blää

Blä vilket väder. Snö/regn/snö/regn/snö... osv.......... blåst!!!!!!!!!
Fy katten jag vill inte ut idetta väder igen. Blåste ju småspik! 
Barnen skulle typ va inne idag på dagis och rita och sånnt. Inte skoj att gå ut i detta oväder. Men visst de går säkert ut nån kort stund och leker ändå.
Jag håller på med lite mat till mig själv. Skrämmer upp en köttbit från frysen. Nått i magen bör man ju ha i varje fall.
Ikväll tror jag det blir hembakad pizza. =)

Nej nu ska jag nog ringa sköterskan på bröstenheten, som jag fick nummer till. Måste få nya tabletter. Dessa håller inte i längden. Jag mår bara dåligt av dem och har ont ändå på det stället jag har ont på.....

Ska nog ta och vila en sväng efter maten.

Ha en skön fredag alla!!

I helgen blir de förresten typ bara däckbyten.. på 3 olika bilar. Jepps.

Ha det gott!

Snö!?!?!?

Humm... var inne på lunar nyss odär snackade nån om att det snöade som tusan nere i skåne, i Tomelilla.
Va i attans???? Vi har ingen snö alls här, inte en enda snöflinga ens!! :-((
Ge oss lite  också!!! För barnens skull alltså! :-)
Eh, jag har inte ens plockat fram min varma jacka, har bara en ska vindjacka framme... Inte några vinterskor heller ännu. *S* Och så pratar folk om snö?? Va fan?!?! Inte än  va??? Det är ju bara Oktober.. Visserligen slutet på oktober, men ändå. December eller slutet på november får snön komma! :-)
Ja vi får väl se om vi får lite snö här i västmanland vi också... förra vintern var det dåligt med det.

Öhh... folk verkar ha blivit tokiga här.. nån som står ute och öser in grus i sitt garage. Mitt på golvet i garaget bara.
Jaha.. får man göra så? (Bor ju i ett hyreslägenhets område, med hyresgarage)... :-) Knas pellar.

Nä nu får goingarna komma hem så det blir lite livat här. De skulle förbi ica o köpa mjölk först efter pappa J hämtat dem på dagis. Undrar om han kommer ihåg att ta med det där hem som jag sa att han skulle ta med från dagiset. Lite grejs som är i överflöd där osm fröknarna ville bli av med, hehe.

Jaja... loggar ut nu. Trött så ögonen går i kors. redan!?!?

Tröttisar

Hej hopp.

Tror vi alla är tröttisar här idag. I varjefall jag och barnen.
Barnen badar med J nu, sen ska de nog få i sig lite gröt och sen hoppa ner i säng tidigt ikväll. Behövs.

Och jag ska också sova tidigt. Ja maken med antar jag, men jag iaf har fått tabletter nu *äntligen* som gör att jag slappnar av i kroppen. Dock mår jag illa av tabletterna samt så får jag domningar i muskler, och känner mig allmänt knasig i hela kroppen. Drogad nästan. Fick dem av doktorn igår då jag var på sjukhuset och dem gjorde cellprov + lite andra provtagningar på mig. Det är tabletter som man inte får köra bil, alltså starka tabletter. Undrar hur det går att cykla.. vimmelkantig känner man sig så det är nog lite farligt det också kanske. Hehe.

Igår så gjorde jag som dr sa till mig, tog en sånn tablett + två alvedon a 500 mg styck...... skulle jag inte ha gjort. Kännde mig full och bakfull samtidigt, domningar i kroppen och allmänt dålig blev jag. Ikväll ska jag nog bara ta tabletten jag fick utskriven till mig. Hoppar alvedonen. Det blev nog för mkt.
Enligt min svärmor kan man även få hallucinationer av dessa tabletter. *huvva*

Imorse trodde jag att Amanda hade tagit en av mina tabletter för hon pratade så konstigt tyckte jag.
Babblade om en fågel inne i vårat sovrum........ Jag vart lite konfunderad men tände iaf lampan så att hon kunde och vågade gå till J som var i köket. Sen fick jag iaf förklarat för mig att hon hade drömt om en skata med stora huggtänder som hade jagat henne. Och det hade även kommit ett bergatroll..... hmhm...
Hon hade tydligen kommit in till oss inatt och varit ledsen och rädd. (jag hade inte märkt ngt tydligen), så jag tattade ju inte nått när hon pratade om fågeln i vårat sovrum.
Knasigt. Stackars Amanda. ....... En skata med huggtänder.. Hm.. usch!

