottan så hon får testa där. En gång hann hon göra i blöjan iaf men det är ju bra att träna ändå. Nu när hon verkar vilja och hon talar om att det är något på g. Lär ju ta sin lilla tid det där, men va 17 de gör ju inget.. Amanda var helt blöjfri när hon var ca 3 år, alltså på natten också.
Vore skönt att ha 2 blöjfria barn. :-)

Nu kom J hem, ska höra hur de var. Ha en bra kväll.

Nya bilder

Här har jag fixat några nya bilder.. var dags att tömma minneskortet i kameran så jag passade på att fixa i Photoshop samtidigt. Alltid lika kul. Tre bilder på Amanda och en bild på Jossan blev det nu.

Bilderna är fotade av mig med vår Canon PowerShot A720.


Amanda spelade memory (med sig själv igår). :-)


Amanda som prinsessa :-)


En prinsessa som inte ville bli fotad och sprang iväg... ;-)


Här är en sur jossan som fick sitta i vagnen så vi skulle komma hem nån gång..  :-)

Inte hunnit

Åh pust....., Kväller igen då.. Har inte hunnit blogga nånting idag.
Först jobb, sen så rensade vi undan en massa gamla barnkläder, från storlek 50 - 74/80, så de ligger i en kartong nu och ska väl säljas. Sen röjde J undan i stora garderoben också eller de är ett litet förråd här inne i lägenheten. Så nu kommer man in bra där igen, ska dock göra om där sen, köpa några trådbackar från Ikea mm som man kan förvara saker bättre i, så de slippper ligga slarvigt. Ska även ha det rummet som kontor om jag behöver jobba och barnen är sjuka nån gång, eftersom jag alltid jobbar hemifrån så kan jag gå in där och sätta mig och stänga in mig där så kan de få va i vilket annat rum de vill. Bra med en bärbar data till det också. :) Var ju därför vi skaffade en sånn också.

Iaf så fick vi ihop en hel del barnkläder vi ska sälja, overaller som båda barnen har haft (tjejkläder). + en del bebis prylar, babysitter, bärsele, babygym mm mm. Ska lägga ut annons på blocket tänkte jag. Hällre blocket än tradera, enligt mig.
Så om nån är intreserad av något kommentera här och skriv det, eller skicka iväg ett mail till mig.
Ska fixa in några bilder på det vi säljer också när vi rotat fram alla saker som ska säljas...
Inga fler bebbar planerade alltså, haha. ;-)

Nån som vet ungefär vilket pris man kan ta för en hel kartong med kläder i olika modeller och storlekar?  Det är allt möjligt, hela och rena är dem också. En del mer använda än andra..
Hittade ett par jeans byxor som vi köpt som var helt oanvända och dessvärre för små för jossan nu, dom var iofs inte så dyra (köpta i Ullared), men ändå. :-(
Märkena är mest kläder från H&M och Lindex och dom affärerna. Lite från PoP också.

Tipsa gärna nån som ni vet vill köpa bebisprylar eller kläder.

Annars så hann vi inte med så mkt i eftermiddag. Gjorde enkel mat ikväll också, sen fick ungarna ta en snabbdusch och sen va de sovtajm. Jossan är förkyld igen så får se hur hon kommer sova inatt. Näsan som är täppt och rinner..

Ja så blev det idag, får se hur de blir imorgon.. ev ska john hjälpa min pappa på kvällen med lite grejs på taket, eller han ska stå på marken och langa upp plankor.. Eftersom han inte ska klättra.. med sin onda fot.

Nej nu är de sovdags. Ha de gott. Kram till er som behöver!


Fixat

Kylen är fixad. Frysen hade klarat sig för de var separata transformatorer.. O de var ju bra!
Dock är ju maten o varorna i hade i kylen bortkastat nu, så de får vi köpa nytt. :-/
Ska dock kolla med försäkringsbolaget om man kan få ut det på försäkringen.

J är hos läkaren nu och kollar upp foten. Jag ska ta och klä mig för att gå och hämta barnen på dagis.
Om de nu vill följa med mig hem... hehe ibland vill de inte det. Vi får väl se. :-)

Återkommer senare Ha de bra så länge.

Jaha

Happ.. Han från bostadsbolaget var här och kollade på kylskåpet.. Han öppnade dörren och konstaterade att ja här var det ju varmt....... Frysen har ev klarat sig men vet inte än de tar ju ett tag innan maten där börjar tina.
Han som var här ringde iaf efter en "expert" inom de där området så han ska komma hit runt halv 1 nu idag.
L som va hit och kollade visste inte om det var dubbla prossesorer eller ej så han kunde inte göra så mkt egentligen, konstaterade iaf att den verkade sönder som sagt. Hoppas frysen klarar sig.
Vi får väl se när han kommer och kollar, den andra gubben..

