Bilder från igår


Feber, sniglar o smultron

Hej hå..

Jossan har feber. Dock inte just nu, men hon har haft det till och från under helgen, i kväll.. alltså söndag kväll vid 18 tiden hade hon 39 grader. Hon somnade i sängen då före kl 18, ville inte äta eller ha välling.
Innan dess va vi hos min mamma o pappa en snabb sväng, där fick hon en glass ( en liten med jordgubbs smak den ville hon inte alls äta.. ( =Konstigt!) hon brukar alltid äta glass om hon får smaka det. Så amanda fick hennes glass också. Det blev ju inte hon ledsen för :)

Min mamma klippte iallafall luggen på jossan hon såg inget innan klippningen nästan..
Efter klippningen gick vi ut en sväng i trädgården, Amanda vattnade smultronen, och stenar...... Sen såg vi några sniglar också, med hus på ryggen. En av dem bajsade och de var Amanda sååå faschinerad över!!! :-O
En igelkott har bosatt sig under deras altan. Dock fick vi ingen skymt av den, den här gången.
När jag var liten och bodde hemma hade vi jämt igelkottar där under på sommrarna, så vi matade dem med mjölk och räkor på ett fat ibland, och det gillade dem.

När vi var där var jossan förresten feberfri, dock gnällig.. så har de varit sen lördag förmiddag, hoppar fram och tillbaks lixom. Helkonstigt. Tror det är nya tänder på gång. Hon brukar bli sjuk då.
Så ingen dagis för henne imorgon (idag) iaf. J ska ta henne till sina föräldrar så att vi kan jobba ändå. Ibland behöver man göra det. Jobba alltså. Amanda får gå till dagis från 11-15.00 (eller 16.00, vet ej än) så de är ju ingen lång dag ändå.

Nej usch får lägga in bilderna imorgon istället, nu MÅSTE jag sova.Sent som vanligt när man sitter här efter kl 23. *ajabajja* Nu e det god natt!!... jossan blev förresten fin med den nyklippta luggen!

En kommentar

En av mina läsare har kommenterat att ag har fint och sommrigt i min blogg nu när jag gjort bakgrunden gul... Nu är det inte gult här längre, det hade jag bara i några sekunder typ, haha.  O under den tiden hann denne kommentera det *S*, just nu är de lite mörkt här i min design, är inte så superförtjust, men kom inte på något hur jag skulle göra så... dock ville jag vara lite hemlig på headern med att inte visa hela ansiktet. *S* Så ja såhär blev det för tillfället tills jag gjort klart den riktiga som jag pysslar med och har pysslat med ett tag nu, det tar sin tid att få i årdning det perfekt.
Men... mitt foto syns inte till vänster, pressbilden alltså. konstigt, jag har laddat upp det och allt så som man ska göra, får kika igenom det igen imorgon.

Annars så har vi kollat på film jag och J här ikväll. Den var riktigt bra också. The stranger inside hette den. En 3:a får den allafall av mig i betyg.

Nu är det natti natti här. Sov gott

Haha mysko bild

Grejjade lite i photoshop.. Och här är en mysko bild på mig då..... Inte så svårt alls att göra den, men men jag diggar färgerna ändå. :-D


Kollage

Här är ett litet kollage med bilder från midsommarafton.
Vi hade det rättså blåsigt och lite regnigt och inte så supervarmt alls där vi var så det var regnkläder eller tjockare kläder som gällde tyvärr... 
 

Snaggad

Nu är J snaggad, Hehe.. Det var på tiden, han var aldeles för ruffsig i håret, hihi.. skägget e också borta, han tog trimmern! Den är bra den. Dock slutade batteriet att fungera :-o Så det är tur de finns en laddare. ;-)

Gud vad kvaft det är både inne och ute, hjälper inte hur mkt man vädrar. känner mig så tung i huvudet också och konstigt trött. Slö och tungandad är jag idag med. Skulle nog behövas lite åska tror jag så det får laddas ur lite.

Barnen har badat idag med en stund, under tiden J klipptes. Nu duschar dom sen ska vi väl itta på något att äta. Det är ju fredag idag så jag är sugen på något extra gott, men vad vet jag inte. *hm*
Kyckling hade dom ätit på dagis idag, och även J på jobbet, så det är ju lite tokigt att fixa det nu då... Jag åt köttfärspaj och grönsaker till lunchen. (Köpt paj). Den var helt ok. Hm, jaja... Några förslag på fredags kvällsmat?

Tungt

Har kännts rättså tungt i huvudet idag. Lite svårt att andas med, undrar om det är pollen som är boven....
Just nu känner jag mig tung i huvudet och trött som en.. *hm* ja jag vet inte vad, men sitter hä och sover snart så jag antar det är sängen som väntar nu.

Har varit ganska bra väder idag ändå, inget regn iallafall. Skönt. Inte varmt och inte kallt.. tempen höll sig runt 20-22 iallafall, bra väder för barnen att vara ute och leka i då dem inte blir så varma.
Amanda hade krigsmålnig i ansiktet och jossan hade super smutsiga byxor när jag kom och hämtade dem på dagis idag, krigsmålnngen var ett svart sträck i ansiktet som en pojke hade målat på alla som hade setat runt hans bord. Ja innan fröknarna hade märkt av att han gjorde det. Han hade målat på sig själv med. Dock så hade Amanda även streck på sin tröja, svart tuschpenna. Inte bra, men men vad gör man; tvättar och ser glad ut. ;-P 
Jossan hade lekt i sanden och hennes byxor var totalt nersmutsade med sand. Dem åkte in i tvättmaskinnen när vi kom hem.
Idag hade barnen fått sett en spindel på dagis. Ja inte en sånn vanlig liten utan en stor baddare som en fröken hade haft med sig hemifrån i bur. En brun spindel sa Amanda. Vet dock inte vilken sort det kan vara..