Hör skratt ifrån badrummet... trevligt. :-)

Nä måste tänka på maten nu, ha det gott, kram!

Snart helg?

Hehe.. är det helg snart??  *S* Känns egentligen inte som det varit nån helg, tycker jag. Dagarna baraförsvinner ändå.
Har inte gjort nånting som är av betydelse egentligen... J dammsög idag annars har vi inte brytt oss om städning heller. "borde hit och borde dit"........  Mjah, vi tog en slappar helg. J jobbade för övrigt i fredags, på kvällen. Till 9 tror jag det blev.
Jag hade fasligt ont på mina händer då i fredags kväll, det är något bättre nu, men jag har prickar på brösten samt armarna och även under fötterna nu. De gör iaf inte ont, men dom är där och varför vet jag inte. Mysko.
Jaja de försvinner väl, kan ju vara så att jag fått dem för att jag har varit förkyld så mkt nu den asenaste tiden. Finns ju något som heter den 5:e sjukan, höstblåsor, eller mul & klövsjukan... O alla de där sjukdommarna är ju typ förkyldningar fast dem ger utslag istället. Fick jag lära mig i skolan iaf (omvårdnadsprogrammet).
Jag har ju ingen feber heller (nu iaf). Så det är väl nått sånnt som kommer bara sådär. Hoppas jag får komma in på bröstenheten iallafall imorgon. Trots mina prickar menar jag, men de borde ju inte vara några problem.

Nåja. Annars har vi inte gjort nått direkt som sagt... Jag har diskat endel. Igår var vi in till Västerås och kikade lite på eftermiddagen. Mycket folk var det då de va en mässa (Bygga & Bo mässan), sen löningshelg och sånnt. Alla ute på samma gång i samma affärer. *pust*
Intressant inlägg va? :-D

Kram!!

Blir galen!!!

Åh fy i attans!!!!!!!

Jag blir galen snart. Känns som om jag vill krypa ur skinnet.
Jag har fått blåsor på mina händer, samt på hela tungan. Det KLIAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I attans va det kliar!!!!!!!!!!
Det lustiga är att jag har inte sett blåsorna förrens i kväll. Jag såg en grej på ett finger i morse men tänkte det var typ nån finne eller nått som var väldigt röd bara. Tänkte inte mer på den sen, för då kliade det inget.
Sen nu ikväll när jag var i badrummet upptäckte jag att jag hade prickar på mina händer och dem kliar!!! Känns mer och mer, samt i munnen.
Har jag fått scharlakarnsfeber nu jag med, som ungarna hade för 2 veckor sen!!?!?? GGaahh!!!!!!

Jag som ska till bröstenheten *äntligen* på måndag för kontroll av min knöl osv, ska få träffa en specialistläkare och denne skulle ev kunna klämma in mig som prio 1 redan på måndag (annars hade jag en tid den 5:e november men så länge går de inte att jag väntar så ont som jag har nu vid knölen och ut i och under armen samt bröstet).

Kunde ta hög dos alvedon sa sköterskan jag pratade med idag och + någon ipren om det inte hjälpte med bara alvedon.
Mera alvedontabletter fick jag ej ta. Hoppas jag får ngt riktigt smärtstillande på måndag som de skriver ut, så jag kan få sova på nätterna.
Jag ringde som sagt dit (till bröstenheten) i morse och fick prata med en sköterska. Då fick jag veta min tid som va skriven på mig sen pratade vi lite och då kollade hon upp om de kunde prioritera mitt fall lite ytterligare. Så jag ska ringa in dit på måndag morgon kl 07.00 för att boka telefontid så jag kan få prata med sköterskan igen där och höra om läkaren skulle ta mig då också på måndag. Så jag får hoppas han kan klämma in mig i schemat med.
Blir väl antagligen inte operation på måndag men förhoppningsvis en tid bokad för det.
Jag kommer att ha maken med mig iaf, som stöd. :-)
Han har fått beviljat från jobbet att kunna vara ledig ifall jag får tid då. Man vill ju ha nån med sig om det inte skulle bli ett bra resultat av undersökningen. Men förhoppningsvis blir det ju det ändå. Sköterskan jag pratade med idag trodde att knölen ligger och klämmer på några nerver och det gör sv**ont....!!!