Straxt efter att L varit här så kom J hem från jobbet. Han kunde inte jobba mer idag pga sin onda fott. Då han gjorde illa den igen igår. Han har ringt vc iaf så dem skulle ringa tebax nån gång runt kl 11. Får se om han får komma dit..

Blir de någe av att jobba idag för mig tro.. det är ju iaf de bästa med detta jobb, jag har fria tider, men sen styrs ju lönen av det också. Så jag bestämmer själv över det med, typ. *S*

Jaja nu är jag superhungrig.. blev ju ingen frukost, får se om man hinner få i sig nån lunch innan den andra reparatör gubben kommer.. han kommer ju mitt i lunchtiden. 

Verkar vara "en grejer går sönderdag idag" ... när jag plockade in disk i diskmaskinen så lossnade den grej  vi har på kranen i köket och gick sönder så den inte kunde sättas dit igen, sen har lampan i hallen gått sönder.. så jag väntar bara på nästa grej... **peppar peppar*

Väntar

Jaha då sitter jag och väntar på en från bostadsbolaget som ska komma och kolla på vårt trasiga kylskåp.
Det pajjade nån gång under gårdagen. Så igår kväll fick vi kasta allt vi hade i kylskåpet. Frysen verkar ha klarat sig aif, vi har ett kombinerat kyl o frysskåp, som sitter ihop... Men är kylskåpet sönder o frysen funkar då vet inte jag hur dem löser det, om vi får nytt hela iaf eller om det går att laga.
Undrar om man får ut sånnt här på försäkringsbolaget?? Alltså för de förstörda matvarorna? Nån som vet?
Surt när man precis köpt en ny ost och smör mm mm, köpte en hel sån hushållsost sån där jättestor. hela den var supermjuk igår kväll, som mjukost typ. :-(  Hoppas varorna i frysen har klarat sig så jag kan göra nått käk till lunchen. Frukost fick jag hoppa över iaf, min nyponsoppa va ju inte så fräsch.... F*N Känner mig inte på humör direkt.
Stressigt blev de t till dagis också för att JAG försov mig. Vaknade 7.05 av att jossan vaknade till då. Hade behövt en halvtimma extra lixom, så vi fick stressa. Jag klädde jossan o så innan hon fick morognvällingen iaf så att hon var klar för att borsta tänderna iaf.
Frukost fick de ju sen på dagis när vi kom dit, om än de redan hade börjat med frukosten, men jag förklarade iaf varför vi va sena och de är inga problem på de dagiset, de förstår. De är vana att jag är lite sen av mig sen innan jag jobbade och va mammaledig med jossan, hehe. Amanda kom ganska ofta sent till samlingen, inte bra jag vet men inte så lätt med en lite en bebis att amma eller byta på precis när man ska gå iväg typ... Jaja nog om det, hade inte tänkt skriva om det alls haha. Nä ska fräscha upp mig lite, bblev ju svettig av att snabbstäda köket och sopa i hallen.. usch.

bilder

Någraq abilder på mig och barnen som nyklippta.
Jossan är de en bild på som är innan som visar hur långhårig hon var... kom ihåg att de är copyright på alla mina bilder!

Jossan innan klippningen..
   
Jossan klippt...


Här är Amanda & Jossan efter klippningen. 


Och här är jag då...

Godnatt.. eller nått...

Ja man får väl se om det blir en god natt..
Ska ta och sussa straxt iaf. Känner mig inte någe vidare så det är väl bättre att sova.

Jag har ont där min knöl är, har en som sitter vid axeln, och de gör satans ont (ursäkta språket), om man anstränger sig och gör saker med höger armen, tex så kan jag inte lyfta jossan speciellt långa stunder längre. Det går bara inte då gör de för ont, ilar och värker i armen. Jag har kontaktat VC iaf och fick en tid för undersökning den 16:e.
Sköterskan jag talade med trodde jag skulle få ta bort den eftersom den troligtvis ligger och trycker på någon nerv eller något. Är antagligen bara en sånn fettknöl, den är hård och går att "rulla" runt lite där på stället..
Inte bra att tvätta tre maskiner med tvätt och hänga med hjälp av höger armen... då blir det ont ont ont. :-(
Nej bättre att krypa ner under täcket och sova.

J gjorde förresten illa sig på jobbet idag, i foten han stukade förförra helgen. Så han vrickade till den lite idag igen, inte bra. Inte lika mkt som första gången på innebandyn, men de gjorde visst väldigt ont ändå.