Väl när vi var hemma idag så lekte barnen lite och jag plockade undan endel, sen kom J hem runt halv 4, de hade haft mötet idag istället för igår då de ju slutade tidigare.
Blev lasange till kvällsmat och sen tog jag hand om disken och J och ungarna tag och badade en stund innan läggdags.
Sen efter nattningen har vi typ bara slöat och kollat på fotbollen. Jossan somnade fort redan vid kvart i 8 tror jag det  var. Amanda tog det lite längre stund för sprang på toa och sen vred och vände hon på sig i sängen ett antal gånger innan hon med somnade, slutade med att J fick sätta sig där inne vid hennes säng.

Nu har jag setat här en stund, men sängen väntar för min del med nu som sagt. Tror det får bli några bilder imorgon istället. God natt

Oj!

Hej.

Ojdå, jag har inte skrivit på några dagar.
...Men det har ju varit midsommar emellan, och så började jag i måndags med utbildning i jobbet så nu i början har jag inte haft tid till så mkt annat att göra vid datan.

Pluss att vi haft strul till tusen med datorn. En hel del virus (tyvärr!.. trots antivirus skydd.) som vi försökt få bort. Så datan har inte mått så bra på några dagar, men nu är det bättre men inte bra om man säger så.
Egentligen behöver vi en helt ny dator, denna har tagit för mkt skada. Den var dock inte bra från början (en begagnad P3: a), så en ny behövs införskaffas. Har iallfall lyckats rädda alla våra bilder och lagt över dem på en bärbar hd (hårddisk). Det som är viktigast nu med datorn är att jag kan sköta mitt jobb.

Ja Onsdag idag, snart en hel vecka till som gått och bara 3 veckor kvar till semestern. Hoppas på bättre väder då än det som varit nu en tid med blåst och regn. Idag är det dock fint. Lite blåsigt och ingen värme direkt men ändå inget regn! Skönt.

Barnen är på dagis sen straxt före kl 8 i morse. Jag jobbar ju ( = utbildning för tillfället), just nu har jag rast dock. Skönt att kunna bestämma lite själv över sina tider. Har ju en fast tid när jag slutar och en när jag börjar men annars så bara jag gör det jag ska. Det bästa är att inte behöva stressa iväg till något jobb i stan eller så. Jag får ta en extra promenad på kvällen sen bara. Går ju fram o tillbaks till dagis, men ändå.

Jag har endel bilder sen helgen och nu i veckan så det tänkte jag lägga in i andra blogginlägg om ett tag.

Ska snart ta och fixa mig lite lunch. Måste äta bättre har fuskat nu iveckan, med att hoppa över att äta.. Inte bra, min kropp tål det inte. Dels pga magkatarren och sen blir man ju lite fetare för att kroppen sväller om man hoppar över en måltid så har  iallafall jag har hört att det är... Jaja inte bra ändå att göra så. 

Nej nu har jag skrivit för mkt strunt känns det som, haha. Ska fixa mat sen fixa in lite foton här.

Lite fest

Hej hopp..

Har varit på en liten fest tillställning ikväll. Här nere på gården. Det var trevligt, och man fick prata med en hel del grannar.
Det var hoppborg för barnen och korv med bröd eller bulle & saft. För 5 kr /st.
Endel vuxna drack en del öl o annat såg jag, dock tog inte vi något. Gillar inte att dricka alkoholhaltiga drycker i större konsumtion där det är barn i närheten.. (imorgon Midsommarafton ska jag dock ta mig någon cider, men INTE "supa")..
Hyresgästföreningen hade annordnat detta. Det var även ett band som spelade ganska bra musik faktiskt. Lite allt möjligt musik.
Amanda hade de roligt och hoppade nån timma i hoppborgen, jossan knallade fram och tillbaks lite överallt.
Sen hittade hon ett gäng mosade jordgubbar på cykelbanan som hon tyckte var intressant och gick och petade i (OBS Bara en gång!) och stoppade smeten i munnen!!! BLÄ!!!!!!! Jag stoppade henne dem andra gångerna hon försökte....

Runt halv 8 verkade jossan trötter så jag tog henne och gick upp, amanda var kvar en stund till med J och hoppade. Dom kom dock in efter ca 30 minuter eftresom regnet kom då... och hoppborgen plockades ner.
Dock visade det sig att jossan inte alls var trött, eller ganska så övertrött enligt mig allafall. Men hon ville absolut inte somna. Så efter 2 flaskor med lite välling i vardera, en brottningsmatch i våran säng + lite fotbollstittande i soffan, så lyckades jag få henne att somna i våran säng. Och där ligger hon nu, men jag ska ta och bära över henne till sin säng så man får sova lite ostört inatt. *hoppas jag*

Imorgon blir det en stadig frukost sen bör vi åka och köpa dricka som vi ska ha med oss till dagens midsommarfirande. Hoppas på uppehållsväder allafall. Får gärna vara lite sol också...

Nej nu ska jag ta och bära över lilla tösen till sin säng och sen ska jag med sussa.

Önskar en GLAD och TREVLIG MIDSOMMARAFTON till er ALLA!!!

Konstigt

Vad konstigt.. Jag gick in på min kodmall och kollade om mina koder var kvar. Och det var dom, men de syndes inte på designen. Så jag sparade och updaterade igen, och nu syns dem igen. Hel konstigt.
Får se om det blir så igen.

Vad i.. min design??!!! :-(

Var i helskotta är min text och foto på vänster sidan här på bloggen??????
Det fanns där igår när jag avslutade allt allafall, och jag VET att jag sparade allting korrekt!
Kollade t.om på bloggen efter att jag hade loggat ut o då såg det ut som jag ville. Vad irriterande!
Min räknare och endel jag hade skrivit + fotot är försvunnet, bara sådär??? VARFÖR?? Nån som vet??  :-((
Nu blir jag sur!!!!! GGGRRRR!!!!!!! Ge tillbaks!!

Jahap. Jag får väl göra om allting efter fotbollen då!! Suck stånk och stön... Det tar ju sin lilla tid lixom. Satt säkert i nån timma igår kväll sammanlagt och fixade med allt. AAAAAGGGHHHH!!!!!!!
Ja nån som vet vad som kan ha hänt?