Iaf så är maken på jobbet nu och barnen ligger och sover. Jag slösurfar och kollar på idol mm under tiden.
Skoj fredag  va? Hehe.
Blir galen på kliandet på händerna. Undrar om jag kan ta salvan som amanda fick när hon hade scharlakarnsfeber och utslag... *hm*  det var en dyr salva från apoteket som läkaren skrev ut.

Vad gör ni andra då? Har en skoj fredag kväll? :-))

Krrrraaaaaaaaaaaammmmmmmm ;)

Vanilla

Förresten! Min flytande Vanilla är slut!!! Buuhhhuuu!!!!!!!!!!!!!!
Den är från Mexico och är äkta vanilj, i flytande form!! Hur smaskens som helst att ha det när man bakar istället för vanillin pulver... Iallafall, är det någon som vet om det går att få tag i sånnt här i Sverige??? Flytande vanilj alltså, att ha när man bakar.
Jag gillar inte tanken på att min lilla flarra på 125 ml är slut nu. Snyft!!  Den är som sagt köpt i Mexico. Men jag hoppas jag kan hitta att köpa det här i Sverige med.
Får väl annars kolla med syrran min om hon kan kolla efter nått sånnt när hon åker till Fiji i december. Kanske de finns utomlands bara? NÅGON SOM VET????

Såhär ser min flaska ut som jag haft nu ett bra tag. (Ursäkta för blixten).

Hej hej

Hej hopp...

Ah ja det har inte hänt så mycket här egentligen som jag velat skriva om.
Dagarna rullar på. Vi hade kalas för jossan i lördags, och söndags. Först för familjen sen i vännerna på söndagen.
Så man var rättså slut på söndag kväll och även under måndagen tyckte jag. Mkt disk och allt sånnt. Tur vi har diskmaskin. =)
I måndags var vi in till stan och köpte skor till barnen. Kängor med lite foder i. Börjar bli kallare här nu.
Blev ett par till Amanda och ett par till Jossan. Jossans kostade bara 99 kr, men vi fick dem även till 50% så de blev 49 kr för dem. Perfekt pris, hehe. Amandas kostade däremot 199:-  Var bra skor vi fick tag i till det priset. Barnen ska nog kunna ha dem så länge det inte blir massor med minusgrader ute iallafall. Då får man ju köpa några gore tex kängor eller nått sånnt. Amanda har haft sånna kängor varje vinter och hon har väl inte frysit en gång i dem, så det är bra skor.
Förrförra vintern, när jossan var pluttebebis vet jag att vi hade ca -20, 25 grader kallt här ett tag under Februari månad. Så då behövdes det verkligen sånna vinterkängor till Amanda.
Undrar vad vi får för vinter nu. Vore ju trevligt med snö iallafall så barnen får åka pulka. Blev dåligt med det förra året, typ två gånger kanske och sen när vi var uppe vid stugan i härjedalen då såklart, men annars inte mkt här hemma. Tråkigt.
Nåja.... Det får gärna komma snö till jul iallafall. =) Inte tidigare. Tja, kanske till Lucia. Tänk va snart är vi där igen, december månad med alla dessa helger och allt som det är då. Jisses vad året har gått fort.
Min Amanda har blivit 4,5 år nu och Jossan är 2 år!!!!!! Fattar inte, tror inte jag hänger med riktigt. :-))
Alla snackar om att skaffa en till bebeis snart, men näe här blir det nog inte nån nu iallafall. Känner att vi är i ett ganska bra stadie med barnen och allt det där. De leker bra själva och är mkt med varandra när vi är hemma, visst bråkas det också lite, men  det är mest när barnen är trötta. Inte så mkt annars faktiskt. Så jag tycker det är skönt med "stora" barn.
Just nu iallafall! =))

Nu har jag svammlat om lite allt möjligt bara. =)
Har som sagt inte hänt så mkt nu i veckan.  Tog iofs lite kort idag när de lekte. (Läs igår)...
Imorgon ska de ha trollfest på dagis så då ska jag ta med mig kameran och gå dit till kl 10 och kika lite. =)
Min mamma har fixat kläder till Amanda som hon ska ha och klä ut sig med. Skojigt! Mitt stora troll!! =))

Natti!!


