Pizza.....

Då har J kommit hem också, han står i duschen nu så svettig som han var... Höhö.
Jag blev illamående när han tog av sig strumporna *S* Urk.
De hade inte gjort så jättemycket till nu ikväll när han åkte igen efter att han kom hem med barnen.. Min pappa orkade inte så mkt till dom hade inte ätit nått direkt idag tydligen och de hade varit ute och grejat sen halv 8 i morse.
Det där tar tid 25 meter papp (eller va de hette) som ska läggas ut också på taket, sen dra spikar mm mm... Nästa helg ska de lägga takpannorna iaf så då försvinner en helg till på det där.
Men en bra sak iaf de får nya takpannor med hjälp av John mfl, och vi får nya sommardäck av pappa. :-P
Våra är utslitna till tusen Så det var ju snällt av pappsen. :)

Iaf, snart ska vi käka pizza. Barnen sover sen en stund tebax, de var bra trötta. Hade varit ute och lekt typ hela tiden. Där hos faster och hennes man. 
Imorgon ska vi ta en promenad till mina föräldrar tänkte jag, J ska dit redan vid 9 imorgon bitti, sen skulle han hjälpa till ungefär till ett tiden för sen måste vi hem och rensa bort en massa skit här hemma samt städa för en ny vecka och sånnt kul. Bla rensa i en skrubb som är överfull. Kan ta ett före & efterkort på det så får ni se skillnaden sen.
Måste även leta efter Amandas överdragsbyxor också som hon kan ha ute när de leker på dagis. Så slipper de vanliga byxorna bli så smutsiga...

Nej nu ska vi beställa pizza. :) Hungrig till tusen!!!

Nu är det dags

Nu är det dags för folket att komma hem tycker jag. Börjar kännas ensamt faktiskt. :(

Jag har både pluggat på för mitt jobb, tvättat två tvättar och så kör jag en diskmaskin nu också.
Har även hunnit surfat lite på nätet, bla på GratisBio och jag är nära min första biobiljett nu. :-D

Här www.gratisbio.se/rss.php?UserID=61677  kan du bli medlem om du också vill ha gratis biobiljetter.

När man talar om trollen förresten, John ringde nyss och berättade att han är på väg för att hämta barnen hos deras faster. Så snart är det liv i luckan igen. :-O

Trevlig kväll.

Trött

Så himmla trött. Vi gick och lade oss kl 2 inatt..... Lite sent kanske. Men de blev så, John kom hem lite tidigare då de fåttsluta ca 20 minuter tidigare. Så då duschade han och sen ville han spela poker. Så jag satt vid datan en stund jag med. Sen diskuterade vi hur vi skulle göra idag då John skulle iväg och hjälpa min pappa med deras tak och jag behövde plugga inför mitt nya jobb som jag börjar på måndag med.
Så vi löste det med att barnen är hos deras faster och hennes man nu under eftermiddagen och jag ska straxt ta och plugga igen. (tar en liten paus).
Innan de åkte dit så åt vi alla Lasange här hemma och John tog sen och skjutsade barnen dit och sen åkte han till mina föräldrar då, så han blir där ända till sen kväll tror jag.
Han ska dock hämta ungarna med bilen när barnvakterna fått nog. Hehe. Sen åker han tillbaks och "jobbar" på taket igen. De bor en bra bit härifrån så jag kan inte direkt gå dit och hämta dem jag, skulle ta nån timma tror jag. De bor här i Hallsta men som sagt en bra bit bort.
Saknar att inte ha så många "barnvakter" som man skulle vilja. Vi har ju bara familjen som kan ställa upp på det, i stort sätt. Och de har ju inte alltid tid. Johns mamma jobbar knasiga tider inom vården så det är inte så lätt att passa in det med hennes tider och hans pappa vill inte så gärna ha båda barnen själv.
Mina föräldrar jobbar båda två heltid och har ganska långa dagar, så på helger har de ju ofta fullt upp med huset, som ni tex när de byter reglar och ska lägga dit nya takpannor... Men visst ställer de upp om de skulle vara så.

Jossan är ganska så krävande just nu, hittar på hyss jämt och ständigt, så fort man vänder ryggen till så är hon på något som hon absolut inte ska. Ja hon är väl i den åldern just nu, blir två år om lite mindre än två månader.
Ja så man ska väl vara glad att man får barnvakt överhuvettaget (stavning?)...

Jaja.. nog om det. Har man familij så har man men ibland behöver man barnvakt.

Nähe, om jag ska ta och göra det jag skulle göra då.... Plugga.
Jag är så trött.. ögonen kliar och känns som jag skulle kunna somna sittandes. Blir tidigt i säng ikväll tror jag. :)

Hoppas ni har en bra lördag!

Annars då

Annars då?
Jo jag har haft ett jobbmöte via msn. Haha. Tog ca en timma, gick bra med.
Bra med msn och sånnt när man jobbar hemma slipper man slösa telefonkostnader.

John, Amanda och Josefine gick iväg till dagis till kl 10 idag, eftersom jag skulle ha mötet en timma tidigare än vad jag börjar annars.
Nu är John iväg och handlar lite käk till ikväll. Kan ju vara dumt att ge ungarna köttfärs sås & spaghetti då när de redan fått det nu på lunchen på dagis. Iofs tror jag väl de skulle äta, men känns ju inte så kul kanske.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på senare idag, ska ju hämta ungara sen och John ska iväg och jobba. Tråk.
Inte har jag nån film att kika på ikväll heller. Filmtips?
Har dessutom ont i magen så jag tror jag ska ta och ta det lungt ändå, sova tidigt kanske? Blev sent inatt så behöver nog sova tidigare ikväll. Eller ÄH, det är ju LöRDAG imorgon så då kan jag va uppe hur länge jag vill.. HAHA. ;-)
Om nu bara ungarna sovar länge *önsketänkande* ;-)

Näe, nu mat. Ha en bra eftermiddag o kväller,

Mord igen, vad är det som händer?

Herregud vad är det som händer i lilla Hallsta egentligen.
2 mord/dödsfall (med misstanke om mord) på en vecka. Såhär brukar det inte vara i Hallstahammar.
Förra året vid midsommar var det också ett mord här, även då på en ung grabb som det nu var inatt också.

Sen har vi Lisjömorden som begicks i våras och det ligger bara några kilometer härifrån, och även Arbogamorden som är kanske max 4 mil härifrån. Jisses, vad händer med folk häromkring egentligen??
Har folk blivit alldeles knäppa eller vad är det?


Inatt var det alltså ett knivbråk här i Hallstahammar som slutade med att en 16 åring avled på centrallasarettet i Västerås.
Bråket skedde dessutom på en icke avskiljd plats... Hur tänker man då när man knivmördar nån mitt på cykelvägen i en ganska trafikerad korsning där det bor mkt folk runtomkring.
Herregud, man törs snart inte gå ut här på kvällarna själv längre, det har blivit som ett gettoh hela Hallsta. Så var det absolut inte när jag var yngre och rörde mig ute nattetid.
Det står att läsa om på vlt.se (säkert på aftonbladet.se också).




Utmanad!




Jag har blivit utmanad av Helena!

Här kommer frågorna och svaren.

1.Vilken mat äter du ofta?
Blir ganska blandad mat, men alltför mycket snabbmat (på helger) anser jag. Dock försöker vi hitta på så mkt olika husmanskost vi kan för att barnen ska få en sån varierad och bra kost som möjligt. Barnen äter allt i matväg, tja förutom broccoli då det går inte ner hos Amanda. Förutom Broccolisoppa då den går ner faktiskt. :)

2. När du är på kalas, är du den personen som sitter eller du hjälper till och dukar ut ?
Ja det beror ju på om det redan är framplockat när man kommer eller inte, hehe. Men annars så brukar jag iallafall fråga om det behövs nån hjälp. John får se till barnen då om jag hjälper till.