... Barnen sover allafall efter mkt om och men från Amanda. Hon var övertrött. Och det var hon redan när jag hämtade henne på dagis kl 15.  Shit vilken vilja hon har. Den är enorm. Fast åt fel håll idag allafall.
Jag fick bära henne ut till kapprummet några gånger för att få på strumpor och skor, keps, och tröja. Jossan var lätt men hon blev ju uttråkad av att behöva vänta på Amanda.

Först blev vi bjudna på midsommarfika på avdelningen. Rulltårta med grädde o jordgubbar på, supermumsigt. Och ja det tog ju sin lilla tid det också. Men trevligt var det ju. Sen så skrev jag på ett papper till fröknarna med vilka tider barnen ska gå framöver. Så kl 16.30 var vi hemma!!!!!!!!!! *Ahh* Nästan matdags då ju. Brukar vara hemma 15.30 i normala fall.

Väl hemma så tog jag hand om disken och la in tvätt i tvättmaskinen, Amanda ville kolla på film så det fick hon göra, hon låg och slappade i soffan en stund sen lekte dom lite med. Antar att även barn behöver slappna av en tid efter sitt "jobb", (dagis), full fart hela dagarna ju. Är ju inte så tyst där heller om man säger så.

Nu väntar jag på att J ska komma hem från jobbet. De fick sluta redan 19.30 idag, de hade inte så mkt att göra sen är det fotboll med som de flesta vill se som jobbar på ica lagret.
Ja fotboll snart då, sen fixa designen här.

Solskydd

Hehe.. Fick solskydd Body Spray Oliva av min mamma idag. Hon sa; så slipper ni bränna er! *S*
Vi brännde oss rätt rejält förrförra helgen då vi var på badet. Och det sitter i än kan jag lova. Kliar som tusan. Ska aldrig göra om det. Att smörja in endast barnen och glömma oss själva totalt. Det är inte roligt.
Har typ ömsat skinn hela veckan... nu börjar det ge sig, men det är inte helt bra.
Så hädan efter är det jag som ALLTID smörjer in mig med solskydd!
Ska ha med solskydd sprayen på fredag också, man ver aldrig med vädret.

Annars då. Ja barnen var på dåligt humör idag. Trötta som attans. Jossan skrek och gnällde för ingenting, Amanda var väl lite mer medgörlig men ändå ur form. 

Amanda satt mest och målade i sn målarbok när vi kom hem från dagis, och josan gick runt med dockvagnen ibland och ibland ville hon upp till mig men mest så gnällde hon bara.
Amanda väntade också på att mormor skulle komma med kläder hon hade köpt. Dock hann hon somna för mormor kom inte förrens kl halv 8 på kvällen och Amanda sov straxt efter kl 19. Så hon han aldrig ge henne några blommor hon hade plockat idag. Så dom står kvar här i en liten vas. Hon hade säkert blivit sur om jag hade gett mormor dem.

Vid matbordet ikväll så somnade jossan en pluttstund i stolen.
Jag stog och gjorde gröt och märkte plötsligt att det vart knäpptyst och tittade upp & såg att Amanda satt och stirrade på jossan som satt och sov i matstolen. *hihi*
Hon vaknade dock till med ett ryck och började grina när jag petade lite snällt på axeln på henne när hon skulle få gröten. *S* Hon blev väl alldeles förfärad och visste inte var hon var typ.. hon såg inte ens gröten först. Liten tröttis.. Dock för tidigt för att nattas redan 17.20 på eftermiddagen.
Ja hon och Amanda åt allafall lite gröt med rivet äpple i, och sen var det duschning som gällde. För lilla jossan hade gröt på hela byxorna (trots haklapp!) och i ansiktet + håret.
Ja hon sov sen redan 18.40 inga problem med att somna ikväll heller. Hihi. :-)
Amanda satt och tittade på Bolibompa en stund innan det var sovdags för hennes del med.

Trötta barn och en uttråkad mamma på kvällen. Finns inte så mkt att göra när barnen sover förutom att sitta här eller glo på fotboll typ. Just nu har jag idé torka på sajter som är värda ett eller flera besök, så kom gärna med tips till mig!

Trötter

Herregud, vad jag är trött. Skulle kunna gå och lägga mig och sova några timmar nu känns det som, trots att barnen sov hela natten inatt.
Hinner inte vila något nu allafall, ska gå och hämta ungarna på dagis om en liten stund. Har bara hunnit setat här i kanske 5 minuter och varvat ner lite. Och då käner man ju hur trött man är också. *suck*
Var in till stan med älsklingen idag, åkte straxt före halv 11.. rätt bra tid. Vi hann med att handla på Ica maxi och så var vi in på Skopunkten och köpte ett par nya gummistövlar till Amanda, och så hittade vi tygskor lika dana till barnen jättesöta Tog strl 21 till jossan hoppas hon kan ha dom, hon har 20 på ett par gympadojjor som hon har nu men dom börjar bli lite små nu. Tänkte dom skulle ha tygskorna på midsommarafton om vädret tillåter.. Dom har ju ta 3 betala för 2 på skopunkten. Men skulle behöva ett par till gummistövlar till Amanda att ha här hemma, dom vi köpte nu ska jag ta till dagis. Hon har ett par fodrade där nu och det kan ju va lite för varmt nu såhär på sommaren. Hehe.. Nu har jag t.om skrivit namn i dem REDAN. Duktiga jag och komma ihåg det haha.

Nu regar det igen.. *suck* Får ta paraply då.. det kommer små skurar hela tiden här idag. Skulle visst bli åska med sa en granne till oss. *hua* Hoppas det itne blir åska ikväll när jag är själv och barnen sover. :-O

Nej nu ska jag fixa klart mig och sen knalla iväg..  Blev förresten inget lindex idag. Får ta en dag när i inte har en tid att passa om man ska in på den affären med.

skit söt

Imorgon blir det nog jag som kikar in på lindex i stan och kollar efter denna super söta keps till Amanda....
 