Amanda & Josefine 21 Okt 2008.

Mitt i natten..

Så sitter jag här mitt i natten igen. Uh!!! Vill egentligen bara sova. Men det går inte.. Har ont i axeln där jag har min "lilla" knöl. Imorgon bitti är det jag som ringer VC igen för jag har fortfarande inte hört något från dem! Dålig stil! Läkaren jag hade lovade nämligen att höra av sig efter att hon fått röntgenbilderna. Det är snart en månad sen... :-(

Imorgon (idag!) Fredag ska det bakas.. Tårta, bullar, och någon liten kaka.. Jossan ska firas på lördag! :-)
På söndag firas hon också.. av vänner. Blir nog skoj. Så vi har iaf att göra i helgen.
Skulle behöva ta oss in till stan också för att köpa skor till de små damerna, nån form av höstskor.
Amandas skor, som är joggingskor, som hon har haft sen tidigt i våras börjar bli väldigt utslitna nu. Hon vägrar att sätta på sig någonting annat. Men nu börjar det bli kallt på morgonen så det är lika bra att skaffa något nytt i tid.
Får väl se vad vi hinner med.

Barnen är iallafall helt friska nu från Scharlakarnsfebern. Får dock Kåvepenin fortfarande. I fredags förra veckan var första dagen de fick medicinkuren så det är väl nån dag kvar på det. De (eller mest Amanda för jossan klarade sig) var typ dåliga i 3-4 dagar bara men det är väl bäst att följa det läkaren sa.
Skönt att sjukdommen inte var långvarig iallafall. Amanda hade det jobbigt när prickarna/utslagen kliade på henne, hon fick över nästan hela kroppen. Inte i ansiktet eller på händer & fötter. Dock flagnade hon ju i händerna sen på slutet.
J har klarat sig från att bli sjuk iallafall.. Jag var ju väldigt förkyld och hängig nån vecka innan barnen blev sjuka nu. Så det kanske var nån släng av det där, eftersom det hade gått på barnens dagis tidigare. Ja man vet aldrig. Ingen idé att spekulera heller egentligen. För det är ju skit samma faktiskt hahaha... (?!) :-)

Nåja... jag har förresten surfat runt lite på lite ställen och jag hittade en sida som hade listat över 40 snygga webbsidor.
Jag hittade en riktig favorit från min sida. Det är egentligen bara en sida med en design i Flash med lite ljud o det, annars är det inget mer, men sidan är otroligt snyggt gjort med massor av detaljer. Som en tavla!
Lägg märke till stjärnorna på himmlen som blinkar samt bladen i träden som rör sig. Kika runt på hela sidan/bilden.

Jag är helt faschinerad av sajten. Det är tydligen en grupp som gjort den som heter Saizen Media studio. De specialiserar sig på Flash och sånnt.  http://www.saizenmedia.com/nightwish/
Scrolla ner så ser du även vattnet som rör sig... (Om du nu inte ser det från början).

...Upptäckte nu att om du klickar på knappen där det står portfolio så kommer det upp som en bok där man kan se flera snygga bilder dem designat., lite fantasy och sånnt i den stilen. Mkt fina bilder!

Onsdag kväll..

Jahapp så var det kväller igen. Dagarna går fort.
Idag var barnen på dagis igen. De är ju friska så då kan de lika gärna gå ändå, så man får jobba.
Jossan hade med  glass och bjöd sina kompisar på. Dock hade det blivit till mellis istället eftersom jossan själv hade somnat vid lunchen vid bordet. Hihi.. Tröttis. Hon fick en fin tavla med en nalle som present. Så söt. :)
Blev ingen fotografering för barnen idag på dagiset, pga att det var så många barn borta, pga sjukdom. Så de har skjutit upp grupp bilds fotograferingen iallafall. Är ju roligare om flera är med på kortet.
Imorgon är det iaf personportrett.

Väl hemma från dagis ville Amanda kolla på spöket laban filmen. Så det fick hon göra. Sen lekte dem lite också innan maten. Blev fisk och mos idag.

Efter maten började vi nattningen.. Båda barnen sov innan kl 20 iallafall. Bra så de inte blir senare än det.