3. Var sitter du helst när du bloggar ?
Ja eftersom vi precis har införskaffat en bärbar data så vet jag inte riktigt. Har haft en stationär tills i måndags.
Men vi får väl se vart jag kommer att bänka mig, nu finns datan på vardagsrumsbordet iaf. :)

4. Köper du ofta Triss ?
Nej,  inte till mig själv iallafall, händer väl att man köper nån till någon som fyller år.
Brukar kunna få en triss då och då av min man. Hehe :)


5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester ?
Bästa land jag varit till var nog när jag åkte tillsammans med familjen till Mexico. Var och hälsade på vänner till familjen, dom bodde där i ganska många år. Helt underbart ställe. Var i Mexico City där dom bodde sen åkte vi b.la till Acapulco och hyrde ett hus med dem och en annan familj. Såg ut över viken där de spelade in delar av serien "Love Boat" Hehe. :)
Åker gärna dit igen.
Har varit på en resa till Estland med där vi delade ut kläder till behövande, det var underbart på sitt sätt det med, fick se hur många bodde (genom vänner). De har det inte lätt där, dock är det 10 år sen men antar det inte har ändrats så mkt.


6. Vilken tv kanal tittar du på mest ? 
Just nu har vi bara de kanaler man inte behöver nån boxer till (för att vara ekonomiska), så ser mest på 4:an. Kollar dock inte så mkt på tv alls annars heller.


Jag utmanar följande personer:

Jennny
- Tumadre
Och så ni som känner att ni är träffade! ;-)

Så här gör ni som blivit utmanade: 
* Svara på alla frågor.
* Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
* Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!


Så segt

Usch, så segt det är ikväll. Allting.  Mitt huvud dunkar också så jag tror jag ska ta och lägga mig snart faktiskt.
Barnen var segare än normalt och ville inte sova, eller inte jossan iaf, hon tog en hel timma på sig innan hon ville komma till ro i sängen. Stackars Amanda blir ju lidande av det då jag är själv hemma med barnen. Hon som var så trött redan vid kl 19. Hon somnade iaf 20.30 ungefär.
Jag lade alltså jossan i sin säng halv 8 ikväll, trodde hon skulle somna ganska fort för hon verkade trött, hon jävlades lite med Amanda och så, puttades och grejade. Men jag hade fel iaf, eller så var hon övertrött.
Hoppas dom sover hela natten denna natten iaf. Vilket inte Amanda gjorde igår natt som jag skrev förut.

Ja iaf så ska de bli skönt när John kommer att jobba enbart dagtider framöver. Då blir man två och kan hjälpas åt vid nattningen. Visst det går rättså bra ändå att göra det själv, men man känner sig så otillräcklig för Amanda som ofta vill lägga sig ca 30 minuter senare än jossan. Så när man ska lägga jossan så får Amanda göra nånting själv, känns inte sjyst. Numera vill hon ligga och kika i några böcker i sin säng, men ändå.

Pratade med min mamma på telen efter jag fått barnen i säng. De höll på uppe på vinden och grejade med vattnet som läckte in inatt när det regnade så mkt. De har ju inga takpannor eller reglar på taket alls så då hade det kommit in ganska mkt vatten genom ett litet hål in på isoleringen på vinden. Så de hade torkat vatten halva natten i går natt. Kl 3 hade de kommit i säng, och mamma hade börjat jobba runt 7 tror jag. Trevligt.
Tur så fick pappa ledigt och min syster är ju kvar där sen förra helgen så det är ju bra att hon kan hjälpa till.
John hade ju planerat att hjälpa han med nu på förmiddagarna innan han börjar jobba, dock har han ju ont i foten fortfarande så nu i veckan tänker han bara jobba sen hjälper han dem i helgen istället.
Annars kanske han belastar foten för mycket. Svullnaden har gått ner iaf man ser själva fotknölen mer och mer nu så det är väl på bättringsväg iallafall. Dock blir det inte nån innebandy på några veckor, men det är ju bara för han att acceptera.

Tror jag ska ta en kopp teh och sen snarka och sussa. Känner att jag har ont i halsen så hoppas det inte blir nått av det.

God natt på er. Tror jag.. ;)

Torsdag

Torsdag idag.. och förmodligen den sista Kvälls veckan för John. Han ska få börja jobba 7-16 istället. Skönt.
För jag ska få börja jobba 9-17. Eller kanske 8.30-16.30.. Hoppas på den tiden så blir de bra för då hinner jag jobba klart innan John och barnen kommer hem. Ev börjar jag med de tiderna redan på Tisdag.

Hämtade barnen på dagis straxt efter 16.00.. Jossan hade sovit en timma i vagnen ute och det hade gått bra som vanligt.
Amanda hade dock varit på vrången idag och bråkat med en av kompisarna. Eller bråkat, puttats och så, jag vet inte varför men Amanda sa till mig att det var för att K hade sagt att hon inte ville vara kompis med Amanda... Men sen hade dom lekt ändå så ja, jag vet inte...  Får väl se om det händer fler gånger. Antagligen gjorde Amanda så för att hon är trött, hon var vaken inatt och grejade nämligen vaknade runt halv 2 och somnade närmare halv 3.

Nu skaj ag värma på några pannkakor till ungarna, sen blir det duschning och i sängen runt 19 tiden för dem tror jag bestämt.

Mord..?

http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=803252

Misstänkt mord här i lilla Hallstahammar.. *Hugah* Står om det ifall ni klickar på länken ovanför. Tur att man inte bor i det området iallafall... Men det är dock inte så jätte långt ifrån där en bekant bor ändå. Usch hemskt!

God natt på er..

Kväller igen

Joho då, nu är det kväller igen allt.. :-/ Trökigt.
Jag sitter och surfar på laptoppen i vardagsrummet... John jobbar och barnen sover, än så länge.
Jag har ätit toast med kräftost och purjo på. Det var mumsigt.. Åt först lite kassler med barnen runt halv 6 tiden, sen sent om side när Amanda hade somnat, cirkus halv 9 så var jag superhungrig igen!
Hoppas det bara är en tillfällighet att jag blir hungrig ofta.. så att jag INTE är med barn igen... vill inte det, inte nu iaf.
Jaja men de kan ju bli så om man rör sig mkt osv och stressar antar jag. Att man lätt blir hungrig när man slappnar av. Så nu ska ni inte tro nått, hehe. ;)

Dagen har gått rättt smärtfritt iaf, barnen var relativt snälla.. Förutom att jossan kastade ut blomjord på golvet precis när jag hade sopat det rent. Hon och blommor alltså, det går bara inte ihop. Ska hon bli trädgårdsmästare när hon blir stor eller? Snart tröttnar jag på att ha mina stora blommor på golvet. Men var ska jag ha dem då? På köksbänken??? NÄ, nån som har tips hur man får barn att sluta upp med att riva i blommorna??

Amanda satt förövrit vid den gamla datan när hon kom hem och ritade i Paint. Hon tyckte det var så kul så hon satt där och garvade. Hehe. Tänker göra om den så hon kan ha lite spel och så på den.
Ska bli intressant att se hur John mår när han kommer hem från jobb. Han har inte ringt hit nått än iaf.. Så jag hoppas det gått bra. 

Nu ska jag kolla in på nätet om de finns någon liten fin barnsäng till salu. Med ett bra pris. Helst en vit.
Ska kika runt lite. Nån som vet om nån har en till salu?

Aj aj aj

Aj aj aj!!

Min nacke är stel som attans. Det känns nästan som nackspärr. Måste ha legat helgalet inatt.
Har tagit en alvedon så jag hoppas det ska gå över lite tills jag ska hämta ungarna på dagis om en timma.
Sitter och äter lite hallonkräm o mjölk, var ett himmla liv i magen så jag blev tvungen att ta något.

John åkte och jobbade för en timma sen. De hade möte idag så då börjar dem en halvtimma tidigare.. Får se hur det går för han ikväll på jobbet, om han kan jobba alls. Han hade ont innan han åkte men han skulle testa att jobba iallafall.

Näe får blogga vidare ikväll när barnen sover..

Ha de gott. Kram till er som behöver.

Ovant...

Oj vad ovant. sitter vid den nya laptoppen.... haha känns helsjukt att skriva såhär, så litet och eehhh, alldeles konstigt. :)

Men man vänjer sig säkert. Hela datorn är ju helt annorlunda mot den gammla, nytt operativsystem att lära sig och allt möjligt annat med. Känns som man anstränger sig mer när man sitter vid dennna eftersom man tycker det känns så smått.. Hoppas man inte får ont i ögonen och huvudet av det bara.

Iaf så har John fixat det mesta som behövdes fixas för att kunna använda datorn säkert.  Hoppas man slipper trojaner och skit i denna datorn.