Dom har mkt på rean just nu som jag tänkte kolla efter till henne också. Bla lite fler tights och någon tunika.
Hoppas jag får med mig maken på att åka till Lindex också, hehe.


Vilken dag

Hej hopp... kväller igen.
Och det känns i kroppen vill jag lova...
Inte blev det mkt till sömn inatt heller. Först så var vi vakna ett tag gick väl och lade oss kring halv 1 snåret. Kollade på tv och så innan och så spelade J lite x-box.
Runt kl halv 3 inatt vaknade jossan och vägrade somna om igen trots att hon fick välling, blöjan var torr så den behövdes ju inte bytas ändå. Tror det tog 2 timmar innan hon somnade, och då ja då vaknade Amanda och ville inte alls sova igen. Klockan halv 5!!!!!!
Shith, det är inte sant. Tänkte vi båda.... J som skulle upp å jobba eller upp och upp, kl 10 skulle han ju jobba. Amanda vägrade allafall ligga i vår säng i mitten hon ville gå in til vardagsrummet och ligga i soffan där med J, så dom gick in dit, tog väl kanske en timma innan hon somnade där.
Runt 6 tiden i morse fick man somna äntligen.

*paus i skrivandet pga telefon*

Jaja, allafall så har barnen varit hos sin farmor & farfar idag då J jobbade extra 4 timmar och jag har haft tvätt dag.
Hunnit med att tvätta 3 maskiner, + tagit endel disk.
Seg dag har det minst sagt varit. Nu ligger dom i badet ett tag, och sen ska vi äta pytt i panna och stekt ägg.

Imorgon förmiddag ska J och jag åka till stan och handla mat för veckan.. Gick ju inte idag när han jobbade. Passar på att åka när vi lämnat barnen på dagis.

Sk straxt börja med maten här... Ha en skön kväll.

Dagen har gått i ett

Hej hej.. Ja dagen har verkligen gått i ett. Nu är det Söndag, över midnatt allafall.. Och vi ska lägga oss straxt.
J ska upp och jobba extra imorgon, men han börjar itne förrens kl 10, och kör till kl 14, så det är en kort dag men lite extra blir det till semestern.
Amanda ska vara hos sin farmor & farfar imorgon då när J jobbar. Hon ville det. Eftersom vi inte kunde åka dit alla imorgon så fick hon komma själv när han jobbar. Så J ska skjutsa dit henne innan han åker till jobbet.
Jossan och jag får väl hitta på nått bara vi. Hon lär ju sova en stund på förmiddagen som hon brukar göra sen får vi se, blir kanske en cykel tur, som det blev idag.. Vi cyklade en rätt lång runda och Amanda cyklade själv hon var duktig. Synd att hennes cykel börjar bli för liten, hon slår nästan i knäna i styret när hon trampar fastän vi har höjt. Jag tror inte det går att höja mer heller. Så hon skulle behöva en ny cykel. Fast eg skulle hon ju först behöva lära sig cykla utan stödhjul. Stödhjulen har hon ju haft nu i ett år. Hon har en 12" cykel. Nästa blir väl 14"...

Här kommer en liten bild på mig o barnen från idag. =)



Annars så har vi inte gjort så mkt, lagat mat 2 ggr och sett på fotboll. Barnen har lekt i ett lektält inne i jossans rum och jag har kliat på min rygg... Det flagnar, sen förra söndagen på badet då jag blev lite bränd av solen... *hm*

nu e de sovtajm här. :-)


Designen

Har tagit bort min design för jag vill förnya och göra en som jag blir riktigt nöjd med, tänkte göra det nu under helgen, fixade lite för ett tag sen här, men måste göra om hela alltihopa om det ska bli så som jag vill, så därför tog jag bort det och har en vanlig design nu en stund.
Ska prova mig fram nämligen.


Eftermiddag och fel

Haha, jag skrev visst fel på dag igår när jag bloggade. Skrev Onsdag, men de var ju Torsdag!! Haha.


Redan eftermiddag... Barnen har kommit hem och hunnit åka iväg igen en sväng så nu är jag själv igen för ett tag.
Ska passa på och städa av i köket. Jag har varit lat idag igen. Inte mått så prima bra iofs, så jag har vilat. Förkyldningen som sitter i än. Öronen värker och sånnt. Var helt slut och matt i kroppen i morse när jag kom tillbaks från att ha lämnat barnen på dagis. Jag får ju passa på att kurera mig så jag är frisk tills om 10 dagar så jag kan jobba då!

Har alltså inte gjort så mkt idag, jag hade tänkt ta mig en tur på cykeln och fotat lite uppe vid sjön, men det orkade jag ju inte tyvärr. Hade nog blivit några fina bilder.  Dock har det ju regnat endel också så jag kanske hade blivit ett blötdjur på turen, hehe. *S* Nej men vi får ta och ta den turen nu i helgen med familjen. Om vädret håller i sig imorgon... På söndag ska J jobba extra från 10-14. Trisst, men ja extra klirr i semester kassan. (Tror jag om det inte hamnar på nästa lön förståss). Men nog om de...
 
Nån som vet hur vädret ska bli till midsommar förresten? Jag hoppas på bra väder. Alltså inte regn o kallt.
Vi ska ev till en stuga här i västmanland vid en sjö som heter Vågsjön, där ska vi va tillsammans med mina föräldrar, ev och bekanta och fira att det är 25 år sedan som vi var där för första gången, ja de beror ju på vädret... Då var vi bara barn och var med våra föräldrar + en annan familj och deras barn, och jag o min syster och dom barnen lekte där typ varje midsommar i ur och skur. Många härliga midsommar minnen därifrån den lilla stugan vid sjön.
Tänkte faktiskt fråga om vi får låna stugan över en dag typ nu på semestern så vi kan sova kvar där med barnen. Grilla och sånnt, bada och fiska lite. Man får hoppas de blir något bra väder under semestern.
Ja det skulle vara skönt! :-)
Vad har ni för planer för midsommarafton?

Städa var det...