Nu ska vi snart se på tv här, på 4:an.. kl 21.

Ha de gott, kram till er som behöver! :)

Kvällen..

Kvällen blev lite sen för barnen. Amanda somnade inte förrens runt kl 22... Hon sov ju en stund idag efter lunch. Så det var ganska väntat att hon inte skulle somna när hon brukar.
Men iaf så var hon väldans trött och lite hängig då så det var därför hon fick sova. Dock blev det älv lite för lång tid.
Men jaja hon är pigg nog att gå till dagis på onsdag iallafall. Jossan med.
Måndag & tisdag sa dr att de skulle hållas hemma, så då fick det ju bli så även om de var bättre redan i söndags. Nu är de friska om man säger så. Skönt. Amandas utslag är nästan helt borta med. Skönt för henne att slippa kliandet.

Iaf så kom J hem straxt efteratt jag skrev förra blogginlägget.. Han hade varit och tankat bilen med.
Samt hämtat en kastrull och stekpanna hos mina föräldrar. De hade köpt nya till nya spisen. =)
Bra för då slapp jag köpa nytt. :-) Tack så mycket!!!
Ja och sen så fick jag lite frysta hallon och några björnbär som jag lade in i frysen. De ska vara på Jossans födelsedagstårta på lördag! :-) (firar på lördag).
Imorgon ska vi förresten ta oss till Willys och köpa lite glass som Jossan ska bjuda på på onsdag på dagis.

På onsdag är det även fotografering på dagis.. Tur att de är där då. Gruppbilden är ju extra rolig.
Undrar om vi får beställa två st kort eftersom vi har två barn där...?? De lär ju vilja ha en varsin iallafall.  Nån som vet?

Förresten.. Igår när jag satt vid datan en stund så kom det upp ett litet meddelande från Norton Antivirusprogrammet......
Det stog att någon hade försökt att göra intrång så Norton hade gjort en åtgärd (eller nånting sånnt).. Lite läskigt var det iaf. Nån försökta lägga in virus eller kolla va jag har eller göra nått ännu värre i MIN data!! ARGH! Låt bli min data jag använder mig av bra skydd!!! sÅ DET SÅ! :-p
Så jag rekomenderaralla att skaffa bra virus skydd till din data ifall du inte har något. Jag hade inte ens laddat ner något eller varit in på något som jag inte brukar vara in på.. tillförlitliga sajter alltså! Så alla kan bli utsatta varsomhälst på nätet!

Ja usch..

Ha de gott nu.. Sov gott! :-)

Lugnat ner sig...

Barnen har varit sjuka i några dagar ha. De har scharlakarnsfeber. Eller nu är det i slutfasen på sjukdommen iaf (eller  vad man ska säga). Amanda har börjat att fjälla av sig på magen och i händerna. Ingen feber längre och det kliar tydligen inte så mkt heller. Jossan verkar ha klarat sig från att bli smittad, dock får hon Kåvepenin iallafall. För säkerhets skull enligt doktorn i fredags. Annars hade det nog bara gått fram och tillbaks menade han på..
Så de stackrarna blir hemma imorgon med från dagis. På onsdag får dem gå då har de ätit Kåvepenin i 4 dagar sen i fredags... de ska dock få behandling i 10 dagar. Men de är ju friska nu ändå så.

Det är troligtvis från dagis de blivit smittade. En pojk hade tydligen haft det en tid innan Amanda & jossan blev sjuka. Jossan blev ju febrig förra veckan, och sen Amanda då i torsdags / fredags med feber (39.8). Amanda fick ju utslagen redan förra helgen. Då trodde vi det var allergi typ. Men så var det ju inte.
Men det är skönt att det har lugnat ner sig iallafall. Och barnen beter sig som vanligt typ...! :-D
Amanda har börjat att äta mat igen med, i flera dagar har hon bara petat i maten och fått i sig nån tugga bara + lite blåbär eller nyponsoppa. Jaja så kan de bli när man har barn.

Imorgon fyller jossan 2 år!!!!!! Vi får vara hemma och vila och ta det lungt..... Men så måste vi också passa på att städa lite med och baka till på lördag när folk kommer för att fira henne.

Nej ska hänga lite tvätt nu... sen undrar jag var J har tagit vägen.. han skulle hämta några grejjer hos mina föräldrar bara men de var för 40 minuter sen typ.. Kommer väl snart hoppas jag. Han lovade nämligen att han skulle bada med barnen.