Ikväll så har vi alltså fixat med denna. Först så nattade vi ungarna, de båda somnade före kl 20 så de var bra för dem.
Innan dess så var vi in en snabb vända till skokanonen i Västerås. De hade utförsäljning, mkt var 20% rabatt på och även halva priset. Hittade ett par varsina skor till ungarna. Jossan behövde ett skonummer större så de va ett måste för henne att få nya skor. Hon ville inte ta av sig de nya skorna i affären när hon provade, hehe. Känndes väl skönt för fötterna. :-)

Näe nu är det godnatt här i stugan, jobb imorrn..

God natt. :-)

Sängen & dator

Blev ingen säng till jossan tydligen. :-((
Det hade blivit ett missförstånd så den sängen som vi ville köpa var redan såld, såklart. Han hade en annan kvar, men den kan inte Jossan ha för den var en sån som är lite högre och större typ för barn runt 10 år.
Attans alltså. Jossan hade verkligen behövt en ny säng ganska snart.. Får vi leta vidare då.


Annars så köpte John en dator till oss på PC City iallafall, så nu kan vi "kasta ut" denna gammla som snart lägger av helt. Den stänger av sig själv ett antal gånger / dag. Låser sig osv.. En skitdator m.a.o men så är den 10 år gammal också. Denna som jag siter vid nu alltså.
Den nya datorn gick på 6000:- *ooohhh myy good* Men har man pengar till den så är det bra det. Han köpte även nytt antivirusprogram som man fick för halva priset när man köpte den datorn.
Det blev en modell Compaq med 17' (tums) skärm. Miljoner gånger bättre än denna gammla skiten.
Jaså nu får vi ju vara rädda om den nya. Har iallafall 1 års garanti, sen är det 2 års garanti för om datorn skulle gå sönder helt av sig själv typ fabrikationsfel..

Ska bli skönt att inte behöva va rädd för att datorn inte vill starta en dag när man ska börja jobba eller att den bara lägger av under dagen och inte vill starta igen sen. Har hänt en gång men då hade john tur som kunde fixa och rädda bilder och sånnt. Då köpte vi en ny hårddisk, för vi trodde det va den som var orsaken.
Ett halvår senare vet vi att det inte bara var den som orsakade den datorkraschen, det är nånting annat också som är på väg att pajja helt. Bla så är det även fläkten som är kass... Ja men iofs så säger det sig självt eftersom den är 10 år.
Stenålders dator, bara en P3:a.

Ska bli skönt som sagt med en ny dator. En kul grej är att den nya har en webcam också, haha. Kan man ta live bilder på mig när jag nästan sitter och sover framför datorn på kvällarna, *ttsss*

Biobiljett

Jag vill gå på bio snart. Det var superlänge sen. Typ sen Amanda var under 2 år gammal. Hehe. Hon är ju 4,5 år nu...

Så därför tänkte jag att om jag sponsrar biobesöket lite genom att bli medlem http://www.biobiljett.nu/30bakev3yj
här så blir det nog ett bio besök inom en snar framtid.
Enkelt att få biljetter där då både värvaren och vinnaren får en biljett hemskickat vid en vinst.
Klicka gärna på länken om ni också vill få en biobiljett. http://www.biobiljett.nu/30bakev3yj
Testa, det ska jag göra.

segt

Är lite segt här dag, känner mig  som om jag kanske är på väg att bli lite förkyld..? Vet inte. Hoppas iaf inte.
Sovdags igen snart. Haha min blogg är en nattblogg, eller? ;) Bloggar mest om kvällen/natten, för då har jag mest tid till det känns det som.
Dagen idag var iaf fullspäckad. Vart ledig idag då de hade möte på huvudkontoret som alla (säljare) skulle vara tillgängliga till att kunna svara på mobilen om de skulle ringa.
Så idag har jag och John varit in till stan en sväng i några ärenden.. Barnen var på dagis ändå. Dem älskar ju det så roligare för dem att va där än att åka til stan  med oss. De brukar ändå inte gilla att va där så länge.

Iaf så skulle vi kika på en säng till Jossan först, via en annons på en internet sida fick vi kontakt med en gubbe inne i stan som vi skulle ringa till när vi kom fram.... Hm.. Bara det att vi glömde hans tele nr här hemma på databodet så vi kunde inte ringa. Visste inte vad han hette, hade bara smeknamet och sen gatuadressen samt nr men de fanns även bokstäver till nummret på huset så vi kunde inte hitta rätt ändå. Attans. Ja iaf så ringde vi personen när vi kom hem på eftermiddan och vi har ordnat så vi ska träffas imorron tisdag istället.

Gubben ringde johns mobil nu ikväll och berättade att de (han o hans fru) hade letat efter skruvarna till sängen men inte lyckats hitta dem... Sängen har stått i garaget tydligen.. Jaja iaf så skulle han åka och köpa nya sånna på ikea(reservdelar), samt att vi skulle få sängen billigare. Så från 300:- till ? Ja vi får väl se imorgon. Blir nog bra.

När vi inte hittade på han där så åkte vi till saffets inne i centrum och åt lunch sen gick vi och kollade i lite affärer och så.
Såg några Tunikor inne på KappAhl som jag skulle vilja köpa till mig, men ja vi får väl se efter räkningarna e betalda.
Köpte iaf lite kläder till jossan inne på HM idag, några långärmade toppar (basplagg) som hon haft dåligt med då hon växt ur de andra och vi hade tydligen inte så mkt sånnt till Amanda när hon va i den storleken..

Ja sen så skulle john till sin läkare där för att "visa upp" foten hans. Det tog sin tid, sen ringde han o sa att han skulle till röntgen ute på Eriksborg. Där gick de fort iaf. Bra det.
Det visade iaf att det är en kraftig stukning han har och inte nån spricka iaf. Så han blev sjukskriven som igår måndag då och tisdag. Sen får han se hur det är.. Han får prova att gå till jobbet iaf. Dock tror han att han inte får i den foten i de skorna dom har på frysen där han jobbar....

Ja sen efter det så brassade vi hemmåt för att hämta barnen på dagis,  till 4 tiden ungefär..
Efter det åkte vi bara hem en snabb vända och vände typ för vi åkte till Johns föräldrar en sväng och snackade lite skit, haha, nä men John visade sin fot och så.. Dom visste ju inget.
S  vi va där en stund och sen åkte vi till affären och köpte bröd, potatis & diverse andra saker.. Träffade på en granne som är trevlig, han pratar alltid mkt med oss när man träffar på han. Grannens yngsta barn går för övrigt på fritiset här vid skolan där Amanda o jossan går på dagis.

Jaja sen hände inte så mkt mer idag förutom att vi stoppade i oss mat när vi kom hem och sen softade lite och sen va de sovdags för barnen.

NU är de sovdags. Jobba imorron..

Ha de gött. Kommentera gärna om du läser.

Kram

Sängar

Sängar... Ja... Snart ska jag hoppa ner under mitt täcke allafall...
En annan sak som har med sängar att göra är att imorgon (idag) ska vi hämta en säng inne i stan (Västerås) till Jossan.
En liten vit barnsäng med en sånn skena på kanten som stöd för att hon inte ska kunna falla ur så lätt.

Den sängen säljs på Ikea, en vit säng är det. Har tittat på den förut där men har tyckt den varit lite dyr då. Igår hittade vi en på internet för 300 kr. Hoppas den är i gott skick också.
Annars får vi väl pruta. Det är dags för henne att sluta sova i spjälsängen nämligen så får se hur det kommer att gå...

Nä, min man sover och snarkar där inne så jag ska joina honom. Fast inte med att snarka då... hehe.

Good Night!

Pjuh

*torkar svetten i pannan*

Pjuh! Vilken dag.. och helg. Inte en lugn stund. Och Johns fot är svälld och blå.  Så något är som det inte ska vara. Han ska ringa läkaren imorgon, då han tror att han inte kan jobba imorron med den foten. Inte med det jobb han har då han lyfter flertalet ton (kollin) om dagen på ett ica lager.