Onsdag.

Onsdag, Mittwosche (stavning?), Wednesday.... Ja... onsdag som sagt. Veckorna o dagarna går så fort.
Den 23 börjar jag jobba också. Inte långt kvar nu. Jag har allafall 2 veckors semester nu i sommar. Skönt.
J har 3 veckor så vi får hitta på något på eftermiddagarna den veckan han är ledig och jag jobbar. Kommer jobba 8-12 då tror jag. Jag kan bestämma lite själv så vi får se.....

Diskmaskinen är igång är, snart ska jag väl fixa nån lunch itll mig med. Har slarvat med det de senaste dagarna nu, varit för slö. Inte bra.  Tog allaflal fram hemmagoda hamburgare till ikväll (tog fram burgarna alltså).

För övrigt så har jag skittråkigt just nu. Och skitont i vänster öra. Trycker som attans speciellt när jag böjer mig ner eller när jag snyter mig, *AAAAJJJJ*.... Går det inte över snat får jag väl ringa läkaren nån dag. *Motvilligt*
Att vara förkyld på sommaren är väl inte det bästa, det sitter i längre då har jag märkt sen tidigare år..
Så, hade jag varit pigg hade jag nog tagit mig ut istället för att sitta här och ha tråkigt, men de känns inte som om jag riktigt orka ta en promenad eller cykeltur just nu. Inte med mitt onda öra.

Barnen är på dagis sen straxt efter kl 9 i morse.. Vi kom iväg nångång efter nio så vi vart lite sena till samlingen, men men de fick frukt ute när vi kom så det var ju tur att vi kom i tid till frukten allafall.. Jossan var lite mammig idag kom till mig flera gånger när jg skulle gå, jag fick krama av henne o så, sen sa jag bara hej då och vinkade och så gick jag. Man kan ju inte stå kvar och vela för länge heller som förälder för då blir barnet ev mer mammigt ändå. Även om ens instingt vill vara kvar hos barnet och krama hela tiden eller vad det nu må va.
Nu kan hon ju ha varit så för att de var ute samtidigt som jag skulle gå iväg, så nu såg hon mig när jag gick, annars brukar hon springa in till de andra barnen och leka på en gång. Jaja de gick nog bra ändå för hon va inte ledsen eller så allafall. Amanda fick jag en go kram av också, sen gick hon och åt äpple med.

Hehe när vi kom till skolgården så satt två städtanter ute och pratade lite.. (städerskorna). Amanda känner igen dom eftersom dom även städar på dagisavdelningen. Så hon hejjade glatt till dem och sa deras namn  -Där är "bettanÅsa" (Bettan & Åsa)...Sa amanda, O dom i sin tur såg glada ut och hejjade glatt på både Amanda och jossan.

Jag kommer själv i håg att det var nån speciell städtant jag brukade hejja på i skolan som ganska ofta pratade med mig och så. Hehe, kommer dock inte ihåg vad hon hette...

Hoppas allafall att barnen fick en bra dag på dagis idag med. O jagglömde som vanligt attta med ett papper de ska ha om deras omplacering när dagiset läggs ner nästa år. *sur o lessen över det som alla andra som har barnen där*...

Nähe mat var det.. :-|

Virus!

Vi har virus i datorn.
Det sprids något konstigt via mess till våra vänner på msn. Så snart vi loggar ut från msn skickas det länkar till dem på vår kontaktlista. Så vi har frm nån dag tillbaks inte msn uppe alls, inte ens på den där lilla raden nere till höger på skärmen.. Har stängt ner den helt, tills datorn är fixad, men om det hjälper att stänga ner det, de vet vi ju inte.
Har dock mailat vänner och varnat om viruset.
Men vad jag förstår så är det något som sprids just nu på olika håll. Flera av Johns jobbarkompisar har fått det viruset med.. o dom finns inte på våran msn lista allafall.

Jobbigt är det allafall när man inte vet vad som ev händer. När man inte gör nånting själv med msn.
Hoppas inte alltför många drabbats. :-/
Datorn ska fixas i helgen allafall när man har lite mer tid på sig. Suck.

Jaja.. aldrig skoj med virus eller nått sånnt. Det kan ju drabba så många utan att det är meningen.

Nu är de läggdags för barnen här allafall.

Skriver mer sen ev.

Ha en bra kväll





Skönt

Tycker faktiskt det är könt med lite svalare väder idag. Blåsigt, men skönt ändå. Mulet också så man får väl se om det kommer något regn eller inte, behövs ju men man vet ju aldrig.
Om det är skit väder ( =regn) ikväll så skulle vi vara inne på dagis istället. Inte så roligt att sitta ute och ha picknick och försöka ha skoj om det regnar...

Amanda vaknade på bråkhumör i morse, kl halv 7... Efter mycket om och men fick jag henne att komma och lägga sig  bredvid mig en stund till iallafall. Jossan vaknade kl: 7.40 skönt för henne att få sova länge.
Dock fick vi lite bråttom iväg till dagis då amanda tjaffsade om allt och inget hela tiden.

Nu har jag variy hemma i över en och en halv timma. Har bytt bajspåse i grovköket (skötrummet är där), ätit frukost, och setat här en liten stund. Tänker faktiskt inte göra nånting idag nu. Ska bre mackor (Baguetter) sen som vi ska ha med ikväll men de gör jag senare som sagt. Så idag tänkte jag ta en S L Ö dag!

Vad ska ni göra??