Amanda sjuk

Hej hej!

Hm.. J och Amanda har fortfarande inte kommit tillbaks från Vårdcentralen. Dom åkte dit till hav 3 nu i eftermiddag.....
Skulle tillbaks dit en andra gången idag om Amanda blev sämre. Och de blev hon... Vid lunchtid hade hon 39.8 i feber. När dem var på vårdcentralen då så hade hon "bara" 38... dock hade hon ingen feber alls här hemma på morgonen.
Konstigt det här. Utslagen sprider sig också, nu hade  hon på benen med. Undrar vad det är för ngt.
Dem visste det inte på vårdcentralen iallafall...????? :-O
Borde man inte kunna sånnt där?

Hon ville inte ha nån mat vid lunch, hon ville vila istället. Så då fick hon lägga sig på soffan som hon ville.
Utan att kolla på tv'n. Nej usch... hoppas dem kommer hem snart, man blir ju orolig!

Jossan vilar i våran säng NU!! Hon va helt slut och höll på att somna i mit knä, så då fick hon vila där istället, ska snart väcka henne så hon kan sova ikväll o natt istället.

Annars har jag typ bara tvättat idag o diskat.. Inget annat att göra när barnen är sjuka ju. Tradigt värre.

Nej ska väl väcka jossan snart.. Ha de gott!


Nån som vill göra en ny design till mig???? Snälla?? :-))

Som vanligt

Hej hej..

Jaha som vanligt kan jag inte sova. Tänker.. har ont och känner mig heltenkelt inte trött.. fast jag är nog egentligen övertrött. Ska få en annan läkare på vårdcentralen imorgon, min man ska dit med äldsta dottern med henns utslag och jag är hemma med minstingen som har feber.. Då när han ska dit ska han skriva in oss alla i familjen hos den läkaren, för denne läkaren skrev in A där igår iaf när dem var där. Då är de lika bra att alla har samma läkare.
Hoppas nu denna läkare är bättre på att höra av sig. Jag har fortfarande inte fått veta resultatet av mina röntgenbilder som jag var och tog för snart 3 veckor sedan. Börjar bli lite drygt.
Ska be maken prata med denna läkaren om min situation och att han kollar upp det och kanske ringer mig eller om jag får en ny tid till denna läkaren istället. Väntar ju som sagt på mamografi tid också men de har inte dygt upp nån sån än heller. *suck*  Man går ju bara och tänker för mkt när man inte får veta något..

I Onsdags fick jag alltså gå och hämta barnen tidigare från dagis då J var dålig, hon va gnällig bara och hade inte ätit nånting på lunchen och de brukar hon göra, minst två portioner. Så dagisfröken A ringde och sa att jossan var dålig. Och hon va varm med. Mkt riktigt hon hade 37.9 i temp när vi testade hemma. Storasyster fick ju såklart följa med hem och det var hon inte glad över för hon missade ju mellis. Hehe.. Men såklart fick hon mellis hemma men de är väl inte lika kul kan jag tro. Sitta och äta med lillasyster och morsan. ;-)

Så igår torsdag fick både Amanda & Jossan vara hemma från dagis. J låg och sov typ hela dagen pga febern, och Amanda var till doktorn med pappa när jag var hemma hos lillasyster... Iaf så har Amanda nå utslag på kroppen. Vet inte riktigt vad det är men hon fick Tavegyl emot det. Och vi skulle absolut inte smörja in utslagen med vanlig salva, tex Helosan eller den där andra va den nu heter (hehe).. en vanlig sallva iaf. Men som sagt så var läkaren inte säker på vad det var, så han sa att Amanda skulle vara hemma från dagis idag fredag med så de kunde komma tillbaks till doktorn så fick han kolla om de hade blivit nått bättre av tavegylen.. och för att vi nu inte har smörjt in henne.
Så ja vi får väl se hur det ser ut på henne imorgon. Det är inte scharlakarnsfeber iaf, hon har inte feber nu eller en röd tunga som man har då...
Utslagen ploppade bara upp i lördags kväll sen blev dem värre nån dag senare och sen har dem kommit till andra delar på kroppen, men bara lite granna. Min mamma trodde på nässelutslag, typ. Det kliade väldigt mkt på Amanda så det va därför vi kontaktade läkare. Hoppas det går över på hennes snart så det slipper klia. Hon får iaf va hemma från dagis imorgon så får vi se va dr säger.