Ja helgen då... *hm*

Kortfattat så var vi inte hemma igår från halv två på eftermiddagen och fram till ca 20 på kvällen..
Vi var hos mina föräldrar och hjälpte dem med renoveringen av deras tak. Männen och min lillasysyter gjorde det iallafall.. De kastade ner takpannorna i konteinern så vi fick ju hålla oss undan eftersom det stänkte rejält ibland, speciellt när det blev fullare i konteinern.
Senare så pysslade min pappa och John med lite andra småsaker på taket som att borsta diverse saker och ta ner en grej till skorstenen som de skulle måla.
Jag och barnen samt min mamma och lillasyster gick till en lekplats en stund efter fikat. Där var vi i ungefär e timma sen gick min mamma o syster eftersom dem skulle åka och handla något som vi kunde äta allihopa.
Det blev lövbiff och pommes. Mamma köpte även hamburgerkött (sånnt pålägg), och rullade in i lövbiffarna. Jättegott.

Ja så runt 19 tide åt vi där hos dem och efter det gjorde vi oss klara att GÅ hem. John och alla andra med körkort hade tagit starköl så det blev en promenad hemmåt. Jo visst man var ju trött redan men de var skönt att gå också.
Dock var det ju inte så bra för johns fot. Han haltade hela vägen hem...

När vi kom hem duschade vi av barnen snabbt och sen fick de lägga sig på en gång.
Efter det så duschade vi och sen kollade vi på film och slappade lite sen var de sovdags för oss också.

Idag åkte John dit till kl 11, han hade Amanda med sig så jag och jossan var kvar hemma.
De har tagit bort reglarna som satt under takpannorna idag, men dessvärre fick pappa börja slita upp taket efersom vissa bitar var mögliga. Så det blev min syster och John som gjorde det andra med reglarna....

Amanda fick hjälpa min mamma med att plocka undan lite grenar och sånnt från att hon klippte äppelträdet en så fick dm även stapla (lägga i finare hög) planokrna som dem andra kastat ner......

Ja sånnt har vi gjort i helgen....  Eller ja vi och vi.. Inte jag men dom andra. Jag har ju sett efter jossan och så, och idag har jossan och jag haft tvättdag här hemma. Därför var vi kvar här.

Jossan sov 2,5 timma idag när hon vilade middag. Så det var visst en hård dag igår för hon var trött efter att hon vaknade med. Hon var inte bara trött, utan även väldigt bångstyrig och gnällig och gjorde saker hon inte får göra...
Tex som att ta blomjord ur min stora blomma som står på golvet i vardagsrummet och lade sen jorden på bordet där inne i fina högar.... Attans unge alltså att hon inte lär sig att man inte får ga så. Det är inte kul med blomjord överallt varenda dag. Hon gör så när hon är på ett tråkigt humör.
Vad ska man göra så hon slutar upp med att göra så??? Nån med något tips??

Ikväll har vi badat barnen iaf sen så fick dem äta lite korv & mos och så göra sig i årdning, och nu sover dom.
Vi ska äta Kebabpizza straxt, John är iväg och handlar det. Han var så sugen på det efter allt slit under helgen.
Båda två somnade fort i sängarna. De var bra trötta.

Antar att vi med somnar fort sen när vi lägger oss.

Jag är helt slut efter dessa dagar, de var intensiva. Saker som hänt hela tiden inte nån stund att nästan ens få sitta ner och bara ta de lungt. Förutom igår kväll när vi kollade på filmen då efter allt slit.
Ja men så blir det är man är med och hjälper till. Blir väl så nästa helg med när dem ska lägga tillbaks nya reglar och takpanor. Får se om Johns fot tillåter han att vara med och hjälpa till då iofs..

Näe ska lägga in lite bilder senare men snart ska vi käka. PIZZA!! :)

Ha de gott.

Ska snart

Ska snart börja med maten.. John o Amanda är sena från innebandyn.. Han tänker väl som vanligt inte på tiden när vi ska iväg. Om en timma ska vi...

*paus*


HM!!

John och Amanda kom hem nyss från innebandyn..... John kom hem med en stukad fot!!!!!!!!! Hela fotknölen är uppsvälld och han kan knappt gå. ARGH!! Han är en sån som spelar också fastän han gjort sig illa. Så då blir det ju värre också. Tar ut sig till max lixom, inte så smart med en stukad fot.

Hm.. Får se hur mkt han kan klättra på taet nu då. han ska iaf få låna bandage hos mina föräldrar så han kan linda om foten. Sen får vi se hur det går. Men han säger ju ändå inget iaf så om han har ont. Jobbar på ändå och gör så de blir värre. Jag blir så irriterad på han varje gång han görså.. Ja det är inte första gången direkt. Han har alltid gjort så. Kommer sluta med att han ligger på sjukan nån gång när han gör sig illa och ändå fortsätter......

Jaja, ska ääta snart, blev köpemat idag.  Har ca 45 minuter på oss att komma till mina föräldrar nu om vi ska va där den tiden vi har sagt....

Jossan är på ett tradigt humör också. Gnäller och gör hyss. 
Hon har sovit två timmar men är trött ändå för båda barnen var vakna nån timma inatt också. Suck. Jossan vaknade runt tolv nångång och somnade om och vaknade och höll på fram o tillbaks sen fick hon sova i våran säng runt halv 2.. Men somnade inte förens runt kl 3 inatt.
Amanda vaknade vid 2 att hon behövde gå på toa... sen ville hon med ligga i våran säng.
Så både jag och john har sovit som krattor inatt.  Legat på kanten o varit nära att ramla ur sängen några gånger.
Fick jossans fötter rakt i ansiktet ett antal gånger också, trevligt.. Nja de kan man ju diskutera....

Nu mat!!


en sak till...

Hittade detta tips hos: camama.blogg.se som jag har tänkt på lite och som är värt att försöka följa nu under tiden som vi ska ha en nyttig höst här hemma...
Denna nyttiga hösten ska försöka att även bli en nyttig vinter och vår med... :-)

iaf så står det såhär där:

"Sluta sura - ät dig glad!

Är du trött, har humörsvängningar och svårt att koncentrera dig? Det kan med stor sannolikhet bero på att din kropp har brist på vissa ämnen. Ät dig gladare med mineraler och järn.


MATEN




För mycket syra i kroppen kan påverka benstommen, ge trötthet, obalanserad matsmältning, dålig koncentrationsförmåga, blek, slapp och gropig hud.


Att reglera pH så att surhetsvärdet i blodet och cellerna håller sig så stabilt som möjligt är en av kroppens viktigaste uppgifter. Ju bättre njurfunktionen,är, ju djupare andetage och ju större intag av basbildande mineraler, ju mer effektiv är syraavgiftningen.


Lösningen är en kost med mycket grönsaker samt en tillskott av baspulver som kan köpas på hälsokostaffärer. Djupa andetag och mycket vattendrickande är också positivt.


Brist på järn är en annan vanlig åkomma hos kvinnor.
Symptomen är även här trötthet, blekhet, yrsel och koncentrationssvårigheter. Blodpudding, spenat, persilja, broccoli i kosten gör susen för järndepåerna i kroppen.

Det finns även tillskott i form av järntabletter på hälsokostbutiker.

Känner du igen dig i symptomen så se över din kost och möt hösten med humöret på topp!



Inte längre sockerslav





Att hamna i ett sockerberoende är alltför enkelt i dagens samhälle. Befria dig från sockerbegäret med hjälp av våra enkla tips till en sockerfri vardag.



  • Ät regelbundet. Om du äter var tredje timme och satsar på frukt och grönt, istället för den sedvanliga kanelbullen, håller du blodsockret på en bra nivå och blir mätt och belåten.
  • Ät mycket protein, det mättar bra och du faller inte lika lätt för sockersuget.
  • Var medveten om vad produkterna innehåller. Välj osötad müsli, framför sötade flingor. Endast du leder vägen till din egna osötade tillvaro.
  • Undvik snabba kolhydrater som finns i vit pasta och vitt bröd. Satsa på fullkornspasta istället.
  • Byt ut läsk mot vatten. Även lightprodukter underhåller ditt sockerberoende.
  • Sluta helt med socker i din kost. Känns det svårt så ta små steg. Vänj av dig ditt sockersug successivt.
  • När suget kommer krypande, koka dig en kopp te. Skippa emellertid sockerbiten... "

Mkt bra tips, och framförallt enkla tips att följa för att må bättre!


Fredag blir lördag...

Joho så är det..Fredag blir till lördag.. För ca 30 minuter sen iallafal här. Hehe..
Känner mig på ett busigt/knasigt humör nu. Lite trött och så, så jag ska straxt sova så man orkar med morgodagen också.