Som sagt, sova var det.. god natt.

Ny dag

Jaha ny dag igen. Barnen är åter på dagis. Dock gick det inte riktigt lika bra i morse.. Amanda tjatade och gnällde att jag skulle hjälpa henne med en massa olika saker samtidigt som jag försökte borsta tänderna på Josefine och göra mig själv klar. När vi kom dit så satt de redan och åt frukost, men Amanda och jossan fick såklart också komma in och äta.
Amanda vaknade imorse vid halv 6 och kom in och lade sig i sängen vid mig, J var på väg till jobbet då så han gjorde sig i årdning i badrummet så Amanda hade visst passat på att gå in dit och kissa... Jag hörde ingenting förrens hon kom in i sovrummet. Så hon var väl trött tösen och tjaffsade antagligen därför..

Igår var vi in till stan och klippte oss, jag och barnen. J brukar klippa sig själv med en trimmer, han har inte så mkt hår att sköta.. hehe.. :) Amanda var duktig som vanligt fastän hon är håröm. Frisören (som är min mans kusin) tog bara lite på henne på det slitna som blivit under sommaren. Hon tycker att Amanda har så fina lockar så hon vill inte klippa bort dom heller, hehe. :-) Just nu behövdes det väl inte heller får klippa lite mer nästa gång.
Sen var det Jossans tur. Första gången som hon skulle klippa sig och det gick superbra. Hon fick också sitta i en sån barnstol med en ratt på, så hon satt och rattade lite och kikade i spegeln och var allmänt glad. Hon tog ganska mycket på jossan eftersom det var så långt och tunnt. Får se hur fort det växer ut nu, jossan hade hår ner till ryggen nu innan hon blev klippt, väldigft långt hår sa frisören, men sen har hon ju aldrig blivit klippt heller. Bara luggen som min mamma har tagit två eller tre gånger.
Jag klipptes också och de behövdes verkligen senast var i Maj. Så nu är jag korthårig igen. Så skönt.

Nu sitter jag och dricker lite nyponsoppa ska jobba sen.  Får se hur det går.

Nä återkommer väl ikväll eller i eftermiddag med lite bilder, det har inte blivit några på ett tag för jag har inte haft photoshop inlagt på denna datorn. Men nu så kan jag köra på igen med foton. :-)

Ha en bra dag. I eftermiddag ska jag nog förresten försöka mig på att baka tekakor, om jag hinner .
Har fått ett recept från nattmorsa.blogg.se


Ha en bra dag alla.

Godmorgon!

Jodå en god morgon var det inget bråk eller så alls. Så det var skönt. Gick smärtfritt att komma iväg, Amanda var ovanligt duktig faktiskt med att hjälpa till och att ta på sig kläder ordentligt.. Skönt med sådana dagar också.
Jag fick väcka båda barnen faktiskt, Amanda brukar annars komma in till mig runt halv 7 men nu sov hon, och även jossan. Skönt att de sov hela natten. J började jobba kl 6 i morse, jag hörde han när han gick till badrummet, sen minns jag inte så mkt mer somnade om en stund till kl va ca 6.20 sen låg jag och drog mig ett tag.

På väg till dagis fick jag lov att trösta en grabb som var på väg till skolan. Han hade bråttom och sprang på cykelbanan och det ligger grus där så han halkade och skrapade i hakan lite och knät, började ju grina och så, de blödde iaf inget men sånnt gör ju ont, men jag tröstade han och fråga hur de gick och så. Mamma som man är.....!
Han blev nog på bättre humör iaf verkade det som. Det såg ut att vara en "tuff" grabb egentligen, han gick väl i 2:an eller trean på skolan kanske och hade ring i örat. Skönt att han inte gjorde illa sig "för mkt".
Han grinade och sa att han kommer få kvarsittning.... Han lät orolig över det, jag sa att han fick förklara för fröken.. Jaja. Han var väl sen och sprang så fort han kunde och så ramlar han. Otur. Jag hoppas han får en bra dag iaf.

Hoppas även mina barn får en bra dag såklart. :) De kom iaf lagom till frukosten på dagis så de var väl tur.

När jag kom hem märkte jag förresten att jag hade glömt låsa ytterdörren. *huh* Jag gick och kollade igenom hela lägenheten iaf, nojjig som man är. Men ingen fara verkar det som, vibor ändå i en rätt lugn trapp så de är skönt. Men iaf.

Nej nu ska jag ta en kopp teh och smörgås tror jag. Känner mig krasslig så de sitter nog fint med lite teh.

Hoppas  ni får en bra dag alla.

RSS 2.0
Test