Skulle egentligen ha vänner över hit på Lördag eftersom att jossan fyller år på Tisdag.. Men vi skjuter upp det till nästa helg eftersom jossan är sjuk också. Alltid är det nånting.

Jag har inte ens hunnit lagt in bilder från förra helgen då vi var hos kompisar.

Nej usch.. måste väl lägga mig i sängen ändå. Så kanske man kan somna nån gång. Dags för ngt sömnpiller kanske. *suck* :-))

Kväll, lungt och skönt :)

Så, nu är det helt tyst och man får njuta en liten stund innan man själv ska sova. :-)
Amanda somnade själv i sin säng ikväll igen, för ca en timma sen. Jossan är lite svårare dock, kräver att man ska vara där och helst vyssja på hennes rumpa innan hon somnar. :-O Men ja hon är ju inte 4,5 än iaf... "bara" 2 år (om en vecka!!). Helt otroligt att åren går så fort egentligen. Min lilla fyller 2 den 14:e. Jisses!

Hm.. Det blev ingen soppa med scones.. Blev pytt i panna. Iofs gott det med, men jag hade egentligen velat ha soppan och sconesen... Jag får väl göra det imorgon isället.. Om nu inte barnen får soppa till lunch på dagis imorgon. Då bör de få lite mer att äta hemma. Annars blir de så hungriga senare på kvällen. 
Men soppa är gott. Man underskattar det lite ibland. En kompis til mig gjorde jättegod tomatsoppa förut, samt potatis & purjolök soppa, sen hade hon cream fraishe till och nån macka också. Supergott blev det.

J åkte nyligen och skulle hjälpa sin morbror med hans bil.. var nått konstigt med panelen innuti tydligen, man såg bara hastighetsmätaren inget annat lyste..

Nu ska jag grejja lite i photoshop tror jag. Ha det gott, kram!

Idag

Idag har jag inte gjort nåt annat än att jobba och kört igång en tvättmaskin och en diskmaskin.
Funderar på vad man ska käka för kvällsmat.. blev sugen på nån soppa och nybakade scones??
Får se vad dem andra säger om det.

Igår när Amanda kom hem med J o jossan hade hon ramlat ut ur bilen(!) Ja när den stog still på parkeringen och hon skulle klättra upp och sätta sig, J hade precis satt fast jossan i hennes stol så hörde han en duns och ett  gapskrik.
Amanda låg på marken utanför bilen och hade slagit i hakan och ena knät. Ajajaja... Blev skrapsår på hakan och ett väldigt stort blåmärke på knät.
Amanda brukaralltid klättra upp och sätta sig själv i sin stol och har aldrig rammlat ut förut. Nu var hon inte så konsentrerad tror jag för hon va trött och gnällde visst lite... Synd om henne.
Det lustiga äratt det var en kvinna precis där vid amandas sida som skulle gå in i sin egen bil, men hon struntade i Amanda och gick förbi och gick in och körde iväg...... Hur egoistisk kan man vara?
Jag hade iaf frågat hur det gick.  Jaja endel folk tänker inte på andras ungar eller nått speciellt inte om dem gör sig illa verkar det som. Man kan ju fråga iaf. Visserligen var J i närheten, men ändå.
Man kan ju svimma av om man slår i hakan för hårt, eller få hjärnskakning.. usch.

Idag har hon inte gjort sig illa iaf.

Nej matdags.... ha de gott.

Dumma router

Hej hej...

Har haft strul idag.. Routern som inte ville som jag ville. Så jag har inte kunnat komma ut på nätet alls. Det konstiga är att våran skype fungerade att logga in på, samt så fungerade bredbandstelefonin från tele2 också. Men internet, nej då.
Jag som behövde jobba. :-( Får ta igen det imorgon och jobba lite längre då.
Det är det som är nackdelen med att jobba hemifrån.. Nätet strular ibland. Som tur är så har jag en förstående chef iaf. Haha. :-D Iaf så visade det sig att det var nått knas med routern och J fixade den till slut. Fick hålla på och återställa, koppla om och grejja.. Trisst när det blir så.