Sover

Barnen sover & J kollar på fotboll. Så jag passade på att sätta mig här en stund innan läggdags.

kvällen blev elativt lugn ändå, jag fixade maten och vi åt straxt efter kl 18, innan dess hade J dammsugit hela lägenheten. Barnen kollade på tv under tiden, så de inte sprang runt och var ivägen när han dammsög...Var ju ändå bolibompa så.
Efter det blev det duschning av barnen, jag har även diskat och tvättat en maskin med tvätt igen. Det torkade så fort ute idag så nu hängde jag inne när jag hade ställnignen ledig. Bra med varmt och blåst för tvätt som ska torkas. =)

Efter att dom små somnat här så var J iväg till ica och köpte proviant inför pickniken med dagis imorgon. Blir baguetter med lite enkelt pålägg, och jordgubbar som vi ska ta med, jag tänkte även baka Snoddas/Mockarutor imorgon och ta med. Vi ska vara där till kvällen, så vi tänkte att vi äter någon mat hemma istället och tar med fika bara.
Skulle behöva köpa nån slags picknick korg, har inget sånnt kom jag på idag. Bra att ha när man ska på picknick... =)

Vilat

Oj oj jag har vilat från kl 12.25 till15.15 nu i eftermiddag. Jisses, det var inte meningen, jag skulle bara vila en liten stund.
Jag behövde det säkert då. Känner mig sisådär fortfarande, inte pigg men ändå inte riktigt sådär sjuk som man kan känna sig när man är förkyld, det är nånting mittemellan typ. Jobbigt är det ändå för jag har lock för båda öronen och hör inte så superbra heller nu, gör ont i dem med.

John hämtade ungarna från dagis kl 15 när han kom från jobbet.. jag vaknade typ när de kom hem.. Dem var inne en stund och han såg att jag inte mådde så superbra så han tog ungarna och åkte till sina föräldrar ett tag, han skulle även försöka faxa iväg ett papper till försäkringskassan.
När han kommer tillbaks ska han dammsuga och jag ska börja med maten. Kött o potatis. Hade först tänkt potatisgratäng, men det orkar jag inte hålla på med, stå och skära potatisen och löken i bitar nähej inte idag...
Kokar det istället, gott det med.

Jag glömde ta hem Amandas ena regnställ från dagis imorse.. tänkte att det är ju onödgt att hon ska ha två där och inget hemma. Kan ju behövas om det regnar på morgonen när vi ska gå iväg, dock finns ju paraply, men de är ju lättare för henne att ha regnkläder på sig.. så jag får ta dem med hem imorgon.

Så trött

Känner mig så himmla trött och slut i kroppen. Är förkyld med ont i öronen och super täppt i näsan.
Snoren rann i natt så jag fick stoppa upp papper i näsan, haha. Tur att ingen såg mig. :P
Vaknade flera gånger under natten, mådde inte så bra, svårt att somna om pga förkyldningen osv. + att jag brännde mig i solen igår så mina axlar gjorde himmla ont att ligga på. Kunde inte ligga som jag ville riktigt.

Barnen vaknade halv 7 i morse Jossan vaknade först och väckte antagligen Amanda med sitt gnäll o gap i sängen innan jag kom och tog upp henne.  De fick välling o låg sen och gosade en stund i sängen, Amanda gick sen och tittade på barnprogram på tv, och jossan somnade faktiskt om en timma i våran säng..  Det behövde hon nog.
Vi var på badet här i går, hela eftermiddagen från kl 12-16.00 ungefär, så jossan sov ingenting på hela dagen. Dock somnade hon fort i bilen på väg hem. Hehe. Slocknade på stört när bilen började rulla. Men de blev ju bara en mini tupplur.  Var bättre hon fick sova tidigt i sin säng sen på kvällen.
Ja skoj hade de allafall på badet. Amanda åkte vattenrutchekana med John, hon är ju för liten att åka själv än så hon får sitta i hans knä. Sen badade de en hel del och lekte och grejade vid gungorna o lekplatsen.
Amanda träffade 2 kompisar från dagis som hon lekte med endel också, sen när dom gick hem så hittade hon en ny kompis nästan på en gång. En tjej som såg ut att vara i hennes ålder. Hon är inte rädd att leka med andra heller.

Ja ni t.om jag doppade mig faktiskt och simmade lite med och busade lite med Amanda i vattnet.. Annars passade jag mest på jossan i barnbassängen där hon lekte med sin hink och spade med vattnet.

Idag ska vi städa ganska rejält sen när john kommer från jobbet. Har inte blivit nån större städning dessa dagar när de varit fint ute, så nu behövs det. Tisdag är de sommarfest på dagis på kvällen, så då hinner man inte ta tag i något här hemma, jag ska fixa en sallad till det som vi ska ta med oss och äta där ute.
Onsdag lär vi åka och storhandla lite. Slut i skåpen snart, hehe. Vill göra det innan helgen.

Nej nu ska jag vila lite här. Är inte så pigg faktiskt...

Åska

Det åskade visst här i natt (natten till idag lördag). Min mamma hade vaknat av det, och kanske var de det som Amanda vaknade av med vid 4 snåret, då hon vägrade somna om sen. Så idag har hon varit en liten skitunge i milt uttryck, ja ni förstår kanske vad jag menar. Hon har varit så himmla trött och bråkig hela tiden, jävlats med jossan och gjort en massa annat dumt. Värsta dagen på länge, hua.
Hoppas hon sover hela natten inatt, för hon har precis somnat nu (21.30)... så hon vägrade somna nu ikväll också i sin säng så vi bar över henne till vår säng, får väl bära tillbaks henne till sin säng när vi ska sova. Jisses vilka spel hon kan få ibland, speciellt när hon är trött. Dock sov hon i förmiddags från halv 10 till kl 12.00, så hon har vilat med men de va väl inte tillräckligt för hennes kropp. Ja vi hoppas båda två här att de blir en bättre dag imorgon...

Annars så har vi mest plockat undan här hemma idag o tvättat. Det behövs ju det med ibland. Amanda var hos Emmy en stund när vi andra var och handlade.
Imorgon planerar vi en tripp till de lokala badet här, Skantzöbadet. Så vi köpte med oss mackor, pålägg o diverse annat som vi ska ta med och äta där, jag ska nog baka något och ta med också.
Gäller att passa på att åka dit nu när de ska vara fint imorgon med.

Jossan har varit pigg idag igen, hon fick ju feber igår eftermiddag. (38,5). Men idag var den borta helt o hon va pigg som vanligt. Misstänker att det är några tänder på gång, längre in i munnen, (tuggtänderna typ)..  Hon bajjade löst i morse med så de är väl något sånnt. Varje gång hon har fått tänder så har hon blivit sjuk med feber o lös mage.