Idag var vi in till stan (Västerås) igen. Denna gången åkte vi tll Erikslund shopping center... Skulle kika efter kor till min man. Han ville ju ha skor till innebandyn som är *hm* Imorgon ( ?) lördag. Eller säger man idag kanske när det är efter midnatt? Fast jag tycker det känns skumt att säga idag eftersom man inte har sovit och så än..

Nåja. Maken hittade ett par Nike skor för 350 kr som var bra. Rätt bra pris med för sånna skor ändå ju. De ligger oftast runt 800 nånting annars men nu va det rea så bäst att passa på.
Själv såg jag ett par Firefly skor som jag gärna vill ha nu i höst på våra promenader, de var Gammalrosa, blå och vita Jättefina tyckte jag. Vi ska börja gå promenader minst en gång varje dag och då bör man ha ett par bra skor att gå i. Jag vill inte gå igenom samma skit som jag gjorde i vintras/våras med min vänstra fot.. Råkade ut för att få Hälsporre och kunde inte gå ordentligt på nån vecka eller snarare månad blev det nog. Heljobbigt, jag var sjukskriven och ordinerad till vila pga foten. Foten var helt svullen och det stack under hälen jämt när jag gick.
fick gå på sjukgymnastik och så och vila samt ha inlägg i skorna se när jag började gå ute igen.
Så där blev det slutet för mig och innebandy, eller det och mitt onda knä. :-(
Nä usch det vill jag inte gå igenom igen. Jag behöver motion. Eller minst en promenad varje dag iallafall....

Ja iallafall.. Usch va jag skriver mkt nu)..
Vi åkte hem till mina förldrar är på orten sen efter beöket i Västerås. Där väntade dom hem min lillasyster också från uppsala, hon har slutat jobbat nu för i sommar och väntar på att sista terminen på universitetet ska starta. Så nu hade hon semester och tog sig en öl direkt då hon kom till mamma & pappa. Hehe.
Är det semester så är det!
Hon ska va med och hjälpa till med takrenoveringen där hos dem imorgon och en vecka framöver.. (typ).
Och det ska ju även vi göra då.. Eller vi och vi, John. Hehe. Vi (jag o barnen) ska va där och få fika och kvällsmat. *S*
Under tiden de håller på med taket ska vi ta oss till nån lekpark i närheten tänkte jag. Hoppas bara att jag är på rätt humör för det *S*.. Och att framförallt barnen är på rätt humör.

Nej du, nu ska jag sluta svammla.. :-)

Ha de gott.

Oh sorry!

Oh sorry...
Jag har visst råkat stavat fel så att språkpolisen varit i farten och kommenterat här... *jisses*
Spagettih skrev jag..... Spaghetti ska de visst va. JAJA! Man lär sig något var dag! *ironisk* ;-))
Ursäkta, men ibland blir de ju bara så. Är inte världsbäst på vissa ord. Men jag anser mig vara ganska duktig på att stava ändå! Eller?

Har inte gjort så mkt alls ikväll... nattade barnen o sånnt. Tog det lungt i soffan och kika på tv med maken. Sen stack mannen iväg till sina föräldrar en sväng och snackade med dem om allt och inget och de var tydligen pratglada ikväll för halv 11 kom han hem. Var typ borta i 1,5 timma.. De pratade om datorer mm som de ska köpa, en bärbar.

Skönt att det är sista dagen på denna veckan imorron och imorgon är det dagis, jobb & jobb igen. Så nu är'e väl snart dags för att inta sängläge. (Åh jag som avskyr min kudde *blä*)............. BLÄ!!!

Älskligen kommer hem lite senare imorrn för han ska ta en sväng till Team Sportia på Hälla i stan och köpa nya skor som han ska ha på innebandyn. Innebandy börjar på lördag igen.
På lördag ska vi även hjälpa mina föräldrar att renovera deras tak på huset... kasta ner takpannor osv.
Dock blir det bara john som ska va där längre stund för det är ju inte så lämpligt att ha två småttingar springandes ute på gräsmattan som är nyfikna till max och vill vara med och kika på allting...
Kommer det nån takpanna ner på fel ställe kan de ju va kört lixom.
Vi ska va med en liten stund o äta mat där och så att Amanda får se vad dem ska göra bara sen går vi nog till en lekpark där i närheten. Eller vi cyklar nog istället.. Roligare så tycker jag. Skoj nu när Amanda är så duktig på att cykla.


Spagettih

Ungar älskar spagettih (oftast iaf), så gör även mina. Så därför så kokar jag det till dem just nu, fullkorns pasta.. Till det får dem såklart köttfärssås. Vanlig o enkel mat en torsdag kväll.
Amanda hade fått soppa på dagis, gott hade de varit iallafall. Men hon är alltid superhungrig på kvällen trots att hon ätit mellis också, när de fått soppa och macka på dagis.

Har städat av lite idag, och åller på att tvätta nu. Snart eller snart, efter maten när allt är färdigt för kvällen, pyjamas, borstat tänderna osv vilket blir om ca 1,5 timma så ska barnen i säng. Runt kl 20.00.
Nu har de duschat färdigt.. jag ska ta o hjälpa j att torka dem så de går lite fortare.. Besvärligt att torka sig sälv + torka två barn samtidigt....

Återkommer ikväll.

Enkel

Har gjort en enkel och liten header.
Är inte jättenöjd så får se hur länge den får sitta kvar där.
Men jag tänkte jag borde ha en iaf så folk kan se på en gång vem och vilka bloggen handlar om... (pappan hittade jag inget bra kort på så han får bli med på ett annat hörn här i bloggen, en annan dag. :-)
Älskar honom ändå. Hehe. ;-)

Näe, men det är iaf en header.

Och NU är de sovtajm... varför är jag en nattuggla???? Har alltid varit iofs o kommer nog alltid vara med, men lite tidigare bör man ju lägga sig i veckan iallafall. Men men, jag är en person som klarar mig på få timmars sömn ändå så. Blir nästan bara tröttare o slöare om jag får sova länge på natten. Antagligen för att kroppen inte är van, hehe.

Jaja.. sussa va det.. Barnen sover båda två. Än så länge... :-D

Fryser.

HEY!! :o)

Sitter här och fryser... Men hm, det är mitt eget fel för jag märkte nyss att fönstret är öppet i vårat sovrum. Skönt att ha det öppet en stund. Har man det så i flera timmar blir det lätt kallt nu på kvällen såhär i slutet på Augusti, hösten är ju ändå här, eller?

Ja jossan är fortfarande väldigt förkyld. Hon får vara hemma en dag till, minst. Får se hur hon är imorgon kväll. På dagarna är hon ganska pigg och glad ändå, men denna vecka har hon varit väldigt hängig och gnällig just på kvällen innan läggdags, tokigt med förkyldning när de är så små. De kan ju inte talaom hur dem känner sig.
Visst ser man ju på henne hur hon mår och så, men ändå vore ju lättare om hon kunde berätta lite.
Ja hon är snart två år men pratar inte direkt.. Fåtal ord bara inte några i meningar eller så, men tja ett nytt ord om dagen kommer det väl, oftast.
Oftast är det bara vi som familjen som förstår vad hon säger när det inte är "riktiga" ord, och så är det ju med småttingar...

Ja idag har vi annars tagit det lungt och jossan har lekt med dockvagnen som är Amandas.. Hon måste få en egen när hon fyller år i Oktober...Amanda var på dagis i några timmar iallafall.
När hon om hem kl 14 med John, så bakade vi scones till mellis... Dock blev de nått knasigt med dem så de jäste inte som de skulle i ugnen och endel blev superhårda med. Jättekonstigt. Men ja det räcker iaf till mellisen imorgon med. :-)
Gott att äta något som man gjort själv i brödväg.. Amanda var med och hjälpte till hon med. Skojigt tyckte hon.

Förresten ang bloggen.. Jag såg på statistiken att jag har haft 80 st besökare den 11 augusti (alltså före jag satte in min personliga besöksräknare). Vad är det som gör att man får så många besökare en speciell dag??? Vad hade jag gjort då tex.. underligt. Vissa dagar är det typ 3 st sen andra dagar 15 eller 80..
Jätteskoj med besökare alltså, men så underligt att det är så olika från dag till dag tycker jag. Eller???