Ja så idag har jag ägnat dagen åt att diska och tvätta lite små mattor mm...
Kunde inte tvätta kläderna som behövdes. För vi måste köpa hem nytt tvättmedel innan jag kan tvätta igen (glömde bort det nu ikväll med, attans).. Iaf så måste vi göra det för Amanda är nog alergisk mot Via, hon hade stora utslag runt halsen igår och det kliade och gjorde ont. Så imorse hade hon även utslag under armarna, i båda armhålorna.
Har smörjt in henne med helosan. Samt så badade hon igår kväll med babyolja i vattnet. Ikväll var utslagen runt halsen nästan borta, så jag hoppas det försvinner snabbt för henne så hon slipper kliandet.
Vi som precis hade fått en stor förpackning med Via tvättmedel, gratis.. från J's jobb, haha.  Får väl ge bort den.

Har lagt ut lite foton från i lördags på min facebook. :) Jo jag finns där å, hehe.

Nu ska jag försöka få sova några timmar.. om jag kan somna. Jag ska ringa min läkare imorgon som inte har hört av sig än ang röntgenbilder eller nå prover.. Börjar tröttna här.  Alvedonpaketet tog slut idag igen.. shit va mkt tabletter man missbrukar nu då.. :-( Vill inte ha ont längre. Börjar bli jobbigt. Jag hoppas jag fåfr tag på läkaren imorgon iaf. Well..

God natt på er, och kram till er som behöver.


Söndag..

Söndag eftermiddag redan. Helgerna går aldeles för fort.
Igår blev d et inget bloggandes av alls då vi knappt var hemma. Vi hade en jätte trevlig dag ute i Berg hos väldigtgoda vänner.. Barnen lekte för fullt och vi fick gotta oss i jättegod potatisgratäng och köttfärs biffar (?). Mycket god mat var det. Sen efterätt med Jättegott verkligen! Blev även lite kvälls käk då vi blev bjudna på risgrynsgröt, smörgås och det var åratal sen jag åt det så de smakade bra det med.

Tänkte fixa nån bild från igår och lägga in här ikväll. Blev några bilder från då när vi var ute och grejade.
Kikade på dammen som bävern har byggt också, vid deras å som går bredvid tomten. Rackarns bäver. :-) Det var på väg att bli översvämmning på ett ställe där vid ån pga det bävern har byggt upp, de hade försökt att ta bort det några gånger men bävern bygger ju bara dit nytt.
Katterna deras sprang efter oss hela tiden när vi var ute, hehe riktigt roliga katter.. Höll på att snubbla på dem *S* Gosiga och busiga.

Hoppas det inte dröjer alltför länge innan vi kommer dit till dem igen. :-)

Nu tänkte jag fixa ihop en äppelpaj. :-)

Ha de gott.

Mat..

Maten är i ugnen och vi väntar på att den ska bli klar. Fläskfilé i en form med champinjoner och lite smör o grädde... sen även en potatisgratäng. :-D Nyttigt??? Nääääääääe va då??? Hahah men gott. :-D Det är ju fredag ändå så då får vi lyxa till det. Barnen busar i soffan med J, snart händer det väl nån olycka eller nått så som dom håller på.
Brukar ju alltid bli nått när man inte är försiktig. Men kul har dom iaf, just nu.. :-D

Imorgon ska J spela innebandy sen ska vi bort och hälsa på ett par vänner som bor ute på landet så ungarna får leka det var så länge sen sist  typ i början på Juli eller nått.. :-) Har ju knappt sett deras lilla pojk, han är väl 5 månader nueller nått sånnt. Så vi skulle komma dit lagom till lunch. Så får vi käk där. Blir trevligt värre. :-)
På kvällen imorgon ska jag iväg med några tjejkompisar och äta på den nya kinarestaurangen här, eventuellt.
Skit kul. :-D Fullt upp. Söndag hoppas jag vi får ta det lite lungt.

Annars har de varit jobb o dagis idag bara så vi har inte gjort nått kul alls nästan, duschat efter jobb o sen började vi med maten för kanske en timma sen ungefär. Luktar jättegott!! Jossan ville inte hem från dagis när J hämtade barnen. Stollboll. Hehe.

Nu ska jag kolla till maten.. Ha det gott.

RSS 2.0
Test