Nu ska vi kika på film o floffa godis. Haha. :-D

Feber

Lilla jossan har feber. 38,5 hade hon när hon vaknade kl 15...
Hon har allaflal ätit lite spagetti o köttfärssås nyligen. Alltihopa gick ner. Dock såg jag att hon är vitprickig på tungan???
Vad kan det vara, torsk?? Är det inte bara små bebisar som får torsk? Får hålla lite koll och se om det går bort eller inte.

Amanda är allafall hos mina föräldrar just nu så hon får vara ute nån timma jossan orkar nte göra så mkt allafall inte gå promenad till mormor & morfar, bättre hon får va inne och bli frisk. Dock tyckte jag att hon inte känndes lika varm nyss allafall. Så man kan ju hoppas febern försvinner. Min mamma sa att så hög feber får man inte bara sådär, så nånting e de väl antagligen. Men men...  Tänder på g kanske?
Nu grejjar hon med lite lego och "sjunger" (låter) för sig själv.

Jag håller på att tvätta lite mer, får passa på nu när jag blev inne. Skönt för Amanda att få va ute iallafall. Tisdag skulle det ju bli regn... säger dom. Så typiskt när vi ska på sommarfest på dagis då på kvällen. Men man vet ju aldrig.
Nu sa hon nånting till mig, dock hörde jag interiktigt vad för ord det var. Men nått riktigt ord var det :-D Börjar komma mer och mer på den biten för henne, i onsdags sa hon glass. Hehe....

Hej hopp

Hej hopp... Suck, idag känner jag mig helt färdig. Orkeslös och konstig i hela kroppen.
Har väl druckigt för lite antar jag. Har allafall en 50 cl flaska framför mig med vatten i som jag har tänkt dricka ur snart.

J är iväg och jobbar han började nu kl 14.30.. så han åkte för en stund sen. Innan dess så åt vi, vi beställde mat idag orkde bara inte laga något. Han åt pizza och jag kebabtallrik. Men ja det var väl sådär kännde ingen direkt matlust heller. Amanda åt rester som vi hade som hon ville ha.  Jossan har inte ätit något ännu hon sover fortfarande. Somnade straxt före kl 13. Men hon va vaken inatt så hon är väl helt färdig hon med.

Hon blödde näsblod inatt, ganska mkt faktiskt. Hon vaknade runt 1 inatt o jag gick in dit och skulle kolla till henne, tände lampan då jag hörde att hon satt upp, då såg jag blod i ansiktet på henne och även i hennes säng. Fläckar här och där som hon smetat ut lixom.. Uh vilken chock!
Det rann lite fortfarande från näsan med. Var ju bara att ta upp henne o göra rent både henne och i sängen.
Hon måste ha petat/kliat i näsan och något blodkärl gått sönder eller så.

Jag har allafall tvättat  på förmiddagen och hängt ett gäng handukar. (Stavning?)...
J var ut med barnen på tur, jossan i vagnen och Amanda cyklade dom hamnade uppe hos mina föräldar och fick fika. Amanda ville inte därifrån men vi får väl se om vi tar oss dit nått mer idag eller hu vi gör.
Syrran min var visst där också.. Hon passar väl på innan hon börjar jobba på Arlanda nu i sommar.

Nej usch nu fick jag ont i magen .. blä. Ska lägga mig på soffan en stund tror jag.

Ha en bra fortsättning på nationaldagen!

Foton från i veckan

Här är några foton från denna veckan samlade i ett inlägg..

Från i måndags
lekparken

I Onsdags hos mormor (något suddigt i fotot i ansiktet *konstigt*)
080604


Från idag
I lekparken och leker

Jossan något smutsig... (från idag 5/6-08).
Fick ha nappen för att inte äta alltför mkt grus...
leker i gruset


Segt värre

Hm, känns segt värre.
Maken har precis kommit hem från jobbet, han försvann dock lika snabbt in på toaletten. Magkatarren antar jag..
Jag har ägnat kvällen åt att småkika på tv, hänga tvätt och surfa lite Samt plockat undan endel. Känner mig helt slut i kroppen. Beror väl på värmen kanske, barnen var helt slut dom med, bråkiga och griniga och gnällde för minsta lilla.  Amanda var t.om uttråkad i lekparken idag.
Så vi var där en stund bara, fikade och dom lekte lite, sen blev Amanda toanödig så de va bara att gå hemmåt. Ganska bra egentligen för det var sånn gassande sol där och ingen skugga att tala om, så man blev ganska så slut där. Svettades som en tok. Amanda var helt röd i ansiktet när vi kom hem, måste köpa högra solfaktor. Hade bara 16 hemma nu.  När vi kom hem fixade jag lite gröt åt barnen och sen va det duschen som gällde, klockan var ju ändå 6 på kvällen efter de ätit så lika bra att fixa iårdning dem.
Jossan var trött och somnade före kl 7. Hon somnade helt själv ikväll med. Jag satt inne hos Amanda och hörde hur hon grejade runt i sängen en liten stund sen slocknade hon. Utan gnäll.
Amanda somnade straxt efter kl 7 iallafall, hon var trött hon med.
Fast hon frågade mig hur jag kunde veta att hon behövde sova just då. Hehe.

Får se vad vi hittar på imorgon. Dagis är ju stäng, men J jobbar ändå. Kanske blir en tur till mina föräldrar om dom håller sig hemma. Får se helt enkelt.