Jossan

Här kommer ett litet inlägg innan sovdags för mig med, IGEN.
Jossan är sjuk, förkyld med kruppen igen.  kräktes upp slem för en timma sen nu.. Och äntligen har hon somnat i våran säng igen. Denna dagen har varit rätt "sjuk" om man säger så. Hon har iallafall ingen feber, är bara väldigt förkyld.

Tidigare i eftermiddags när vi lagade kvällsmaten satt barnen vid bordet och pysslade lite... i väntan på maten om man säger så.. Jossan va hungrig det märktes... Här är två bilder från det. ;-)

          

Ja, man måste smaka pennorna också.... Tur det inte var tursch iallafall!
Fick bort det rätt lätt ändå.

På bilden märker man att hon inte ser alltför kry ut.. Min lilla sessa.

Nej återkommer imorrn med fler bilder.

Natti...

Bilder.

Här kommer några bilder från helgen och veckan som var.

       

Allt från krokodiler i badkaret till chokladbolls bakdag.... :-)

Gratis bio?

Hej hej på er...
Nån som vill gå på bio, gratis?? Jag vill iallafall och jag har gått och blivit medlem
här för att sen få lov att tjäna ihop 100 p tror jag det är (bus enkelt!), för att vara en s.k aktiv medlem. Du kan vinna massa fina priser och presentkort på denna sajten. Bra va?? Klicka på länken här för att bli medlem och värvas av mig så får du 25 poäng extra! [ http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=61677 ] Du tjänar på det, jag lovar!

Lördag kväll

Skönt med lördag kväll. Men nå lugn och ro är de inte direkt. Amanda härjar om diverse saker, jossan är gnällig och gårrunt o snorar(!) Jag känner mig allmätn hängig och lite varm faktiskt, har nyst lite också, som jossan har gjort också.
Ligger man väl sjuk snart i höstens första förkyldning! :-( Och barnens kruppattacker börjar igen. Suck. Men får hoppas att dem är bättre än förut iaf för Amanda är ju äldre också och det ska ju växa bort enligt läkare iallafall.
Ja vi lär väl märka av det om de blir nåt eller inte. Förra hösten så spydde Amanda minst 10 ggr då hon hade krupp, varje gång. Nån medicin hjälpte föga. Nä usch, ska inte klaga mer vi har klarat oss bra hela semestern ifrån sjukdommar och så. *peppar peppar*

Nu håller barnen på att bada med deras pappa i badkaret och jag fick nyss hjärtat i halsgropen för dem rev ner duschdraperiet så de smällde rättså rejält, full fart minnsan! Även i badet... *S*

Jag har kyckling i ugnen och potatisklyftor. Ska bli gott. Jag gjorde en egen marinad eftersom maken glömde att handla hem det när han var på affären. Så vi får se hur det smakar. ;-)
Var eg sugen på grillspett, men näe de blev inte så. Lade kycklingen i en form istället. Får bli grillad kyckling och tzatsiki en annan gång.

Och nu såhär på kvällen blev de visst fint väde, solen skiner o det är klarblå himmel. Tidigare idag vräkte det ner regn och vart ett himmla oväder ett tag. Precis när vi hade bestämt oss föratt cykla ner till centrum och kika på Damrallyt som var här. (damer som åker runt i gammla raggarbilar och softar). Raggarbilarna är sånna fina bilar endast, inga sånna  skitbilar som ser ut att kunna ramla ihop när som hälst. Så det va tråkigt att vi missade det, pga regnet.. vi hade verkligen ingen lust att cykla ner när det regnade så mkt. Jaja, en slödag blev det m.a.o. Men skönt det med.
En kompis kom iaf över en sväng o lånade några x-box spel av J. Så de blev lite snack ett tag också. Trevligt.
Han hade köpt med lördags godis till barnen. Snällt :-)

Nej nu ska jag örpassa mig in till köket. där jag hör hemma ;-) Haha

Ha en skön kväll.

Fredag!!

Oh så skönt med fredag!! Äntligen!! En kvällsvecka avklarad.
Får se hur barnen är i eftermiddag sen när jag ämtar dem från dagis. Igår var dem hopplösa ett tag.. Övertrötta båda två, sen så regnade det och blåste nå otroligt när vi gick hemmåt så Amanda blev nog lite sur över det också för hon ville verkligen inte ha sin "skit regnjacka" på sig. Som hon sa... Började redan inne på dagis att hon blev tvär, t.om dagisfröken sa att ja de blir nog tidigt i säng här. Å jo visst, om nu jossan kan "lära sig" att somna tidigt så.. Hon somnade inte förrens 19.50 igår, jag tror jag satt vid henne i 40-50 minuter. Hon blir övertrött om de går för lång tid när hon försöker att somna och då går det inte alls på ett tag.
Amanda satt först vid tv'n och kikade som vanligt sen gick hon in och lade sig i sängen och väntade på att jag skulle komma dit. När jag väl fick gå in till henne tog det 10 minuter sen sov hon.
Ja så idag skulle vi testa med att jossan inte får sova mer än 30 minuter på dagis. Annars brukar hon kunna sova ca 2 timmar om ingen väcker henne.  Men det går tydligen inte längre, hon är nog för stor nu för att sova så lång tid på vilan.
Iallafall om hon ska kunna somna ca 19.30 på kvällarna.

Har jobbat här ett tag, sen rensade jag kylskåpet ska ta en storstäd där i imorrn tänkte jag, torka rent allt och sånnt "kul".
Måste städa här hemma i övrigt med, sen har vi en stor tvättög som måste tas om hand. Så det blir nog våran roliga helg. ÄR det fint nån dag blir det iaf nån cykeltur tror jag.

Nej nu ska jg vila lte innan jag hämtar kottarna.. :-)

Skickat iväg

Skickade iväg ungarna till dagis för en timma sen tillsammans med deras pappa. Dom tog bilen för de regar ute idag... Ovanligt va?  J skulle iväg till en kompis sen o kika på lite OS och snacka skit antar jag. Han är tillbaks hit till lunchen om ca en timma. Han skulle köpa med sig mat eftersom vi inte har något vatten idag från 11.00 till kl 16. De håller antagligen på och fixar årdning på ledningarna där ute vid hålet i gatan. På tiden, för irriterande är det speciellt när man ska duscha, det är ju inget tryck på vattnet. Man får stå och typ blöta ner sig med händerna också. Så blir de väl när man haft en brandslang som lett vattnet till ledningarna i huset.
Ja men som en granne sa man får vara glad att vi fick vatten alls..

Jag är trött idag. Amanda vaknade inatt runt halv 3 och var kissnödig.. Sen somnade hon inte om förrens halv 4 ungefär.
Skönt att hon somnade iaf de gjorde hon inte i går när hon vaknade före kl 6.

Näe jobba vidare nu... Kram till er som beöver.

Cool Tävling

Wow vilken grej?!! Kolla. Har sett sånna förut och har tänkt att man skulle ha en sånn i sitt kök så det livar upp lite.

ledtumade

Denna kan du nu vara med och tävla om hos Tumadre .  
Tävlingen avslutas 31 Augusti kl 23:00.

Jag är iaf med och tävlar. Kom med du med.

Me & i

Me & i har ju en hel del fina kläder som man skulle köpa till barnen egentligen.. .Dock känner jag ingen som är säljare för dem, eller nån som vet nån som är det heller.. Så de blir nog rätt svårt att få tag på några kläder därifrån eftersom jag själv inte vill eller kan ha ett party just nu.
Man kunde beställa tid för ett party genom hemsidan såg jag, men hälst vill man ju att det är nån som man känner.
Tråkigt. :-( Jaja, nån som känner mig som vet om nån här i närheten ska ha ett sånnt snart??



J är på g hemmåt nu iallafall. Skönt att det inte regnar längre så han får köra utan spöregn.. Tidigare ikväll börade det nästan helt utan förvarning att vräka ner regn och så åskade det också. Jag satt i jossans rum bredvid hennes säng när hon var på väg att somna och rätt som det var så blev hela rummet aldeles ljusblått, bara i ett par tre sekunder, sen kom en jätte knall från åskan. Så det lär ha varit väldigt nära.
Amanda låg då i sin säng och kikade i böcker som igår kväll. Dock hann hon inte somna innan jag kom in dit idag iaf för Jossan somnade i bra tid och de behövde hon. Före kl 20 iallafall. Igår vart det närmare halv 9.
Hoppas båda tjejerna sover längre än till kl 6 imorron bitti iaf... Gjorde dom inte i morse kan jag säga.

Annars så har jag typ setat här och glott ikväll, dock är det så himmla tråkigt för vår data segar sig värre än nånsin nu.
Tur att vi ska köpa en ny sen när lönen kommer. :-)

Nej nu ska jag nog tänka på refrängen. *S*

Ha de gott, kram till er som behöver.

Snart så

Snart så är J nog hemma från jobbet igen. Imorgon är det redan Onsdag och halva dena kvälls veckan har gått i ett huj. Skönt! Men det känns långt kvar till Fredag ändå.

Tidigare i eftermiddags när jag gick och hämtade barnen var de väldans varmt ute. Blev som sommar igen och jeansen känndes för varma. Dom var ute och grejade lite när jag kom till dagis. jossan o en liten kille satt o slängde sand på varandra med jämna mellanrum, eller så petade jossan ner sanden från en liten stubbe (som de satt dit), som killen lade upp för att bygga något av sanden... Ja småttingar. Hihi. :-)
Hm, undrar förresten vad min lilla dotter har för ordförståelse... Hon kallade spaden i sandlådan för Mamma!! ;-)
Eller så ville hon bara visa mig spaden och sa mamma till mig istället o pekade samtidigt på spaden.. Eller? Jo så var de nog menat från henne, hihi. ;-)

Vi gick iaf hemmåt efter en stund och barnen sprang runt och grejade med småstenar o lite småsaker på vägen, Amanda pekade på en död mask och jossan var direkt där för att försöka plocka upp den.
Men näe, den ville jag inte att hon skulle stoppa i munnen.. Som hon gör med allt hon plockar upp ifrån marken.
Sen fortsatte vi en bit till o jossan såg en stor vattenpöl idag med som hon genast kutade till.. Jag fick jaga henne ett par tre gånger innan jag satte henne i vagnen istället för att kunna komma frammåt. *S*
När vi närmar oss vårat område möter vi min mamma och min lillasyster som visst också kommit på besök från Uppsala. Mamma visste jag att hon skulle dyka upp antingen här hemma eller möta oss på vägen från dagiset. Trevligt att träffa syrran sin också. :-)

Vi gick iaf hem hit och pratade en del ett tag och så fick vi Lappkakan som mamma köpt uppe i härjedalen är de var vid stugan på semestern. Lappkaka är ett bröd som de bakar där uppåt, jättegott verkligen.
Amanda blev besviken eftersom hon trodde att mormor skulle komma med en kaka. :-)
Men hon fick iaf smaka på brödet efter hon ätit sin mat nu ikväll och hon tyckte om det hon också. Skoj.

Våra trevliga besökare gick hem straxt efter halv 6 ikväll, då var det matdags även för dem, och mamma hade ju jobbat hela dagen så hon va trött också.

Efter maten här hemma var de duschning på schemat här. Jossan hade sand lite överallt och t.om i håret... *S*

Amanda fick sitta vid tv'n en stund sen när jag lade jossan, och hon kollade på något program med hundar o katter.. Efter en stund gick hon visst o lade sig självo ch kikade i lite böcker. Efter ett tag hörde jag en duns innifrån ehnnes rum, men inget annat som lät efter det, så jag satt kvar hos jossan. En liten stund senare gick jag för att kolla till Amanda då jossan hade somnat.. Då ligger hon och SOVER redan! Hon somnade själv tösen. Jag hann inte ens borsta tänderna på henne.
Men ja klockan var ju närmare halv 9 så hon var ju trött. Bra av henne att somna själv ändå. Bra att lära sig lixom. :-)

Nu är det sovdags här också..
J har oxå hunnit komma hem. Han kikar dock på os repriser på tv.. Men ja jag ska nog ta o sussa nu. Ha de.

Färdig

Jag är färdig för idag. Med jobbet alltså. Ska ta och knalla iväg straxt och hämta busungarna som är på dagis.
Har t.om plockat undan lite och så, så det behöver jag inte göra när vi kommit hem. Då gäller det istället att klura ut dagens middag. Eller ja de blir nog någar uppskrämda rester som finns i frysen just nu..
Tror inte jag har orken idag att stå och laga något från skratch..För lite sömn för att "orka" det.
Sen kommer min mamma hit också med Lappkaka som dom hade med sig från fjälls. Gott gott. :-)

Idag var förresten favoritröken tillbaks på dagis efter semestern.. hon hade inte slutat som vi hade börjat undra över eftersom hon va borta en tid innan vi gick på vår semester med. Och, det även har kommit en ny fröken som ska va där heltid. Skönt att hon inte slutat utan att berätta iaf. :-)
Igår hade dem förresten fått glass efter lunch eftersom att Lucas hade fyllt 4 år. Trevligt för dom. :-)

J har passat på att tvätta av bilen idag hemma hos sina föräldrar. Han har hängt en trasa i badrummet som tydligen måste torka innan den ev tvättas. Det luktar rutten fisk tycker jag! Blä!!


ojdå

Oj då blev sent. Jag har pulat lite med bloggens stilmall o lite till. Fixat en fungerande räknare för min blogg. Nu blir dock siffrorna rättså missvisande egentligen eftersom jag startade denna blogg i Maj och har haft besökare sen dess, inte jättemånga, men några ändå. :-) Men jag vile ha en räknare iallafall.

Design till bloggen ska jag försöka pyssla med lite mer imorgon kväll när barnen sover.

NU äre godnatt i stugan!

Hoppsan

Hoppsan!

Har inte blitt nå skrivande av direkt under helgen. Har gjort lite annat än att sitta vid datorn.. Dessutom är datorn seg och dummar sig ofta nu så den bör formateras om snart. Den tålde inte ett program som J lade in heller då blev den ännu segare så programmet fick tas bort nästan på en gång, de va ett bra brännarprogram så det var synd.
Vi behöver en bättre dator helt enkelt. En med bättre prestanda! Har bara en pentium 3 nu som är nästan 10 år gammal så... dock fick vi lov att köpa ny hårddisk typ i våras för den gammla kraschade helt då.
Jaja, men har du en nyare över så tar jag gärna emot den. :)

Lördag kväll var jag iväg på tjejkväll hos en  vän till en vän... :-) Det var trevligt, och några gamla tjejkompisar var där så de va extra roligt att prata lite med dem och så. Gabbe som hon kallas som vi var hos, hade gjort en asgod chokladtårta eller paj ska man väl kalla det för. Hon hade gjort nån som Jamie Oliver "Nakna kocken" tydligen gör ofta.
Jag cykladedit så det var rätt skönt att det var uppehåll i regnandet då iallafall, regnade inte när jag skulle hemmåt heller så de va ju bra. Dock hade jag inget cykel lyse på min gammla damtralla, så det måste ju fixas. Generatorn ville inte funka hur mkt jag än trampade på.. mörkt var det och dimma så lyse hade behövts.
Jag kom hem straxt efter kl 00. nån gång.... Närmare kl 1 vaknade båda barnen så vi fick fullt upp ett tag då ingen av dem ville somna om på nån timma.
Måste köpa någon typ av nattlampa till jossans rum, jag tror hon har blivit lite mörkrädd, verkar så iallafall när hon vaknar sådär. Får väl kika efter nått på ikea på rean kanske. När dom rear ut alla sommargrejjer och så, tänkte kanske man skulle ha en ljusslinga av något slag. Finns ju lampor där som är som blommor eller löv osv...

Ja idag har vi annars inte gjort nått typ eller jo en cykeltur blev det, tänkte att jossan skulle ha somnat på cykeln men de gjorde hon ju inte. Sen på eftermiddan började de regna igen så då va vi bara inne.
J åkte iväg för att hjälpa sin mormor med deras bil som inte ville starta alls. Visade sig att bilbatteriet hade dött helt så de ska dom ta itu med imorgon förmiddag innan lunch. Sen är det ju eftermiddagsvecka för J som väntar.
Senare nu ikväll ringde hans mormor igen och ville ha hjälp med deras tv som dom inte fick igång alls.. *suck*
Inte första gången han hjälper dem med tv'n. Undrar vad de gör med den när de stänger av så den inte vill starta nästa gång de ska sätta igång den... Ibland är de nån knapp som de tryckt på, på fjärrisen så de blir nå helknas osv.. ja jisses.