Nu är de snart sängen som väntar här... Ha de bra. :)

Promenad

Tog en promenad tillsammans med barnen i eftermiddags... Vi gick hem till mina föräldar. Amanda cyklade och jag gick med jossan i vagnen.
Det gick bra, Amanda är duktig att cykla nu. Dock är hon lite feg i nedförsbackarna.  Tog ca 30 minuter att ta oss dit. En skön promenad, men varmt som attans var det solen gassade. Amanda var  blöt i håret av svett när vi kom fram, hihi.. Hon är som J blir svettig på en gång. Vi fick glass när vi kom dit så barnen kunde svalka sig lite, och så draci vi lite gott citronvatten med.
Efter en tund ville amanda att mormor skulle läsa en bok. Så de gick ner i källaren och hämtade upp några böcker och satte sig på filten på gräset. Jossan va rädd för jorden i gräset, som va vid altanen så hon vågade inte gå ner på det stället, hehe.. ville bli lyft och buren på gräset med, lite feg för gräset med tror jag.  Allafall när hon är barfota. Så va amanda med när hon va liten.
Sen fick dom hjälpa mormor att vattna lite blommor o de va ju skoj. Dock va jossan rädd för att få vatten på sig också, *hm* Rädd för allt idag visst...
Efter ett tag va de dags för oss att gå hemmåt igen, kl va redan 6 på kvällen.. tog 30 minuter hemåt också ju.
Så hemma var de bara att slänga i ungarna något snabbt att äta o sen in en välbehövd dusch, svarta om fötterna. Hehe.
Ska synas att man varit ute. :-)

De kom i säng först kl 20, men då somnade dem på stört båda två.
Jag tog mig tid och hoppade in i duschen jag med efter de somnat. Sen satt jag o slöade vid tv'n en tund och här viddatan lite också.. kl halv 12 kom J hem från jobbet.

Nu e de sängen som väntar... :-) Natti natt. En dag imorrn med, då blir de nog lekparken.
Tog lite bilder idag hos mina föräldrar får lägga upp dem en annan dag.

Mors på er.

Denna dagen

J var hemma pga magkatarren idag, barnen var på dagis från kl 11-15 ,o det hade varit skoj som vanligt.

På eftermiddagen gick vi till en lekpark här i närheten. Sommarvärme idag med, riktigt skönt.
Amanda cyklade till lekparken hon har blivit riktigt duktig nu, och nästa vår/sommar måste de nog bli en ny cykel till henne ör hon har växt så mkt nu o J har höjt allt som går att höja redan.. Men ja hon fyller ju faktiskt 5 år i mars -09 så då lär hon ju få en "stor" cykel. :-)

Innan vi gick hem gick vi förbi några bekanta och pratade lite och Amanda lekte med deras dotter Linn en stund.
J och Linn's pappa spelar innebandy tillsammans. Och jag känner mamman lite smått sen förut, genom några andra kompisar. Dom sa att Amanda gärna fick komma och leka med Linn om hon vill flera gånger.
Amanda och Linn leker även när dom träffar på varandra vid dagis, då Linn går i lekis i samma skolbyggnad.
Kul med en tjejkompis för Amanda också annars så känner vi bara familjer som har pojkar i hennes ålder.

Ja iaf så blev det några bilder tagna i lekparken... :-)

image1 image2

Trögt

Går trögt med bloggandet. Specielllt nu under helgen som var. Det blev lite smått kaos ett tag o hela helgen blev inte alls som vi tänkte oss från början.

I fredags var vi dock på 60 års kalas hos min mans morbror. O det gick väl bra och sånnt, tills min lillasyter ringde och berättade att våran pappa ligger på sjukhuset. Han hade åkt in vid lunchtid å fredagen. Pga väldigt lågt blodtryck (80) och smärtor i magen o bröst. Han själv hade trott att det var hjärtat.
Dock var det inte det (som tur var!). Han fick allafall nytt blod natten till lördag o sen skulle de gå in med slang och kolla i magen om det kunde vara blödande magsår doktorn trodde det. Pga olika orsaker..
Dock hittade dom inget hål i magsäcken heller, så i morse idag skulle de gå in den andra vägen så att säga och kolla om där var något hål i den tarmen (det har jag inte hört något om än).
Så nu vet dom ju än så länge inte vad det kan vara heller, inte vad jag vet allafall. Pappa fick dispans igår att komma hem under dagen och så åka tillbaks i morse till sjukhuset då. Det tyckte han va skönt. Men han fick medicinera sig själv då och så fick han ju dropp istället för att äta vanlig mat.

Lördag:
Nu så var det så att mina föräldrar skulle ha hjälpt min lillasyter att flytta i lördags då, i Uppsala.. och det gick ju inte då pappa var på sjukhuset, så då fick jag och john ställa upp för pappas del istället och hjälpa till, även min morbror hjälpte till. Så det gick ganska fort ändå. Flytt städade en 3:a på en eftermiddag.
Så lördag morgon fick vi årdna barnvakt fort också, johns föräldrar kunde inte så vi fick tag i johns syster & hennes man som kunde ställa upp allafall o det hade gått superbra.
Dom hade varit till lekparken och varit ute på deras tomt, hoppat studsmatta hos grannflickan mm mm. Det är ju ganska lätt att göra saker när man kan vara utomhus på en tomt då de kan springa runt o leka en hel del. 
Men mina barn är lätta att tas med också så det brukar alltid gå bra när dem är hos någon (oftast en släkting) o vi gör annat. Har dom nånting att göra brukar det inte vara några problem. Säger sig ju nästan självt. :-)

Söndag:
Var vi supertrötta och sega allihopa. Slöade hela dagen typ, förutom att vi städade undan lite hemma som att dammsuga och plocka undan. Mer orkade man inte städa när man hade flyttstädat dagen innan...
John var dålig i magen också, han har också magkatarr, som jag, så den blev troligen lidande pga stressen i lördags och det vart ju inte samma mattider som man är van vid heller.
Vi hade tänkt åka och bada med barnen men det blev en slödag hemma bara köpte lite glass sen på kvällen och mumsade i oss all 4 och myste lite.
Himmla träningsvärk hade man efter att ha bubbat och burit saker och städat dagen innan.

Ja det var helgen det... Hoppas nästa helg blir lugnare. Skulle vilja åka och hälsa på en kompis då som fick barn för snart 2 veckor sen.

Nu ska jag ladda upp några bilder från idag och lägga in här. :-)

RSS 2.0
Test