Nej usch nu har jag klottrat mkt och säkert tråkat ut er. Haha. Sovdags nu.. Kram till er som beöver en!

Segis

En segisdag har de varit, verkligen! Usch. 

Regnet fortätter att falla, och de lär väl göra det i några dagar till, tyvärr. :-( 
Amanda frågade tidigare i eftermiddags om vi inte kunde åka och bada, ute alltså! -Oh näe tack sa vi...  Amanda tyckte vi var tråkiga och ville iallafall åka och bada trots regnet.....!! Ja ungar dom är som dom är. Roliga!

En ska till som Amanda pratade om idag när vi fikade lite efter dagiset...
Jag frågade vad de hade gjort idag..
Varpå Amanda svarade att de hade gått till Apoteket (!) med dagis, efter lunch. *hm* Tänkte jag o frågade va de gjorde där då och då hade dom tydligen lånat böcker på Apoteket. Ja jisses. ;-)
Hon blev väldigt bestämd när jag sa att nej men det heter ju Biblioteket, Näe Apoteket sa hon ändå och ville inte ändra sig. *Hihihi* Ja så de kan bli ibland.. biblioteket hade de ju såklart gått till när de små skulle vila.
Jag får väl fråga fröken Lotta imorrn om de fått lov att gå och hämta nån medicin eller nått efter lunchen eftersom de gått dit, heheh ;-) *ironisk*

Ja annars så hände inte så mkt speciellt under dagen, jag fotade barnen lite när dem lekte och kom på vad vi ska säga att jossan vill önska sig när hon fyller år i Oktober... En ny leksaks spis.
Just nu har dom min & min syrras gamla gamla i Amandas rum, den har ugnsluckan gått sönder på och ramlat dän igen. Min pappa lagade den innan Amanda fick den, så den är ju inte speciellt hel och lekbar... visserligen så vrider jossan mest på rattarna (dem som är till för att ställa tempen till plattorna) än så länge men ändå. Amanda leker ju med den "på riktigt" ibland. Så de vore en bra present. Ska nog skriva ner det jag kommer på så det inte glöms bort...

Nej nu måste jag gå och sova har så ont i halsen också så jag behöver väl sova extra egentligen så jag inte blir sjuk.

Här är några foton från idag (igår).






Idag är det

Idag är det torsdag..... kul va? ;-) Haha...
Sitter och skriver lite på rasten. Känner ändå inte för att ta en lten promenad nu i detta regnväder som jag hade tänkt. Har redan varit ut i det tidigare i morse ju. Det är tur att regnkläder finns. Min jacka o byxa som jag fick förra året i present är bra, det kommer från ITAB.se Affären finns i Surahammar så vi var dit och så fick jag välja och prova där.
Tack tack! :-)

Ja barnen är som sagt på dagis redan. Vi kom lite sent så de kom precis till frukosten kl: 8.. *hmhm* Tur att jag kan pussla lite med timmarna på jobbet. Det är det som är skönt med att inte behöva åka iväg någonstans för att komma till jobb utan jag kan bara gå hem igen efter att ha lämnat barnen. Superbra. :-)

Barnen sov iallaflal hela natten inatt och det var nog välbehövligt för dem.  Jossan somnade straxt före halv 8 igår kväll och Amanda straxt före 8 iallafall. Blir för sent om det blir efter kl 20 allafall mitt i veckan, tycker jag.

Nähe om jag ska ta och äta en banan knaske sen fortsätta med mitt.

Ha det gott. Kram E

Inte min kväll

Det är alltså inte min kväll/natt nu... Har suttit här en stund för att jag inte kunde sova innan, och har sen dess försökt att logga in mig å olika sidor och mail som jag har.... en grej har jag lyckats komma in på, BLOGGEN. Allt annat strular eller så är det jag som inte kommer ihåg lösenordet till stället. *suck*
Ska man behöva skriva upp allt numera.. Jag har ju alltid kunnat komma ihåg allt i huvudet, vad som hör till vilka sidor osv... Men nu näe de går ikke som jag vill, är jag för trött kanske, eller är det åldern??
Mkt som blir fel just nu när jag sitter vid internet iaf. Man borde väl gå och sova istället då.

Svider

Trött så det svider i ögonen. Blä fy. Varför kan man inte få sova hela nätter flera dagar i rad för?? Nej då, en liten dam har visst bestämt sig för att typ sova varannan natt i sin säng....
M.a.o vaknade hon typ runt 1 natt och var tydligen pigg på något konstigt sätt.. hon somnade inte om i sin säng alls, så vi försökte i våran säng men där ville hon inte heller sova visst. Dröjde ända till nån gång efter kl 3.00. Hemskt.
Igår morse fick jag lov att väcka båda damerna när vi skulle upp, varför kan dom inte sova så varje natt? :-|
Undrar hur jossan klarar att hålla sig vaken på dagis då tills det är sovdags efter lunchen... Det ska bli intressant att höra, förmodligen kommer hon att sova 2 timmar som vanligt då.

Idag regnar det iallafall inte. Himmla skönt att slippa höra på smattrandet utanför. Ser t.om ut att spricka upp så att den blåa himmlen kommer fram. SKÖNT! Vill gärna ha lite mer värme ute, inte bara kallt o tråkigt höstväder redan. Fryser ju bara tanken på hösten och vintern. Imorrn o hela helgen skulle de visst va pisseväder igen. *BLAH*
Får passa på att vara ute i eftermiddag sen efter jobb o sånnt.

Nähej.. återgå till jobb då. Ha de skönt i solen! (?)

Bloggtorka här oxå

Bloggotorka här också... Tur det är torka nånstans här i sverige nu när det inte är det utomhus... ;-)
Haha.

Har ärligt inte haft tid att sitta här vid datan, eller nått.. Har mest bara slöat o tagit de lungt med familjen i helgen som var, hände inget spciellt alls. Vi var och hälsade på hos mina föräldar dock både på lördagen o söndagen, min mamma hade köpt lite saker till dem på semestern. B.la ett varsitt fleace ställ som ska va kvar i deras väskor på dagis. Bra att ha.
På söndagen var vi där för att hämta en fisk som pappa hade rökt som vi skulle få.
Barnen älskar rökt fisk o det gör faktiskt jag med, jag som annars är anti fisk.. De fiskade ju på semestern och rökt Öring & Röding är ju de bästa som finns i fiskväg (enligt mig), så klart vi också skulle få ta del av de goda. :-)

Nu har de regnat konstant i snart 2 dagar tror jag så här har vi mest varit inne. Eller, barnen har varit på dagis igen också nu och vi har börjat jobba med i måndags.  Annars har vi varit inne.

Nu är det potatisgratäng o lite kött som väntar, mmmums.. :-)

Bilder

Här är två bilder från igår kväll på vattenläckaget...


Hålet i marken.. (Det är dock större just nu). Det blev så pga att sanden försvann under asfalten.



Fortfarande inget vatten

Näe, vi har fortfarande inget vatten i kranarna här. Dock får vi gå och hämta från en bil som står där.
Men tydligen så skulle dem dra slangar från en brandpost så att vi ska få vatten till huset iallafall. Många människor som bor här så det är ju många utan vatten, vårt hus + 2 rätt stora hyreshus till.
Tydligen så är hela vattentornet uppe på Duvhällarna tomt på vatten nu pga läckan.. Allt det vattnet låg i diket här vid vägen inatt. Rätt många kubikmeter m.a.o. 
Tydligen var det ett rör i ett t-kors under vägen som gått helt sönder, och dem måste beställa något nytt vad det nu var. Och så länge kan vi ju inte vänta på vatten, för de kan ju ta flera dagar. Därför löser dom det så med brandposten iallafall. Jaja uscha.. tur det inte är svinvarmt ute iallafall.. För idag är de svalare och mer moln här iallafall, Kom en åskskur igår kväll regnade rejält en stund. Vi stog på balkongen och kikade på blixtarna. Amanda är faschinerad av det.

Nej huvva nu måste jag gå å byta bajj blöja på lillan här. Hehe. :-) Tur våtservetter finns. *S*

Återkommer senare. Ha de gott. *kram till er som behöver*!!

RSS 2.0
Test